Kuvaus- ja julkaisuluvat

Etusivu » Ohjeita opiskelijalle » Kuvaus- ja julkaisuluvat

Silloin tällöin käymme kuvaamassa Pirkan opiston toimintaa kursseilla, oppitunneilla ja tapahtumissa. Kuvia käytetään mm. viestinnässä, markkinoinnissa ja toiminnan dokumentoinnissa, kun haluamme kertoa kuvin Pirkan opiston monipuolisesta toiminnasta.

 

Pyydämme aina kuvattavilta henkilöiltä luvan kuvaamiseen ja kuvien julkaisuun.

 

 

Kuva- ja julkaisuluvan kysyminen kansalaisopiston opiskelijoilta

 

Pyydämme lomakkeella luvan kuvaamiseen tai töiden kuvaamiseen sekä kuvamateriaalin julkaisuun ja käyttöön ohessa määriteltyihin tarkoituksiin.

 

Pirkan opisto käyttää kuvia Pirkan opistoon liittyvässä viestinnässä, markkinoinnissa ja tiedotuksessa. Emme koskaan julkaise kuvassa esiintyvien asiakkaiden ja opiskelijoiden nimiä ilman erillistä lupaa. Opettajan nimi voidaan mainita. Aineistoa ei käytetä henkilöitä tai heidän yksityisyyttään loukkaavalla tavalla. Kuvissa esiintyvät henkilöt esitetään aina myönteisessä valossa.

 

Kuvia voidaan käyttää

  • Pirkan opiston kurssiesitteissä ja opinto-oppaissa, jotka jaetaan toimialueen kotitalouksiin ja jotka ovat jaossa julkisissa tiloissa.
  • Pirkan opiston nettisivuilla tai Pirkan opiston toimikuntien nettisivuilla Pirkan opistosta kertovien uutisten yhteydessä (Pirkkala, Nokia, Lempäälä, Vesilahti)
  • Somekanavissa (esim. Facebook ja Instagram)
  • Medialle tarjottavina lehdistökuvina
  • Sähköisillä infonäytöillä liikenteessä, kulkuneuvoissa tai rakennuksissa
  • Flyereissä, julisteissa tai esitteissä
  • Lehti-ilmoituksissa ja sähköisissä mainoksissa. Sellaisia voivat olla esim. sanomalehtien sähköisissä verkkolehdissä olevat bannerit, ilmoitukset ja mainokset.
  • Pirkan opiston omaan käyttöön tehdyissä asiakirjoissa ja esitelmissä. Sellaisia voivat olla esim. Power Point -esitykset henkilöstökoulutuksissa, seminaareissa ja vanhempainilloissa.

 

Sopimuksen tiedot ja sen mukaisesti syntyvä materiaali tallennetaan Pirkan opiston tietojärjestelmiin. Kuvamateriaali tallennetaan kuvaajan yksityiseen aineistopankkiin kuvien jakamista varten.

 

Rekisteriseloste ja tietoja henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista löytyy Nokian kaupungin rekisteriselosteet sivulta >>

 

 

Kuva- ja julkaisuluvan kysyminen taiteen perusopetuksen eli taidekoulujen ja musiikkiopiston oppilailta

 

Pyydämme luvan joka lukuvuoden alussa syksyisin sähköisellä kyselylomakkeella. Jos kuvattava on alle 18-vuotias, allekirjoittaja on lapsen huoltaja. 

 

Kuvausluvan voi peruuttaa milloin tahansa. Jos kuvaa tai videoita on jo käytetty sähköisessä tai painetussa viestinnässä, kuvan tai videon käyttämistä ei voida enää estää siltä osin. Esimerkiksi painettuja esitteitä ei poisteta käytöstä peruutuksen vuoksi. Suostumus peruutetaan ilmoittamalla siitä sähköpostitse Pirkan opiston asiakaspalveluun: pirkanopisto@nokiankaupunki.fi

 

 

Kuva- ja julkaisuluvan peruuttaminen

 

Suostumuksen voi peruuttaa milloin tahansa. Jos suostumus peruutetaan, kuvat poistetaan Pirkan opiston tietojärjestelmistä. Jos materiaalia on jo käytetty sähköisessä tai painetussa viestinnässä, kuvan käyttämistä ei voida enää estää siltä osin. Esimerkiksi painettuja esitteitä ei poisteta käytöstä peruutuksen vuoksi.

 

Suostumus peruutetaan ilmoittamalla siitä sähköpostitse Pirkan opiston tiedottajalle: eeva.suutari-saatsi@nokiankaupunki.fi

 

 

 

Lisätiedot:

Eeva Suutari-Saatsi
viestintäsuunnittelija, Pirkan opisto
+358 40 133 4214
eeva.suutari-saatsi@nokiankaupunki.fi

Avaa sivuvalikko
Sulje sivuvalikko