verkkoluennot

Etusivu » Kansalaisopisto-opetus » Luennot, verkkoluennot ja seminaarit » Verkkoluennot


Osaa Pirkan opiston luennoista voit seurata myös reaaliaikaisesti verkossa Adobe Connect-ohjelman avulla. Kaikkia Pirkan opiston luentolähetyksiä pääset seuraamaan saman linkin kautta, https://kol.adobeconnect.com/piropverkkoluennot
Verkkoluentoa paikan päällä seuraavaa yleisöä ei kuvata verkkolähetykseen.

Verkkoluennoille mahtuu lähes rajaton määrä kuulijoita, mutta suosittelemme ennakkoilmoittautumista myös verkkoluennoille. Tällöin saat sähköpostiisi tiedon, mikäli luennon ohjelmaan tai aikatauluun tulee muutoksia. Tutustu kevään 2021 verkkoluentoihin >>

Löysitkö kiinnostavan luennon, jonka ajankohta ei sovi sinulle? Osaa verkkoluennoista voit katsoa videotallenteena myös jälkikäteen, pääsääntöisesti kahden viikon ajan luentopäivän jälkeen. Luentotallenteiden tilauslomake sijaitsee tämän sivun alaosassa.

 

Näin seuraat luentoja Adobe Connect-ohjelman avulla:

 1. Verkkoluentoja voit seurata tietokoneen internet-selaimella näin: kun klikkaat Pirkan opiston verkkoluentolinkkiä (https://kol.adobeconnect.com/piropverkkoluennot), selain pyytää asentamaan ja käynnistämään Adobe Connect -lisäosan. Lisäosan lataaminen ja käyttö on maksutonta.

  Asennuksen jälkeen klikkaa luentolinkkiä vielä uudelleen, jonka jälkeen kirjoita nimi tai nimimerkki ja kirjaudu sisään. Käytä omaa koko nimeäsi harkiten. Huomaathan, että myös muut verkko-osallistujat näkevät nimen/nimimerkin, jolla olet kirjautunut luento-osallistujaksi.

 2. Jos haluat seurata verkkoluentoa mobiililaitteella (kännykkä, tabletti), lataa ensin sovelluskaupasta Adobe Connect mobile -sovellus. Sovelluksen lataaminen ja käyttö on maksutonta.

  Lataa Adobe Connect Mobile -sovellus valmiiksi mobiililaitteellesi jo ennen luentoinfossa olevan linkin avaamista. Sovelluksen asentamisen jälkeen paina / klikkaa luentolinkkiä (https://kol.adobeconnect.com/piropverkkoluennot). Tämä avaa laitteelle asennetun Adobe Connect -sovelluksen automaattisesti.

  Palvelu pyytää vielä ennen sisään kirjautumista kirjoittamaan osallistujanimen / nimimerkin. Käytä omaa koko nimeäsi harkiten. Huomaathan, että myös muut verkko-osallistujat näkevät nimen/nimimerkin, jolla olet kirjautunut luento-osallistujaksi.

Huomaa myös:

 • Verkkoluennolla näet Adobe Connectin kautta luennoitsijan videokuvan sekä esitysdiat tai muun oheismateriaalin. Et kuitenkaan voi tallentaa esitysmateriaalia itsellesi.
 • Luennon aikana voi esittää kysymyksiä luennoitsijalle kirjoittamalla kysymyksesi/kommenttisi Adobe Connectin chat-ikkunaan.
 • Sama luentolinkki (https://kol.adobeconnect.com/piropverkkoluennot) toimii kaikilla Pirkan opiston verkkoluennoilla.
Avaa sivuvalikko
Sulje sivuvalikko