Uutiset

Etusivu » Tietoa Pirkan opistosta » Uutiset

 

 

Nordplus-hankkeen tuottama maksuton käsityötekniikoiden ohjekirja saatavilla verkkosivuillammeOletko käsityön harrastaja tai ammattilainen ja kaipaat uusia ideoita? Tutustu ideakirjaseen, jonka voit maksutta tulostaa ja käyttää vapaasti tekstiilityön opetuksessa tai itsenäisessä käsityöharrastuksessasi.

Pirkan opistolla saatiin päätökseensä Nordplus-kehityshanke "Making our common craft history visible with modern textile designs 2021-2023". Hankkeen yhtenä tavoitteena oli tuottaa uudenlaista, netissä vapaasti käytettävää materiaalia sisustus- ja vaatetustekstiilien suunnitteluun ja valmistukseen. Suunnittelun pohjana käytettiinn museotekstiilejä Suomesta, Liettuasta ja Latviasta.

 

Museotekstiilien tekniikkaa, väritystä ja ornamentiikkaa sovellettiin eri materiaaleihin, erilaiseen tekniikkaan ja käyttötarkoituksiin. Tällä tavoin hankkeessa tuotiin näkyväksi yhteinen ja erityinen tekstiilihistoria uusien tuotteiden muodossa. Osallistujina oli kymmenen tekstiilitöitä opettavaa tai harrastavaa henkilöä kolmesta maasta, joten tuloksena on nelisenkymmentä uutta tuotetta historioineen, ohjeineen ja kuvineen.

 

Opettajat voivat hyödyntää hankkeessa luotua materiaalia omassa opetuksessaan. Samalla osallistujien digitaidot, kulttuurien tuntemus, kielitaito sekä tekstiilihistorian tuntemus laajenevat kotimaan rajojen ulkopuolelle.


Tekstiilien suunnitteluun ja valmistukseen laaditut ohjeet ovat kaikkien saatavilla nettisivuillamme, jopa neljällä eri kielellä.

 

Lataa ohjekirja tästä (pdf) >>

 

Katso lisätietoja hankkeen sivuilta >>


Katso lisää hankkeesta videolta Youtubesta >> 


Takaisin uutisiin
Avaa sivuvalikko
Sulje sivuvalikko