Vapaaoppilaspaikat taiteen perusopetuksen oppilaille

Etusivu » Tietoa Pirkan opistosta » Taiteen perusopetus » Vapaaoppilaspaikat taiteen perusopetuksen oppilaille

Mitä tarkoittaa vapaaoppilaspaikka?

 

Voit hakea Pirkan opistosta vapaaoppilaspaikkaa. Vapaaoppilaspaikalla opiskelevan ei tarvitse maksaa lukukausimaksua. Rahaa ei makseta suoraan hakijan tilille, vaan lukukauden lasku hyvitetään.

 

 

Kenelle vapaaoppilaspaikka voidaan myöntää?

 

Oppivelvollisuusiässä oleville Pirkan opiston taiteen perusopetuksen oppilaille yhdeksi lukukaudeksi tai lukuvuodeksi kerrallaan.

Vapaaoppilaspaikka myönnetään ensisijaisesti taloudellisin perustein harkinnanvaraisesti ja tapauskohtaisesti.

 

Voit hakea vapaaoppilaspaikkaa opintoihisi Pirkan opiston

musiikkiopistossa >>

kuvataidekoulussa >>

tanssikoulussa >>

mediataidekoulussa >>

tai teatterikoulussa >>

 

 

Miten ja milloin vapaaoppilaspaikkaa haetaan?


Voit hakea vapaaoppilaspaikkaa milloin vain sähköisellä hakulomakkeella, jonka löydät sivun alareunasta. Hakemuksen vapaaoppilaspaikasta tekee oppilaan huoltaja. Vapaaoppilaspaikkaa voi hakea ympärivuotisesti, mutta ei takautuvasti.

 

Kirjoita hakemukseen taloudelliset perustelut vapaaoppilaspaikan tarpeesta. 

Lisää hakemuksen liitteeksi dokumentti, jolla vahvistat pienituloisuuden. Voit esittää hakemuksen tueksi esimerkiksi päätöksen toimeentulotuesta tai sosiaalitoimiston lausunnon vähävaraisuudesta. Vapaaoppilaspaikkojen myöntäminen perustuu pienituloisuuden määritelmään.

 

  1. Jos toivot, että vapaaoppilaspaikalla opiskelu alkaisi elokuussa eli lukuvuoden alusta, hae vapaaoppilaspaikkaa viimeistään toukokuussa (hakuaikaa jatkettu).
    Päätökset tehdään kesäkuussa.

  2. Jos toivot, että vapaaoppilaspaikalla opiskelu alkaisi tammikuussa eli kevätlukukauden alusta, hae vapaaoppilaspaikkaa viimeistään marraskuussa. Päätökset tehdään joulukuussa.

 

Vapaaoppilaspaikan myöntäminen

 

Pirkan opistossa myönnetään korkeintaan 20 vapaaoppilaspaikkaa vuosittain (kuvataidekoulu, mediataidekoulu, musiikkiopisto, tanssikoulu, teatterikoulu).

Päätökset vapaaoppilaspaikoista valmistelevat rehtori ja taiteen perusopetuksesta vastaava apulaisrehtori. Vapaaoppilaspaikan myöntää Pirkan opiston rehtori.

 

Vapautusta lukukausimaksusta ja sisaralennusta ei voi saada samanaikaisesti. 

 

Sähköisen hakulomakkeen löydät täältä >>

Avaa sivuvalikko
Sulje sivuvalikko