Baletti

Etusivu » Tanssikoulu » Lajit » Baletti

Baletti

 

Baletti on länsimaisen taidetanssin lajityyppi, joka juontaa juurensa Ranskan ja Italian renessanssin ajan hoveihin. Baletille tyypillistä on pyrkimys sirouteen, keveyteen ja painottomuuden tuntuun. Balettia tanssitaan usein tossunkärjillä, ylväsryhtisesti ja kehoa hyvin kannatellen.


Balettitunneilla harjoitellaan baletin tekniikkaa, tyyliä ja ilmaisua tanko- ja keskilattiaharjoitusten avulla. Lasten balettitunneilla korostuu leikinomaisuus ja luovuus, mutta harjoitellaan jo baletin perusasentoja ja linjauksia. Isompien lasten tunneilla paneudutaan jo oman ilmaisuun kehittämiseen. Noin 9-10-vuotiaana aloitetaan harjoittelu kärkitossuilla. Aikuisten balettitunneilla liikkeet tehdään kehoa kuunnellen. Tavoitteena on lisätä kehonhallintaa, lihasvoimaa, liikkuvuutta, tasapainoa ja ilmaisukykyä. Tärkeintä on tanssin ilo!

 

Varusteet

 

Vartalonmyötäinen balettiasu, sukkahousut/trikoot ja harjoitustossut. Tanssitaiteen perusopetuksen oppilaille tiedotetaan ennen kauden alkua ohjeet oikean ja yhdenmukaisen harjoitusasun hankkimiseksi. Lastentanssi-ryhmissä asu on vapaa, mutta silti tarkoituksenmukainen ja liikkumiseen sopiva.

Avaa sivuvalikko
Sulje sivuvalikko