verkkoluennot

Etusivu » Kansalaisopisto-opetus » Luennot, verkkoluennot ja seminaarit » Verkkoluennot

Pirkan opiston luentoa voit seurata myös reaaliaikaisesti verkossa Adobe Connect-ohjelman avulla. Pirkan opiston luentolähetyksiä pääset seuraamaan saman linkin kautta, https://kol.adobeconnect.com/piropverkkoluennot

 

Huom.

Luento: Vesilahden arvokkaat luontokohteet (410207VK )
Ma 26.4.2021 klo 18.00–19.30

Luento esitetään ainoastaan YouTube-tallenteena. Katselulinkki julkaistaan 26.4. klo 15.

 

Verkkoluennoille mahtuu tällä hetkellä yhtäaikaisesti 100 kuuntelijaa, joten suosittelemme ennakkoilmoittautumista verkkoluennoille. Saat tällöin sähköpostiisi myös tiedon, mikäli luennon ohjelmaan tai aikatauluun tulee muutoksia. Tutustu kevään 2021 verkkoluentoihin >>

Löysitkö kiinnostavan luennon, jonka ajankohta ei sovi sinulle? Verkkoluentoja voit katsoa videotallenteena myös jälkikäteen, pääsääntöisesti neljän viikon ajan luentopäivän jälkeen. Luentotallenteiden tilauslomake sijaitsee tämän sivun alaosassa.

 

Näin seuraat luentoja Adobe Connect-ohjelman avulla:

 1. Verkkoluentoja voit seurata tietokoneen internet-selaimella näin: kun klikkaat Pirkan opiston verkkoluentolinkkiä (https://kol.adobeconnect.com/piropverkkoluennot), selain pyytää asentamaan ja käynnistämään Adobe Connect -lisäosan. Lisäosan lataaminen ja käyttö on maksutonta.

  Asennuksen jälkeen klikkaa luentolinkkiä vielä uudelleen, jonka jälkeen kirjoita nimi tai nimimerkki ja kirjaudu sisään. Käytä omaa koko nimeäsi harkiten. Huomaathan, että myös muut verkko-osallistujat näkevät nimen/nimimerkin, jolla olet kirjautunut luento-osallistujaksi.

 2. Jos haluat seurata verkkoluentoa mobiililaitteella (kännykkä, tabletti), lataa ensin sovelluskaupasta Adobe Connect mobile -sovellus. Sovelluksen lataaminen ja käyttö on maksutonta.

  Lataa Adobe Connect Mobile -sovellus valmiiksi mobiililaitteellesi jo ennen luentoinfossa olevan linkin avaamista. Sovelluksen asentamisen jälkeen paina / klikkaa luentolinkkiä (https://kol.adobeconnect.com/piropverkkoluennot). Tämä avaa laitteelle asennetun Adobe Connect -sovelluksen automaattisesti.

  Palvelu pyytää vielä ennen sisään kirjautumista kirjoittamaan osallistujanimen / nimimerkin. Käytä omaa koko nimeäsi harkiten. Huomaathan, että myös muut verkko-osallistujat näkevät nimen/nimimerkin, jolla olet kirjautunut luento-osallistujaksi.

Huomaa myös:

 • Verkkoluennolla näet Adobe Connectin kautta luennoitsijan videokuvan sekä esitysdiat tai muun oheismateriaalin. Et kuitenkaan voi tallentaa esitysmateriaalia itsellesi.
 • Luennon aikana voi esittää kysymyksiä luennoitsijalle kirjoittamalla kysymyksesi/kommenttisi Adobe Connectin chat-ikkunaan.
 • Sama luentolinkki (https://kol.adobeconnect.com/piropverkkoluennot) toimii kaikilla Pirkan opiston verkkoluennoilla.
Avaa sivuvalikko
Sulje sivuvalikko