Siirry tekstisisältöön ›

Opettajat

Etusivu » Musiikkiopisto » Opettajat

Esittelyssä Pirkan opiston Musiikkiopiston opettajat:

 

Balázs György

viulu, jousiorkesteri

 

György 'Juri' Balázs on opiskellut Liszt Ferenc -musiikkiopistossa, -konservatoriossa ja -musiikkiakatemiassa. Hän on toiminut sooloalttoviulunsoittajana Szegedin kansallisessa oopperaorkesterissa ja Weiner Leo -kamariorkesterissa. Vuosina 2004–2008 hän toimi alttoviulunsoittajana ja varaäänenjohtajana Turun kaupunginorkesterissa. Tampere Filharmonian alttoviulun äänenjohtajana hän aloitti syksyllä 2009.

 

Balázsne Erdös Katalin

viulu

 

Dojan Mirka

piano

 

Hauki Susanna

piano

 

Jokihaara Harri

saksofoni

 

Jämsen Pieta

laulu, kuorot


Olen Sibelius-Akatemian musiikkikasvatuksen osastolta vuonna 2014 valmistunut musiikin maisteri ja aineenopettaja. Olen myös laulaja-lauluntekijä ja säveltänyt musiikkia koko ikäni. Toimin Pirkan opistossa pianon vapaan säestyksen ja improvisoinnin tuntiopettajana. Pianon ja pop/jazz-laulun opetuksen lisäksi johdan popkuoroa, jolle myös sovitan ohjelmiston

 

Mielestäni tärkeintä musiikinopetuksessa on innostavan ja turvallisen ilmapiirin luominen, jotta jokainen löytäisi oman tapansa tehdä musiikkia ja ilmaista itseään. Pyrin positiivisuuteen, ja kannustan keskusteluun, spontaaniin improvisointiin ja heittäytymiseen. Tuen pitkäjänteistä musiikin opiskelua välillä haastaen, välillä lempeästi kannatellen.

 

Jokainen oppilas on erilainen ja erityinen. Parasta ovat ne hetket, kun oppilas ylittää itsensä, oivaltaa uutta tai innostuu! Musiikin voima on valtava. Musiikissa on kaikki.

 

Jäske Jenni

piano

 

Kallasjoki Olavi

käyrätorvi

 

Karppi Kimmo

kitara

 

Kemi Vesa

piano

 

Kettunen Riku

kitara

 

Olen kitaran ja muiden kielisoittimien opettaja ja ammattimuusikko eri kevyen musiikin kokoonpanoissa ja teattereissa. Lähiaikoina olen toiminut kitaristina mm. Pauli Hanhiniemen Retkueessa, TTT:n Viulunsoittaja katolla -suurmusikaalissa sekä Rauman Kaupunginteatterin Lallis-musikaalissa. Opettajana pyrin vahvistamaan oppilaan omaa persoonaa soittajana ja oman tyylin löytämistä ja kehittämistä.

 

Kiiski Mikko

kitara

 

Opetan Pirkan opistossa sekä klassisen kitaran että sähkökitaran soittamista. Valmistuin Pirkanmaan ammattikorkeakoulusta kitarapedagogiksi, klassinen kitara pääaineena ja sivusoittimena sähkökitara, vuonna 2007. Tärkeimmät soitonopettajani ovat olleet Antero Laurila, Jorma Salmela ja Lauri Hannu. Siitä asti olen opettanut 6-60-vuotiaita oppilaita satoja. Koko opiskeluajan tein opetustöitä. Aloitin kitaransoittamisen 11-vuotiaana ja kitarapedagogiksi halusin 13-vuotiaasta asti ja se antoi intoa soittamiseen ja harjoittelemiseen. Olen soittanut vuosien varrella monenlaisissa bändeissä ja kokoonpanoissa, tärkeimpinä Habakuk, ja Minna ja Jussi Pyysalo, myös monet klassisella kitaralla soitetut hää- ja juhlakeikat ovat olleet todella tärkeitä. Olen tehnyt vuosien varrella satoja esiintymisiä ja keikkoja pitkin Suomea. Studiosoittaminen on erittäin lähellä sydäntäni ja olenkin päässyt vuosien varrella yli 20 levylle mukaan. Olen tehnyt myös oman kitarasoololevyn.

 

Opettamisessa on minun mielestäni tärkeää ottaa huomioon oppilaslähtöinen opetus, oppilaan toivekappaleiden soittaminen tukee soittoharrastusta hienosti. Oikeanlaisten tekniikkojen, soittoasentojen ja harjoittelemisen ohjaaminen tukee oppilasta elinikäiseen oppimiseen. Eri musiikkityylien hallinta ja improvisointi on tärkeää instrumentin hallinnan ja eri kokoonpanoissa soittamisen kannalta. Pidän opetustyöstä paljon, koska saa olla tekemisessä itselle rakkaan asian parissa ja on hienoa työskennellä erilaisten oppilaiden kanssa ja nähdä musiikin iloa ja soittotaidon kehittymistä. Se, että soitan klassista- että sähkökitaraa ja myös akustista metallikielistä kitaraa, tuo monipuolisuutta opetustyöhön ja pystyn tarjoamaan oppilaille monipuolisia soittotekniikoita ja tunnen eri musiikkityylilajeja hyvin.

 

Olen kannustava ja ystävällinen, mutta tarpeen vaatiessa myös kohtuullisen vaativa pedagogi.

 

Koppanen Ville

lyömäsoittimet

 

Aloitin musiikin harrastamisen ala-asteella ja kävin alkuun pianotunneilla, mutta pian bänditoiminta vei mennessään. Bänditreenien yhteydessä kokeilin myös rumpujen soittoa ja kipinä erilaisten lyömäsoittimien soittamiseen syttyi. Rippilahjarahoilla ostin oman rumpusetin ja aloin käymään soittotunneilla. Musiikkipedagogiksi valmistuin vuonna 2015 Tampereen ammattikorkeakoulusta.

 

Soittimien kirjo lyömäsoittimissa on niin laaja, että se tuo positiivisella tavalla haastetta ja intoa harjoitteluun. Koko kehon koordinaation kehittäminen, uusien sävyjen ja soundien löytäminen sekä rytmin käsittely ovat ehdottomasti parasta lyömäsoittimissa! Mikään ei motivoi minua enempää kuin se, että näen oppilaiden kehittyvän. Jokainen opetuspäivä on erilainen ja työn jäljen näkee välittömästi. Toivon, että mahdollisimman monelle muodostuu musiikista

elinikäinen harrastus, josta saa nauttia läpi elämän!

 

Laakso Katri

puhaltimet

 

Opetan maailman parasta soitinta klarinettia ja tarvittaessa myös saksofonia, jos syystä tai toisesta saksofoniopettajan aikatauluihin ei mahdu. Lisäksi johdan Pirkkalan Puhallinorkesteria ja Nokia/Pirkkala B-puhallinorkesteria.

 

Olen rauhallinen mutta iloinen persoona, jolle musiikki on kaikissa muodoissaan suuri osa elämää. Suoritin pedagogisen tutkinnon Kuopiossa (Savonia AMK) ja esittävän säveltaiteen tutkinnon Tampereella (TAMK). Opetustyön parhaat puolet ovat kun oppilaat nauttivat soittamisesta ja lähtevät soittotunnilta hymyillen, sekä joka kerta kun saan nähdä oppilaiden kasvua ja edistymistä. Tärkeää minulle on opetuksen ohella myös oma soitto ja esiintyminen, musisoin säännöllisesti esim. Suomen Puhallinsinfonikoissa sekä kamarimusiikkiyhtyeessä trio KAH.

 

http://www.fswp.fi/

https://m.facebook.com/klarinettiKatri

 

Leijo Eeva

sello

 

Leppänen Mikko

musiikkiteknologia

 

Tampereella asuva laulun- ja musiikkiteknologian opettaja. Laulaminen on ollut aktiivisesti elämässäni mukana jo yli kymmenen vuotta. Olen keikkaillut paljon bändini kanssa, tutustunut erilaisiin musiikkityyleihin ja niiden tulkitsemiseen ja opettanut laulua jo useamman vuoden. Laulamisessa ja sen opettamisessa on parasta laulamisen kokemus ja oivallus siitä kuinka suuri potentiaali jokaisella on äänessään. Musiikkiteknologia tuli mukaan omalle uralle bändin myötä. Halusin ymmärtää jokaisen johdon ja mikrofonin toiminnan, sekä osata äänittää ja miksata itse. Vuonna 2012 lähdin opiskelemaan musiikin opettajaksi ja suuntauduin musiikkiteknologiaan. Teknologian opettaminen on mielekästä mutta haastavaa. Tykkään pitää opetuksen käytännönläheisenä ja selkeänä, koska nämä jutut oppii parhaiten tekemällä. On ollut hienoa seurata miten musiikkiteknologia on kasvattanut suosiotaan vuosi vuodelta.

 

Martikainen Ninni

pianonsoitto, laulu ja kuorot

 

Helsingin Sibelius-Akatemiasta musiikkikasvatusosastolta valmistunut musiikin maisteri, sisältäen opettajan pedagogiset opinnot Helsingin yliopistossa.

Esiintyen ja opettaen toiminut 1990-luvun alusta musiikin eri kentillä. Työtehtäviä mm. TTT:llä, TV:ssä, jazz-klubeilla - laulusolistina, pianistina, taustakuorolaisena, tanssijana, säveltäjänä ja pedagogina.

 

Pop/jazz-musiikin parissa olen ollut leijonan osa työstäni, vaikka koulutukseni aikoinaan painottui vahvasti klassiseen pianonsoittoon ja -lauluun. Nykyisessä opetustyössä nämä genrejen väliset raja-aidat on hyvä tiedostaa, vaikka ne on sopivasti laitettu kallelleen jo aikoja sitten. Klassisessa- sekä pop-laulussa on enemmän yhteisiä elementtejä kuin niitä erottavia tekijöitä.  Albertin bassoa on hyödyllistä harjoittaa pop-pianistiksikin pyrkivän vasurilla!

 

Musiikin iloa olisi joka tunnilla hyvä saavuttaa edes tuokio, mieluummin enemmänkin! Yksityiskohtien hiominen on tärkeää, mutta niihin ei juututa 100% ajasta.

Tärkeintä on kuitenkin Ihmisenä oleminen. Esimerkiksi usein toistuu tilanne, että oppilas onkin oikeassa ja minä väärässä. Tämä on vapauttavaa sekä minulle että oppilaalle. Virheet eivät haittaa!

 

Ninni myös somessa & verkkosanakirjassa:

https://fi-fi.facebook.com/NinniMartikaine/

https://fi.wikipedia.org/wiki/Ninni_Martikainen

 

Metsähonkala Rea

huilu

 

Olen toiminut Pirkan opistossa huilunsoiton opettajana vuodesta 2011 saakka. Opetan huilisteja Pirkkalassa ja Nokialla.
Olen valmistunut opettajaksi Tampereen konservatoriosta vuonna 1999 ja sen jälkeen olen jatkanut opintojani suorittaen opettajan jatkotutkinnon sekä musiikkipedagogi AMK-tutkinnon.

 

Nautin opetustyöstä ja sen haasteista. On hienointa kun saa seurata oppilaan kasvamista aivan pienestä soittajanalusta aina aikuistumisen kynnykselle asti.

On upeaa kun ”huiluluokasta” kasvaa toisiaan tukeva porukka, josta löytyy saman henkisiä ystäviä ja jotka vievät opintojaan eteenpäin huilutuntien lisäksi myös yhteisillä muha-ja orkesteritunneilla.

 

Omat huilunsoiton opintoni alkoivat Ylöjärvellä Länsi-Pirkanmaan musiikkiopistossa 10-vuotiaana. Ensimmäinen opinahjoni on nykyään myös toinen työpaikkani.

 

Itseäni soittamisessa motivoi eniten toisten soittajien kanssa yhdessä musisoiminen. Pyrinkin painottamaan yhteismusisoinnin tärkeyttä myös omassa opetuksessani aivan opintojen alusta lähtien.

 

Opetuksen ohella konsertoin ja keikkailen säännöllisesti sekä toimin aktiivisesti erilaisissa musiikkiyhdistyksissä. Tampereen huiluklubi ry:n puheenjohtajana olen toiminut vuodesta 2005 lähtien ja Suomen huiluseuran hallituksessa olen vaikuttanut vuodesta 2019 lähtien.

 

www.triosointu.net

www.tampereenhuiluklubi.net

www.suomenhuiluseura.fi

 

Mäkimattila Taru

harmonikka

 

Mäkinen Emmi-Sofia

laulu, musiikin hahmottaminen

 

Ojanen Jolanda

huilu

 

Opetan huilunsoittoa Pirkan opistossa. Huiluopetuksen lisäksi johdan Lempäälän B-puhallinorkesteria sekä ohjaan säännöllisesti kamarimusikkiryhmiä.

 

Opiskelin Lahden ammattikorkeakoulussa Rainer Risbergin huiluluokalla ja valmistuin musiikkipedagogiksi vuonna 2013 erinomaisin arvosanoin. Pedagogiopintojeni jälkeen palasin vaihto-opiskelumaahani Norjaan ja valmistuin vuonna 2016 Stavangerin yliopistosta Vidar Austvikin johdolla musiikin maisteriksi. Ennen nykyistä opetustyötäni Pirkan opistossa toimin huilunsoitonopettajan viransijaisena Meri-Lapin musiikkiopistossa Kemissä ja Torniossa. Oppilaani ovat osallistuneet mm. Sami Junnosen mestarikurssille ja Lapin musiikkiopistojen yhteiseen Toivo Kuula -nuoriso-orkesteriprojektiin.

 

Orkesterikokemusta olen saanut opiskeluaikaisten sinfonia- ja puhallinorkestereiden (mm. Lahden Nuori Sinfonia ja Bjergsted Blåseensemble) lisäksi toimiessani Kemin kaupunginorkesterin vakituisena avustajana vuosina 2017–2018 sekä soittaessani muutamissa produktioissa Stavangerin Sinfoniaorkesterin muusikoiden kanssa. Sisarusteni kanssa meillä on yhtye Trio Lyhty, ja meitä on kiitelty etenkin valovoimaisesta esiintymisestämme ja monipuolisesta ohjelmistostamme. Yhtyeemme esiintyy säännöllisesti yksityistilaisuuksissa ympäri Suomea, ja kesällä 2018 ja 2019 toteutimme konserttikiertueet Pohjois-Suomessa ja Tornionjokilaaksossa sekä Suomen että Ruotsin puolella.

 

Opettaminen on minulle sydämen asia. Soittamisen ja opettamisen lisäksi rakastan myös kuorolaulua, vaeltamista ja matkustamista.

 

Oksala Eeva

viulu

 

Oksman Anniina

pasuuna ja tuuba

 

Peippo Juuso

klassinen kitara

 

Perkiö Sami

fagotti

 

Peräinen Maria

laulu, kuorot

 

Raeniemi Miikka

lyömäsoittimet

 

Rajamäki Marjaterttu

laulu

 

Rauhamaa Jaakko

musiikin hahmottaminen

 

Ronimus Niko

lyömäsoittimet

 

Kasvoin Kuopiossa Pohjantien Puhallinorkesterien ja Big Bandin riveissä. Konservatorion soittotunneilla sekä sinfoniaorkesterissa pääsin taasen toteuttamaan klassista musiikkia. Myöhemmin suoritin ammattiopinnot Tampereen konservatoriossa.

 

Monipuolinen musiikin tekeminen on aina ollut minulle tärkeää! Klassinen, rock, pop, folk, jazz, tanssimusiikki eri muodoissaan ovatkin työllistäneet minua vuosien varrella muusikkona. Lyömäsoittimet on laaja soitinryhmä! Eri soittimien ja tyylilajien hallitseminen vaatii jatkuvaa opiskelua ja se juuri tekee lyömäsoittimien soitosta hienoa! Erilaisten sointivärien, soundien, etsiminen on myös jatkuva seikkailu...

 

Minusta yksi ihmisyyden tärkeä ominaispiirre on tiedon ja perinteiden siirtäminen seuraaville ikäpolville. On kunnia-asia saada olla osa tätä jatkumoa. Kukin oppilas saa taitojen karttuessa aina vaan lisää välineitä itsensä ilmaisemiseen. Sitä kautta uskon myös itsetunnon ja positiivisen minäkuvan kehittyvän. Tällaisten kehitystarinoiden seuraaminen on opettajalle hyvin palkitsevaa ja motivoivaa!

 

Rosenlund Oona

sello, yhteismusisointi

 

 
Aloitin musiikkiharrastuksen jo pienenä soittamalla pianoa kotona äitini kanssa. Helsingin Konservatoriossa tykästyin selloon ja muistan huippuopettajien, konserttien ja soittokavereiden innostaneen ja kannustaneen minua aina eniten. Myöhemmin jatkoin sello-opintoja Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa ja valmistuin Taideyliopistosta esittävän säveltaiteen maisteriksi 2015.
 
Haaveeni ovat aina liittyneet opettamiseen ja lasten kanssa musiikin tekemiseen. Niissä parasta on mahdollisuus joka kerta innostua, heittäytyä ja oppia itse! Samat asiat koen tärkeäksi toimiessani Pirkan opiston hallinnossa. Päivisin tavoitat minut toimistoltamme työskentelemässä opetussisältöjemme parissa  ja lisäksi opetan sellonsoittoa ja yhteismusisointia.

 

Ruonavaara Eira

viulu

 

Saari-Korpela Lauri

kontrabasso

 

Szalay István

viulu

Valmistuin musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian solistiselta osastolta vuonna 2008.

Opetusurani aloitin Itä-Helsingin musiikkiopistossa vuonna 1998, jossa opetin vuoteen 2010.

Olen opettanut viulunsoittoa Pirkan Opistossa vuodesta 2012.

Opetustyöni lisäksi olen mm. toiminut Helsingin kaupunginteatterin konserttimestarina vuosina 1996-2004.

Toisena päätyönäni olen työskennellyt Tampere Filharmoniassa vuodesta 2002.

Vuonna 2014 perustin ystävieni kanssa Tampere Pops- viihdeorkesterin.

 

Tervetuloa tunneille!

 

https://tamperepops.fi/

 

Topi Mikael

puhaltimet

Aloitin opettajan työt Pirkan opistossa syksyllä 2017. Sitäkin ennen opettaminen on ollut osa työtäni jo 2000-luvun alkupuolelta asti monessa musiikkiopistossa.

Aloitin trumpetinsoiton 10-vuotiaana Savonlinnassa. Kulttuurikaupungissa pääsi nopeasti soittamaan puhallinorkesterissa ja Big Bandissä ja monipuolisesti kaikenlaisen musiikin soittaminen alkoi jo silloin nuorena. Ammattiopinnot alkoivat Jyväskylässä, josta muutin aika pian Tampereelle. Valmistuin Tampereen konservatoriosta 2004 ja AMK musiikkipedagogiksi valmistuin vuonna 2009 töiden ohessa.

Opetustyössä ehdottomasti hienointa on nähdä ja kuulla oppilaan edistyminen ja oivallukset sekä soittotekniikassa, että kappaleiden eloon herättämisessä! Uuden oppiminen motivoi ja innostaa nuoria soittajia ja pidän oppimisen kannalta hyvin tärkeänä myös yhteismusisointia. Siihen Pirkan opistossa on onneksi paljon mahdollisuuksia.

Vaikka valmistuin ammattiin klassiselta puolelta trumpetissa, niin monipuolinen musiikin soittaminen on kulkenut mukana koko ajan. Trumpetti on siitä hieno soitin, että se sopii ja sitä tarvitaan monessa musiikkityylissä. Soitin päätyökseni pitkään Kaartin soittokunnassa ja Laivaston soittokunnassa ja nykyään opetuksen ohella keikkailen sinfoniaorkestereissa ja soitan myös Tampereella teatterissa. Yhtyesoitossa hyvin tärkeä kokoonpano minulle on ollut vaskikvintetti Quinsonitus.

www.quinsonitus.com

 

Varvio Sami

harmonikka

 

Viljanen-Konttinen

Karela

piano

 

Wirkkula Tuuli

piano

Suunnittelu ja opintoneuvonta

 

Va. koulutuspäällikkö
Päivikki Koikkalainen
Hallinto
Puhelin 044 486 1062

Suunnittelijaopettaja

Oona Rosenlund

Musiikkiopiston opetussisällöt ja opintojen kulku

Puhelin 040 133 4244

 

Toimistosihteeri

Samuliina Tukiainen

Puh. 040 133 4224

 

Sähköposti: etunimi.sukunimi@nokiankaupunki.fi

Avaa sivuvalikko
Sulje sivuvalikko