Ohjaajaesittelyt

Etusivu » Kansalaisopisto-opetus » Liikunta, terveys ja hyvinvointi » Ohjaajaesittelyt

Näet liikuntaryhmien ohjaajaesittelyt alla kunnittain jaoteltuina: Lempäälä, Vesilahti, Nokia ja Pirkkala. Alimpana löytyvät verkkokurssiemme ohjaajat.

 

Lempäälän liikuntaryhmien ohjaajat

 

Cotroneo Marjo

 

Marjo Cotroneo

 

Ohjauskokemus ja -koulutus: Aloitin ryhmäliikuntatuntien ohjaamisen 2000-luvun alussa, eli olen ohjannut liikuntaryhmiä noin 20 vuotta. Olen liikunnanohjaaja, jolla mm. Shindo-, venyttely- ja rentoutusohjaajakoulutus. Lisäksi olen kouluttautunut myös Functional training, eli toiminnalliseen harjoitteluun, kahvakuulaharjoitteluun, Chiball:iin, Foamroller eli putkirullaukseen ja dynaamisiin venyttelyihin. Minulta löytyy myös elämysohjaajakoulutus ja olen intialaisen päähieronnan taitaja. Vuosien varrella olen vetänyt myös vesijumppaa ja sauvakävelytunteja, joka onkin rakas harrastukseni.  

 

Mitä tunteja ohjaat? Ohjaan Pirkkalassa ja Lempäälässä erilaisia kehonhuolto- ja lihaskuntokursseja. Ohjelmistossa on mm. Shindoa, kehonhuoltoa, erilaisia jumppatunteja, miesten jumppaa, HIIT:iä sekä seniorien ryhmiä. 

 

Mikä innostaa ohjaamaan? Pidän työstäni ja ihmisistä! On kannustavaa nähdä, kun saa ihmiset liikkumaan ja huomaa heidän nauttivan. Mottonani on, että liikunnan pitää olla hauskaa eli ei tehdä vakavalla mielellä vaan pidetään pieni pilke silmässä. 

 

Francke Päivi

 

Päivi Francke

 

Ohjauskokemus ja -koulutus: Olen valmistunut joogaohjaajaksi Suomen Joogaliiton kouluttamana joulukuussa 2019. Joogaryhmiä olen opistolla ohjannut vuodesta 2015 alkaen. 

 

Mitä tunteja ohjaat? Vedän joogaryhmiä Lempäälässä, Nokialla ja Pirkkalassa. Kohderyhminä on mm. lapset, nuoret, raskaana olevat, synnyttäneet äidit, naiset, miehet sekä seniorit. Ohjaan sekä perinteisempää hathajoogaa että joogan erityiskursseja, esimerkiksi aamujoogaa, tuolijoogaa ja joogaa jäykille. 

 

Mikä innostaa ohjaamaan? Jooga on tuonut hyvin paljon hyvinvointia omaan elämääni (niin fyysisellä, psyykkisellä kuin henkiselläkin tasolla) että haluan jakaa sitä hyvää myös muille käyttöön! On erittäin palkitsevaa nähdä joogan hyvät vaikutukset opiskelijoissa!  

 

Hakala Hanna-Kaisa

 

Hanna-Kaisa Hakala

 

Ohjauskokemus ja -koulutus: Olen lempääläläinen fysioterapeutti ja PhysioPilates-ohjaaja. Olen ohjannut liikuntaa vuodesta 2004 alkaen. Toimin päätyökseni yrittäjänä omassa hyvinvointialan yrityksessäni, ohjaten erilaisia kehonhuoltotunteja eri ikäisille asiakkaille sekä tehden yksilöohjauksia. Olen erikoistunut äitiysliikunnan ohjaamiseen ja äitiysfysioterapiaan ja odottavat ja synnyttäneet äidit ja heidän hyvinvointinsa on erityisen lähellä sydäntäni. 

 

Mitä tunteja ohjaat? Ohjaan Kuljussa kehonhuolto- ja Lavis-kursseja. 

 

Mikä innostaa ohjaamaan? Asiakkaiden innostus ja se kun näen ja kuulen heidän saavan liikunnasta iloa elämäänsä ja apua erilaisiin vaivoihin. 

 

Hartikainen Katja

 

 

Ohjauskokemus ja -koulutus: Olen valmistunut tanssijaksi Outokummun oppimiskeskuksesta 2001 ja minulla on myös liikunnan ammattitutkinto Kisakeskuksen urheiluopistosta. Opiskelen parhaillaan fysioterapeutin AMK-tutkintoa. Olen työskennellyt tanssijana, koreografina sekä tanssin ja liikunnan ohjaajana vuodesta 2001 lähtien.

 

Mitä tunteja ohjaat? Ohjaan Lempäälässä kuntosalin starttiryhmiä, voimaa ja vetreyttä koko kroppaan kurssia ja lasten tenavaliikuntaa.

 

Mikä innostaa ohjaamaan? Minulle on tärkeää, että tunneilla tutustutaan tanssin ja liikkumisen maailmaan ilon ja riemun kautta. Pyrin luomaan tunneille ilmapiirin, jossa kaikilla on turvallinen olo heittäytyä niin uusiin fyysisiin haasteisiin kuin jo tutumpiin harjoituksiin.

 

Henttinen Harri

 

Harri Henttinen

 

Ohjauskokemus ja -koulutus: Olen ohjannut liikuntakursseja (pääosin erityyppisiä aerobic- ja step-aerobic -kursseja) 90-luvulta lähtien tähän asti opistolla eripituisina jaksoina: pääosin Lempäälä-opistossa ja Pirkan opistossa. Olen ohjannut liikuntakursseja ja -tapahtumia muuallakin kuin opistolla. Opistolla olen pitänyt myös muita kursseja (mm. hää- ja juhlakurssit, värikurssit, unikurssit, rajatiedon kurssit, kurssit filosofiasta, teologiasta ja psykologiasta). Itse myös harrastan aerobic-jumppaa ja muita vastaavia liikuntamuotoja.   

 
Mitä tunteja ohjaat? Tällä hetkellä ohjaan Step-muokkaus ja kuntonyrkkeily -kurssia Lempäälässä. 

 

Mikä innostaa ohjaamaan? Minusta on ihanaa liikkua yhdessä mukavien ihmisten kanssa. Pidän menevästä musiikista ja rytmiä on veressä. Minua motivoi, kun saan nähdä, että väki viihtyy ja saamme yhdessä liikkua oman hyvinvointimme parhaaksi. Parasta ryhmäliikunnassa on se, että saamme tsempata toinen toisiamme yhteisen tavoitteen saavuttamiseksi: parempi kunto, kokonaisvaltainen hyvinvointi ja iloinen sekä reipas mieli. 

 

Kolkka Jonna

Ohjaan Lempäälässä ja Vesilahdella kundaliinijoogaa.

 

Kopperoinen Kati

Ohjaan lapsi-aikuinen liikuntakursseja Lempäälässä. 

 

Lindholm Anne

 

Lindholm Anne

 

Ohjauskokemus ja -koulutus: Olen valmistunut fysioterapeutiksi vuonna 2003 ja pilatesryhmien ohjaukset olen aloittanut vuonna 2006. Ohjauksissa oli hetki taukoa ja nyt olen palannut taas ryhmien pariin oman hyvinvointistudion perustamisen myötä. Tässä välissä olen kouluttautunut yin joogaopettajaksi, PT-, ravinto- ja mindfulness-valmentajaksi ja lisäksi opiskelen ratkaisukeskeiseksi lyhytterapeutiksi. 

  
Mitä tunteja ohjaat? Pirkan opistolla ohjaan pilatestunteja. Lempeällä pilatestunnilla ei olla pitkiä aikoja polvien tai ranteiden päällä ja liikkeet ovat lempeän tehokkaita sekä liikkuvuutta edistäviä. Jatkoryhmässä haastetaan kehon voimaa ja lihasketjuja hieman tehokkaammin. Ohjaan studiollani pilateksen lisäksi myös yin joogaa ja fysioterapeutin kesätreenejä/kehonhuoltoa. 


Mikä innostaa ohjaamaan? Ryhmän energia voimaannuttaa kerta toisensa jälkeen! On uskomatonta, miten jokaisen tunnin jälkeen olo on kaikesta fyysisyydestä huolimatta levännyt ja energinen. Pidän tärkeänä lopettaa jokaisen tunnin loppurentoutukseen, jolloin nautitaan harjoituksen vaikutuksista ja keho–mieli-yhteydestä. Loppurentoutus on tunnin tärkein hetki – siinä sovellan mindfulnessia sekä tunnetaitoja. Tämän päivän suorituskeskeisessä yhteiskunnassa pyrkimyksenäni on ohjata sopivassa suhteessa voiman lisäämistä ja hellittämistä. 

 

Lintunen Piia

 

Ohjauskokemus ja -koulutus: Olen ohjannut erilaisia tunteja 2005 vuodesta lähtien, mammajumppaa, muokkausta, lasten jumpparyhmiä, rentoutusta, venytystä, aerobiciä ym. Olen käynyt Svolin Aerobic ProFitness ohjaajakoulutuksen, sekä erinäisiä muita ohjaajakursseja vuosien varrella (mm. Zumba® Pro Fitness ohjaajakoulutuksen sekä Zumba® Kids ohjaajakoulutuksen). 

 

Mitä tunteja ohjaat? Ohjaan Pirkan opistolla Lempäälässä lasten, nuorten ja aikuisten Zumba-kursseja. Olen hurahtanut Zumbaan niin totaalisesti, ettei muita tunteja juurikaan lukkarissa näy. 

 

Mikä innostaa ohjaamaan? Zumba® on kaloreita kuluttava fitness-tanssitunti, joka on yhtä aikaa tehokas, hauska ja mukaansatempaava. Zumban® kantavana ajatuksena on liikunnan ilo ja liikkeiden helppous. Tärkeintä tunneillani on hauskanpito ja bilemeininki, omaan tyyliin ja tahtiin. Hikeä, naurua, rytmillistä ilottelua ja helppoja tanssillisia kuvioita on luvassa tanssibileissä muun kanssa. Hienoa päästä teidän kanssa tanssimaan. Baila baila nähdään!

 

Papinsaari Liina

 

Ohjauskokemus ja -koulutus: Valmistun vuonna 2020 sosionomi-lastentarhaopettajaksi. Lapsiryhmiä olen ohjannut vuodesta 2012 lähtien. Aloitin ohjaajaurani luistelun parissa ja siirryin myöhemmin ohjaamaan myös lastentanssi ja -liikunta tunteja. Ohjauskokemusta minulla on lapsista ikähaarukalla 1–13 vuotta. 
 

Mitä tunteja ohjaat? Ohjaan lasten liikuntakursseja Lempäälässä.
 

Mikä innostaa ohjaamaan? Pidän tärkeänä lapsilähtöisyyttä tunteja suunnitellessa. Tunneilla jokainen saa liikkua omien taitojensa ja kykyjensä mukaan. Tunneillani ei pyritä täydellisiin suorituksiin vaan jokaisen lapsen ja aikuisen sen hetken parhaimpaan suoritukseen. Lasten vilpittömyys ja onnistumisen kokemukset innostavat minua ohjaamaan lasten liikunta- ja tanssitunteja. Toivon lasten saavan tunneillani positiivisia liikuntakokemuksia.

 

Seuraa Liinaa Instragramissa >

 

Savolainen Sirke

 

Sirke Savolainen

 

Ohjauskokemus ja -koulutus: Ryhmäliikunnan ohjauksesta kokemusta on karttunut vuodesta 2012 lähtien. Aluksi ohjaus oli harrastuspohjaista iltapuhdetta, kunnes tämä työ kiskaisi minut täysin mukanaan ja ohjaustunteja alkoi kertyä lisäkoulutuksien myötä. Luin liikunnan ammattitutkinnon ja suoritin Urheiluopistojen Personal Trainer- sertifikaatin Varalan Urheiluopistossa. Sen lisäksi minulla on kuntosaliohjaajakoulutus, vesijumppaohjaajakoulutus, senioreiden ohjaajakoulutus, Lavis-ohjaajakoulutus, UKK-instituutin TULE-ystävällinen joogapilates -ohjaajakoulutus sekä sairaiden ja liikuntarajoitteisten liikuntaneuvontakoulutus. Lisäksi olen käynyt useita lapsien ja nuorten kasvuun ja kehitykseen liittyviä koulutuksia.

 
Mitä tunteja ohjaat? Pirkan opistolla toimin Lempäälän ja Vesilahden alueella ohjaajana. Ohjaan monipuolisesti erilaisia tunteja aikuisille, mm. muokkausta, kiertoharjoittelua, kuntosalin starttikursseja ja kuntosalicircuitia, miesten tarpeisiin räätälöityjä ryhmiä, hyvän olon jumppaa ja Lavista. Lisäksi ohjaan seniorien tuolijumppaa, Lavista ja pilatesta sekä lasten tenavaliikuntaa.

  
Mikä innostaa ohjaamaan? Parasta työssäni on nähdä iloa ja onnistumisia! Yksi ihanimmista saamistani asiakaspalautteista on, että "tunnillesi saa tulla juuri sellaisena kuin on". Tämän palautteen myötä koin, että olen onnistunut tuomaan oman ideologiani ja tärkeimmän arvoni esille. Jokaisella on lupa löytää liikunnan ilo. Olemme kaikki erilaisia. Se mikä meitä tunneillani yhdistää on, että kuulumme kaikki samaan, mahtavaan ja kannustavaan yhteisöön!

 

Sirken nettisivut >

 

Seesranta Sami

 

Seesranta Sami

 

Ohjauskokemus ja -koulutus: Olen päätoimisesti ohjannut astangajoogaa 2012 vuodesta alkaen, lisäksi olen pitänyt taojoogakursseja, mindfulness-joogaa sekä sijaistanut hathajoogaa. Oma joogatieni eri ryhmissä on alkanut vuonna 1999. Koulutustaustaltani olen mm. perushoitaja, NLP-Master Practitioner, mindfulness-ohjaaja, luontaishoitaja ja diplomivyöhyketerapeutti. 
  
Mitä tunteja ohjaat? Ohjaan Pirkan opistolla astangajoogaa ja mindfulnessia. Pidän tunteja myös Sampolassa. 
  
Mikä innostaa ohjaamaan? Se ennen kaikkea, että kurssilaiset saavat hyötyä harjoituksista ja että voin tarjota heille hetken tauon arjen kiireistä, tukien heitä omassa harjoituksessa. On hienoa nähdä, kun jotkut oppilaat palaavat vuosi toisensa jälkeen tunnille. 

 

Toikko Anni

 

Toikko Anni

 

Ohjauskokemus ja -koulutus: Olen ohjannut ryhmäliikuntatunteja vuodesta 2006 alkaen, ja näihin vuosiin on mahtunut monipuolisesti erilaisia tunteja aina lihaskuntotunneista tanssiin ja kehonhuoltoon. Koulutukseltani olen filosofian maisteri, ja liikunta-alalla olen käynyt erilaisia ohjaajakoulutuksia, kuten Ylab-pilateskurssin, Lavis-ohjaajakoulutuksen ja neljän eri Les Mills -lajien perus- ja jatkokoulutukset.  
 
Mitä tunteja ohjaat? Opistolla ohjaan sekä reippaita HIIT- ja kahvakuulakursseja että rauhallisia pilates-, kehonhuolto- ja Yogalates-tunteja.  
 
Mikä innostaa ohjaamaan? Olen ihan koukussa jumppiin: musiikki ja ryhmä luovat ihanan fiiliksen tunneille. Tervetuloa mukaan! 

 

Virtanen Johanna

 

Johanna Virtanen

 

Ohjauskokemus ja -koulutus: Ryhmäliikunnan ohjauskokemusta on jo lähemmäs kolmenkymmenen vuoden ajalta. Olen käynyt toiminnalliseen harjoitteluun painottuvan Personal trainer koulutuksen ja voimavalmentaja koulutuksen sekä olen kuntohoitaja. 

 

Mitä tunteja ohjaat? Ohjaan tällä hetkellä opistolla rasvanpoltto- ja muokkaustyyppisiä jumppia, crosstrainingiä, miesten ryhmää sekä senioritunteja. Lisäksi vedän äiti-vauva jumppaa ja hyvän olon treeniä. Ohjaan myös muualla paljon crosstraining tyyppisiä tunteja. 

 

Mikä innostaa ohjaamaan? Liikunta on itselleni elämäntapa ja on hienoa, että saa liikuttaa myös muita. On palkitsevaa nähdä asiakkaiden nauttivan liikkumisesta ja nähdä kauden aikana, kuinka heidän kuntonsa paranee. 

 

Virtanen Merja

 

 

Ohjaajakokemus ja -koulutus: Olen ohjannut erilaisia ryhmäliikuntatunteja vuodesta 2019. Olen valmistunut liikuntaneuvojaksi sekä Personal traineriksi Varalan Urheiluopistolta vuonna 2021. Lisäksi olen käynyt seuraavat liikunta-alan koulutukset: FasciaMethod- ja FasciaMethod Power -ohjaaja, rentoutusohjaaja, vesitreeniohjaaja sekä SUP-ohjaaja.

 

Mitä tunteja ohjaat? Ohjaan Lempäälässä erilaisia kehonhuolto- ja lihaskuntotunteja mm. FasciaMethod, FasciaMethod Power, voimaa ja vetreyttä koko kroppaan, aikuinen-lapsi liikuntaa sekä Vesilahdessa kuntosalistartti ryhmää. Lempäälässä ohjaan myös kokonaisvaltaisen rentoutuskurssin äänimaljoin. Ohjaan kehonhuoltotunteja myös yksityisissä liikunta-alan yrityksissä.

 

Mikä innostaa ohjaamaan? Minua innostaa ohjaamisessa se, kun näen ihmisten innostuvan ja nauttivan liikunnasta. Minulle on tärkeää suunnitella liikkeistä monia variaatioita, jotta jokaiselle löytyy sellainen liike, jonka voi tehdä.

Palaa sivun alkuun

 

Vesilahden liikuntakurssien ohjaajat

 

Kolkka Jonna

Ohjaan Lempäälässä ja Vesilahden Kirkonmäellä kundaliinijoogaa ja lisäksi Lempäälässä Joogaa vauvan kanssa -kursseja.

 

Laine Kirsi

Ohjaan niska-hartiaseudun kurssia ja liikkuva koululainen (7–10 v) ryhmää Vesilahdella.

 

Mäkelä Mari

Ohjaan lihaskuntotunteja ja päiväajan kuntosalicircuitia Vesilahdella.

 

 

Mäki Riikka

 

Riikka Mäki-Pasti

 

Ohjauskokemus ja -koulutus: Olen ohjannut aikuisten ryhmäliikuntatunteja teini-ikäisestä saakka. Vuosien varrella olen opiskellut jos jonkinmoista. Liikuntaan ja hyvinvointiin liittyen olen kouluttautunut mm. personal traineriksi, ravintovalmentajaksi, psyykkiseksi painonhallintavalmentajaksi, Lavis-, kahvakuula- ja kuntosaliohjaajaksi. Olen ohjannut vuosien varrella äiti-vauvaryhmiä, pienten ja kouluikäisten lasten liikuntaryhmiä, nuoria, aikuisia ja senioreita. Pirkan opistossa ja sitä ennen Lempäälä-opistossa olen ohjannut vuodesta 2005 saakka. 

 

Mitä tunteja ohjaat? Ohjaan step-lihaskunto, nyrkkeilyjumppa ja lihaskunto & liikkuvuus kursseja sekä erilaisia liikunnan lyhytkursseja Vesilahdessa. 

 

Mikä innostaa ohjaamaan? Parasta ohjaamisessa on vuorovaikutus ryhmäläisten ja ohjaajan välillä! Minusta on hienoa nähdä ihmisten nauttivan fiiliksestä, musiikista, omasta onnistumisesta tai itsensä voittamisesta. Tavoitteeni on, että asiakas ei mene sieltä, missä aita on matalin vaan joutuu vähän ponnistelemaan hyvällä fiiliksellä. Pyrin suunnittelemaan tunnit ryhmien mukaan ja kuuntelemaan toiveita. Yritän myös aina keksiä soveltavia liikkeitä ja vaihtoehtoja. Opiston ryhmissä hienoa on, että oppii tuntemaan ryhmäläiset ja tekemään heidän näköisiään tunteja. Pidän kovasti musiikista ja yritän tuoda myös musiikin kautta tsemppiä ja hyvää fiilistä asiakkaille. 

 

Pekkarinen Anu

 

 

Ohjauskokemus ja -koulutus: Ensimmäisen joogaohjaajakoulutuksen suoritin Turun kesäyliopistossa vuonna 2017 ja se oli Hathaohjaajakurssi "Kokonaisvaltainen joogaohjaajakoulutus".  Koulutuksessa otettiin hyvin huomioon joogan eri ulottuvuudet.  Seuraava koulutus tapahtui Tanskassa Mediyoga kurssilla vuonna 2019; Mediyoga on Ruotsissa kehitetty terapeuttinen sekä myös kuntoutuksessa käytettävä joogamuoto, joka soveltuu hyvin kaikenikäisille, myös vanhuksille. Mediyogan liikkeet voidaan kaikki tehdä myös tuolijoogana. Keväällä 2019 osallistuin myös Om Flow Yoga ohjaajakoulutuksen Om Yoga koululla Tampereella. Tämä joogan muoto on fyysisesti vaativa flow harjoitus, jossa fyysistä vinyasana tyylistä harjoitusta tukevat lämpölamput. Joogaryhmiä olen ohjannut vuodesta 2017 alkaen. Peruskoulutukseltani olen filosofian maisteri (englannin kieli); toinen maisterintutkinto on USA:sta kirjallisuudesta. 

  

Mitä tunteja ohjaat? Ohjaan Vesilahdella hathajoogan jatkoryhmää ja lempeää hathajoogaa. 

 
Mikä innostaa ohjaamaan? Kiinnostuin hienojakoisesta joogasta alun perin läsnäolon sekä stressinhallinnan työkaluna, ensin joogan kiehtovaan maailmaan johdattivat meditaatio ja energiahoidot. Tämän jälkeen myös fyysisen kehon jooga alkoi kiinnostaa. Jooga mielestäni tarjoaa erinomaiset edellytykset kehon ja mielen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, tasapainoon, läsnäolon löytämiseen ja stressinhallintaan. 

 

Saari Minna

 

Ohjauskokemus ja -koulutus: Neljännesvuosisataisesta tanssija ja koreografi -taustastani (Tanssiteatteri Polar ja Tanssiteatteri Mobita nyk. MD) johtuen olen ohjannut kymmeniä vuosia erilaisia nykytanssin muotoja ja aikaisemmin myös klassista balettia ja lasten tanssia.  Pilatekseen tutustuin 2000-luvun alkupuolella ja kouluttauduin pilatesohjaajaksi kymmenkunta vuotta sitten. 

 
Mitä tunteja ohjaat? Ohjaan Pirkan opistolla pilatesta senioreille, alkeis- ja jatkoryhmille Nokialla, Pirkkalassa ja Vesilahdella. 

 
Mikä innostaa ohjaamaan? Minusta on edelleen hauska oppia itsestäni ja kehostani uusia asioita. Toivon että kursseillani olevat löytävät sen saman oppimisen ilon ja ahaa-elämyksen, mikä seuraa keskittyneestä oman kehon kuuntelusta. Huomaavat miten keho on suljettu systeemi, jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen. On hienoa huomata, miten keskittyneesti ihmiset jaksavat hakea oikeaa suoritusta ja oivaltavat, mitä sen tekemiseen tarvitaan. On myös mukava kuulla, kun joku on saanut apua selkä ym. vaivoihin pilatestunneista. 

 

Savolainen Sirke

 

 

Ohjauskokemus ja -koulutus: Ryhmäliikunnan ohjauksesta kokemusta on karttunut vuodesta 2012 lähtien. Aluksi ohjaus oli harrastuspohjaista iltapuhdetta, kunnes tämä työ kiskaisi minut täysin mukanaan ja ohjaustunteja alkoi kertyä lisäkoulutuksien myötä. Luin liikunnan ammattitutkinnon ja suoritin Urheiluopistojen Personal Trainer- sertifikaatin Varalan Urheiluopistossa. Sen lisäksi minulla on kuntosaliohjaajakoulutus, vesijumppaohjaajakoulutus, senioreiden ohjaajakoulutus, Lavis-ohjaajakoulutus, UKK-instituutin TULE-ystävällinen joogapilates -ohjaajakoulutus sekä sairaiden ja liikuntarajoitteisten liikuntaneuvontakoulutus. Lisäksi olen käynyt useita lapsien ja nuorten kasvuun ja kehitykseen liittyviä koulutuksia.


Mitä tunteja ohjaat? Pirkan opistolla toimin Lempäälän ja Vesilahden alueella ohjaajana. Ohjaan monipuolisesti erilaisia tunteja aikuisille, mm. muokkausta, kiertoharjoittelua, kuntosalin starttikursseja ja kuntosalicircuitia, miesten tarpeisiin räätälöityjä ryhmiä, hyvän olon jumppaa ja Lavista. Lisäksi ohjaan seniorien tuolijumppaa, Lavista ja pilatesta sekä lasten tenavaliikuntaa.

  
Mikä innostaa ohjaamaan? Parasta työssäni on nähdä iloa ja onnistumisia! Yksi ihanimmista saamistani asiakaspalautteista on, että "tunnillesi saa tulla juuri sellaisena kuin on". Tämän palautteen myötä koin, että olen onnistunut tuomaan oman ideologiani ja tärkeimmän arvoni esille. Jokaisella on lupa löytää liikunnan ilo. Olemme kaikki erilaisia. Se mikä meitä tunneillani yhdistää on, että kuulumme kaikki samaan, mahtavaan ja kannustavaan yhteisöön!

 

Sirken nettisivut >

 

Virtanen Johanna

 

Johanna Virtanen

 

Ohjauskokemus ja -koulutus: Ryhmäliikunnan ohjauskokemusta on jo lähemmäs kolmenkymmenen vuoden ajalta. Olen käynyt toiminnalliseen harjoitteluun painottuvan Personal trainer koulutuksen ja voimavalmentaja koulutuksen sekä olen kuntohoitaja. 

 

Mitä tunteja ohjaat? Ohjaan tällä hetkellä Vesilahdella senioritunteja. Lempäälässä vedän rasvanpoltto- ja muokkaustyyppisiä jumppia, miesten ryhmää sekä senioritunteja. Lisäksi ohjaan äiti-vauva jumppaa, toiminnallista harjoittelua ja matalan kynnyksenjumppaa. Ohjaan myös muualla paljon crosstraining tyyppisiä tunteja. 

 

Mikä innostaa ohjaamaan? Liikunta on itselleni elämäntapa ja on hienoa, että saa liikuttaa myös muita. On palkitsevaa nähdä asiakkaiden nauttivan liikkumisesta ja nähdä kauden aikana, kuinka heidän kuntonsa paranee. 

 

Virtanen Merja

 

 

Ohjaajakokemus ja -koulutus: Olen ohjannut erilaisia ryhmäliikuntatunteja vuodesta 2019. Olen valmistunut liikuntaneuvojaksi sekä personal traineriksi Varalan Urheiluopistolta vuonna 2021. Lisäksi olen käynyt seuraavat liikunta-alan koulutukset: FasciaMethod- ja FasciaMethod Power -ohjaaja, rentoutusohjaaja, vesitreeniohjaaja sekä SUP-ohjaaja.

 

Mitä tunteja ohjaat? Ohjaan Lempäälässä erilaisia kehonhuolto- ja lihaskuntotunteja mm. FasciaMethod, FasciaMethod Power, voimaa ja vetreyttä koko kroppaan, aikuinen-lapsi liikuntaa sekä Vesilahdessa kuntosalistartti ryhmää. Lempäälässä ohjaan myös kokonaisvaltaisen rentoutuskurssin äänimaljoin. Ohjaan kehonhuoltotunteja myös yksityisissä liikunta-alan yrityksissä.

 

Mikä innostaa ohjaamaan? Minua innostaa ohjaamisessa se, kun näen ihmisten innostuvan ja nauttivan liikunnasta. Minulle on tärkeää suunnitella liikkeistä monia variaatioita, jotta jokaiselle löytyy sellainen liike, jonka voi tehdä.

Palaa sivun alkuun

Nokian liikuntakurssien ohjaajat

 

Enwald Marika

 

Marika Enwald

 

Ohjauskokemus ja -koulutus: Olen liikunnanohjaaja ja ohjannut erilaisia liikuntaryhmiä vuodesta 2000 lähtien. Valmistuin 1999 TUL:in (Työväen urheiluliiton kriteereillä) voimisteluohjaajaksi, jota koulutustani olen täydentänyt Flow gymnastic®, Pilates-, keppijumppa- ja kuminauhajumppakoulutuksilla. Valmistuin 2009 myös Asahi Health® -ohjaajaksi. Vedän Pirkan opistolla myös elämäntaitoihin, psykologiaan ja hyvinvointiin liittyviä kursseja, koska olen myös filosofian, etiikan ja psykologin opettaja koulutukseltani (FT) ja olen toiminut vuodesta 1996 etiikan opettajana ja tutkijana Tampereen yliopistossa.   

 

Mitä tunteja ohjaat? Pirkan opistolla ohjaan aamupäivisin terveysliikuntatunteja, jossa ohjelmasta riippuen tehdään kuminauha-, keppijumppa- ym. liikkeitä. Vedän myös Asahi Health®-tunteja ja venyttelyä. Tunnit sopivat hyvin senioreille. 

 

Mikä innostaa ohjaamaan? Rakastan tanssia ja liikuntaa ja toivon, että saan muutkin nauttimaan liikunnasta. Koen, että liikunnalla on selkeästi mielialaa kohottava ja hyvinvointia lisäävä vaikutuksia ja on ihanaa liikkua yhdessä. Minua motivoi liikunnanohjauksessa se, että näen että olen suunnittelut ohjelman, joka sopii kurssilaisilleni, että kaikki pystyvät sen tekemään ja vielä hymyssä suin. Toivon, että saan kurssilaiseni viihtymään ja nauttimaan liikunnasta matalalla kynnyksellä. Pyrin terveysliikuntatunneilla siihen, että teemme kaikkia päälihasryhmiä voimistavia liikkeitä, koordinaatio- ja tasapainoharjoituksia sekä loppuvenyttelyt. Minua innostaa liikunnanohjauksessa myös keskustelut kurssilaisten kanssa, koska opin niistä aina jotain uutta, jota voin soveltaa liikuntatunneillani. 

 

Francke Päivi

 

Päivi Francke

 

Ohjauskokemus ja -koulutus: Olen valmistunut joogaohjaajaksi Suomen Joogaliiton kouluttamana joulukuussa 2019. Joogaryhmiä olen opistolla ohjannut vuodesta 2015 alkaen. 

 

Mitä tunteja ohjaat? Vedän joogaryhmiä Lempäälässä, Nokialla ja Pirkkalassa. Kohderyhminä on mm. lapset, nuoret, raskaana olevat, synnyttäneet äidit, naiset, miehet sekä seniorit. Ohjaan sekä perinteisempää hathajoogaa että joogan erityiskursseja, esimerkiksi aamujoogaa, tuolijoogaa ja joogaa jäykille.

 

Mikä innostaa ohjaamaan? Jooga on tuonut hyvin paljon hyvinvointia omaan elämääni (niin fyysisellä, psyykkisellä kuin henkiselläkin tasolla) että haluan jakaa sitä hyvää myös muille käyttöön! On erittäin palkitsevaa nähdä joogan hyvät vaikutukset opiskelijoissa!

 

Helo Eveliina

 

Helo_Eveliina

Ohjauskokemus ja -koulutus: Sain ensimmäisen kosketukseni astangajoogaan jo hyvin nuorella iällä, mutta oman säännöllisen harjoituksen aloitin vasta vuosia myöhemmin. Matkani opettajaksi alkoi 2017, kun oman harjoituksen lisäksi aloitin avustamisen tunneilla. Varsinaisen opettamisen aloitin 2018. Syvennän jatkuvasti omaa osaamistani mm. kursseilla sekä tutkin astangajoogan eri ulottuvuuksia päivittäin oman säännöllisen harjoituksen kautta. Opettajuus on minulle jatkuvaa oppilaana oloa! 
  
Mitä tunteja ohjaat? Opetan Pirkan opistolla astangajoogan alkeis- ja jatkokurssia. 
  
Mikä innostaa ohjaan? Opettamisessa minua inspiroi eniten se, kun näen mitä astangajooga saa aikaan sen harjoittajassa. Jokainen harjoitus sekä matka joogan polulla on erilainen, mutta aina yhtä arvokas. On palkitsevaa saada olla osana oppilaan tietoista matkaa kohti parempaa fyysistä sekä psyykkistä elämää. Hienoimpia hetkiä ovat ne, kun fyysinen harjoitus kääntyy sisäiseksi ja työskentely omien tunteiden sekä itsensä kanssa alkaa. On kaikin puolin ilo saada opettaa astangajoogaa ja jakaa tätä iloa myös muille! 

 

Ismail Mouhannad

 

Ismael Mouhannad

Kuva: Mirja Muurimaa

 

Ohjauskokemus ja -koulutus: Tutustuin joogaan 17-vuotiaana Syyriassa, jossa kohtasin joogaopettajani (acharya). Siitä alkoi suhteeni joogaan. Myöhemmin vietin kaksi vuotta joogaluostarissa Filippiineillä ja kävin myös useita kertoja Intiassa oppimassa lisää parhailta mestareilta. Näin minustakin tuli joogaopettaja.  Suomessa olen opettanut joogaa 1990-luvulta alkaen eri oppilaitoksissa ja työyhteisöissä. 
 

Mitä tunteja ohjaat? Pidän astanga- ja hathajoogaan perustuvia tunteja. Olen myös kehittänyt ns. pehmeän joogan iäkkäille/vajaakuntoisille. Tunneillani keskitytään joogan fyysiseen puoleen (asanat) ja myös jonkin verran hengitykseen (pranayama). 

 

Mikä innostaa ohjaamaan? Minua innostaa ja motivoi, että voin edistää ihmisten hyvinvointia. Opettaminen myös uudistaa minua – opettaminen ja oppiminen on vuorovaikutusta.  

 

Knuuttila Laura

 

 

Ohjauskokemus ja -koulutus: Olen ohjannut liikuntaa nuoruudestani lähtien eri ikäryhmissä. Ensimmäiset ohjausryhmäni olivat oman harrastuneisuuden pohjalta yleisurheilun parissa ja täysi-ikään tultaessa mukaan tulivat myös erilaiset aikuisten liikuntatuntien ohjaukset. Ikääntyneiden ja monisairaiden liikuttaminen tuli mukaan ohjauksiini sairaanhoitaja AMK-tutkinnon sekä liikunta- ja terveysalan täydennysopintojen myötä.

 

Mitä tunteja ohjaat? Ohjaan erilaisia tunteja lapsista ikääntyneisiin ja HIIT-tunneista kehonhuoltoon. Pirkan opistolla ohjaan erilaisia lihaskuntotunteja sekä liikkuvuutta Nokialla.

 

Mikä innostaa ohjaamaan? Ryhmässä liikkumisen energia ja asiakkaiden hyvinvointiin edullisten asioiden tuominen innostaa ohjaamaan aina vuosi toisen perään.

 

Laitinen Reija

 

Reija Laitinen

 

Ohjauskokemus ja -koulutus: Olen ohjannut eri-ikäisille liikuntaa monessa muodossa yli 10 vuotta. Koulutukseltani olen liikunnanohjaaja, FISAF Personal trainer, PilatesHealth-ohjaaja, äitiysliikunnanohjaaja ja viimeisimpänä olen valmistunut yin joogaohjaajaksi.  

 

Mitä tunteja ohjaat? Ohjaan Nokialla ja Pirkkalassa erilaisia lihaskunto- ja kehonhuoltotunteja, pilatesta, äiti-vauvajumppaa ja perheliikuntaa. Lisäksi ohjelmistossa on lihaskunnon, yin joogan, pilates ja faskia kehonhuollon ja synnyttäneiden pilateksen verkkokurssit.

 

Mikä innostaa ohjaamaan? Rakastan ohjaustyötä, koska siinä saan olla tekemisissä erilaisten ihmisten ja kehojen kanssa. Minun tunneillani pääpaino on kehon turvallisessa liikuttamisessa sallivassa ilmapiirissä. 

 

Mannila Katri

 

Katri Mannila

 

Ohjauskokemus ja -koulutus: Olen ohjannut Suomen Joogaliiton (SJL) hathajoogaa vuodesta 2014 lähtien. Ensin Tampereen Joogayhdistyksellä ja syksystä 2014 Pirkan opistossa. Olen suorittanut Suomen Joogaliiton joogaopettajaopinnot ja olen rekisteröity SJL-joogaopettaja. Päivätyössäni varhaiskasvattajana ohjaan joogaa myös lapsille. 

 

Mitä tunteja ohjaat? Ohjaan Pirkan opistossa hathajoogan jatkoryhmää Harjuniityssä. 

 

Mikä innostaa ohjaamaan? Olen itse joogannut aktiivisesti vuodesta 2009 ja kokenut asanaharjoitusten, luonnollisen hengityksen tiedostamisen ja sisäisen hiljaisuuden kokemisen myönteiset vaikutukset fyysiseen ja psyykkiseen hyvinvointiini. Näitä kokemuksia haluan myös oppilailleni jakaa ja ohjata. Uskon, että säännöllinen joogan harjoittaminen ja terveet elämäntavat yhdessä edistävät myönteisen elämänasenteen omaksumista. SJL-joogaperinteen mukaisesti ihminen selvittää itselleen elämänkatsomukselliset kysymykset oman vakaumuksensa ja kulttuurinsa pohjalta, joten opettamani jooga ei sisällä uskonnollisia näkökulmia. Olen kiitollisena kuullut oppilailtani, miten he ovat tunneiltani saaneet voimaa arkeen ja kokeneet rauhoittumista sekä rentoutumista kiireen keskellä. Tällainen palaute motivoi minua opetustyössä.  

 

Naumanen Eveliina

 

 

Ohjauskokemus ja -koulutus: Aloitin ryhmäliikunnan ohjaukset vuonna 2020 ja sen lisäksi olen ohjannut myös yksilöasiakkaita (Personal trainer -asiakkaita). Olen valmistunut 2020 liikuntaneuvojaksi ja sen lisäksi kouluttautunut kehonhuollonohjaajaksi ja ryhmäliikunnanohjaajaksi syventävällä jatkokoulutuksella.

 

Mitä tunteja ohjaat? Ohjaan kahvakuula- ja kehonpainotreenituntia sekä kehonhuoltoa Nokialla.

 

Mikä innostaa ohjaamaan? Rakastan ohjaamista ja ihmisten motivointia. Itsensä kehittäminen ja opiskelu on myös lähellä sydäntä :)

 

Palonen Jenni

 

Jenni Palonen

 

Ohjauskokemus ja -koulutus: Olen ohjannut erilaisia ryhmäliikuntatunteja koko 2000-luvun. Aloitin ohjaamisen Kajaanissa, jossa sain Kajaanin Elon naisvoimisteluseurasta vankan pohjan ohjaamistyölle. Olen koulutukseltani luokanopettaja ja liikunta oli sivuaineeni. Olen suorittanut Svolin ryhmäliikunnan ohjauksen peruskurssin, Fitness Pilateksen peruskurssin sekä käynyt Les Millsin lisenssikoulutuksia. Olen opiskellut vuosien mittaan liikuntalääketieteitä sekä terveystietoa avoimessa yliopistossa ja kehittänyt käytännön osaamistani erilaisilla lyhyillä kehonpaino-, voima- ja liikkuvuuskoulutuksilla. 
 

Mitä tunteja ohjaat? Ohjaan Nokialla erilaisia lihaskuntokursseja, kuten voimaa koko vartaloon ja kahvakuula. Lisäksi ohjaan kehonhuoltoa.
 

Mikä innostaa ohjaamaan? Minulle tärkeää on kehittää omaa osaamistani kaiken aikaa. Haluan, että tunneillani asiakkaat tietävät, miksi teemme juuri kyseisiä harjoituksia ja siksi kertoilen työskentelyn lomassa liikkeiden vaikutuksista esimerkiksi ryhtiin. Pyrin kiinnittämään huomiota hyvään suoritustekniikkaan sekä rentoon liikkumistapaan. Toivon, että ihmiset tulisivat tunneilleni mieluummin hakemaan hyvää oloa kuin suorittamaan tiukkapipoisesti päivän treeniä. 

 

Saari Minna

 

Ohjauskokemus ja -koulutus: Neljännesvuosisataisesta tanssija ja koreografi -taustastani (Tanssiteatteri Polar ja Tanssiteatteri Mobita nyk. MD) johtuen olen ohjannut kymmeniä vuosia erilaisia nykytanssin muotoja ja aikaisemmin myös klassista balettia ja lasten tanssia.  Pilatekseen tutustuin 2000-luvun alkupuolella ja kouluttauduin pilatesohjaajaksi kymmenkunta vuotta sitten. 

 
Mitä tunteja ohjaat? Ohjaan Pirkan opistolla pilatesta senioreille, alkeis- ja jatkoryhmille Nokialla, Pirkkalassa ja Vesilahdella. 

 
Mikä innostaa ohjaamaan? Minusta on edelleen hauska oppia itsestäni ja kehostani uusia asioita. Toivon että kursseillani olevat löytävät sen saman oppimisen ilon ja ahaa-elämyksen, mikä seuraa keskittyneestä oman kehon kuuntelusta. Huomaavat miten keho on suljettu systeemi, jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen. On hienoa huomata, miten keskittyneesti ihmiset jaksavat hakea oikeaa suoritusta ja oivaltavat, mitä sen tekemiseen tarvitaan. On myös mukava kuulla, kun joku on saanut apua selkä ym. vaivoihin pilatestunneista. 

 

Tannermaa Mila

Ohjaan tanssillista Bellyfitness flow -tuntia ja kehonhuoltoa Pirkkalassa. Lisäksi ohjaan Nokialla itämaisen tanssin ryhmää ja erilaisia tanssin tiiviskursseja.

 

Yli-Hankala-Peräluoma Hanna

 

Hanna Yli-Hankala-Peräluoma

 

Ohjauskokemus ja -koulutus: Ohjaajana ja valmentajana aloitin vuonna 1995. Olen koulutukseltani liikunnanohjaaja ja olen ohjannut useissa eri liikuntakeskuksissa, seuroilla, yhdistyksillä sekä yrityksillä. Lajeina on ollut mm. Zumba, Lavis, kahvakuula, erilaiset muokkaukset, senioritunnit, sisäpyöräily, tanssitunnit, lasten jumppa- ja tanssitunnit, kuntosaliohjaukset, venyttelytunnit, fittballfoam roller, flow tonic ja Lessmilssin body pump. Lisäksi olen vuodesta 1995 valmentanut joukkuevoimistelua, showtanssia, hip hoppia ja tanssillista voimistelua sekä vuodesta 2014 rytmistä voimistelua. Olen vuosien aikana kouluttautunut useilla ryhmäliikuntaan sekä valmennukseen liittyvillä kursseilla, sekä toiminut useasti myös itse kouluttajana. Lisäksi olen rytmisen voimistelun 2-tason tuomari sekä tällä hetkellä on voimassa olevat Zumban ja Laviksen lisenssit. 
 

Mitä tunteja ohjaat? Opistolla ohjaan Nokialla ja Pirkkalassa kahvakuulaa, muokkausta, kuntosalicircuitia, venyttelyä, senioritunteja sekä erilaisia tanssillisia liikuntatunteja, kuten Dance mix, Suomi dance mix ja Latin dance mix.
 

Mikä innostaa ohjaamaan? Haluan ohjata, koska saan omalla työpanoksellani ihmiset hyvälle tuulelle, ylittämään itsensä ja nauttimaan liikunnasta ja sen tuomasta tunteesta. On mukava nähdä muutos väsyneistä kasvoista pirteäksi ja energiseksi sekä ryhdikkääksi olemukseksi. 

 

Pirkkalan liikuntakurssien ohjaajat

 

Cotroneo Marjo

 

Marjo Cotroneo

 

Ohjauskokemus ja -koulutus: Aloitin ryhmäliikuntatuntien ohjaamisen 2000-luvun alussa, eli olen ohjannut liikuntaryhmiä noin 20 vuotta. Olen liikunnanohjaaja, jolla mm. Shindo-, venyttely- ja rentoutusohjaajakoulutus. Lisäksi olen kouluttautunut myös Functional training, eli toiminnalliseen harjoitteluun, kahvakuulaharjoitteluun, Chiball:iin, Foamroller eli putkirullaukseen ja dynaamisiin venyttelyihin. Minulta löytyy myös elämysohjaajakoulutus ja olen intialaisen päähieronnan taitaja. Vuosien varrella olen vetänyt myös vesijumppaa ja sauvakävelytunteja, joka onkin rakas harrastukseni.  

 

Mitä tunteja ohjaat? Ohjaan Pirkkalassa ja Lempäälässä erilaisia kehonhuolto- ja lihaskuntokursseja. Ohjelmistossa on mm. Shindoa, kehonhuoltoa, erilaisia jumppatunteja, miesten jumppaa, HIIT:iä sekä seniorien ryhmiä. 

 

Mikä innostaa ohjaamaan? Pidän työstäni ja ihmisistä! On kannustavaa nähdä, kun saa ihmiset liikkumaan ja huomaa heidän nauttivan. Mottonani on, että liikunnan pitää olla hauskaa eli ei tehdä vakavalla mielellä vaan pidetään pieni pilke silmässä. 

 

Francke Päivi

 

Päivi Francke

 

Ohjauskokemus ja -koulutus: Olen valmistunut joogaohjaajaksi Suomen Joogaliiton kouluttamana joulukuussa 2019. Joogaryhmiä olen opistolla ohjannut vuodesta 2015 alkaen. 

 

Mitä tunteja ohjaat? Vedän joogaryhmiä Lempäälässä, Nokialla ja Pirkkalassa. Kohderyhminä on mm. lapset, nuoret, raskaana olevat, synnyttäneet äidit, naiset, miehet sekä seniorit. Ohjaan sekä perinteisempää hathajoogaa että joogan erityiskursseja, esimerkiksi aamujoogaa, tuolijoogaa ja joogaa jäykille. 

 

Mikä innostaa ohjaamaan? Jooga on tuonut hyvin paljon hyvinvointia omaan elämääni (niin fyysisellä, psyykkisellä kuin henkiselläkin tasolla) että haluan jakaa sitä hyvää myös muille käyttöön! On erittäin palkitsevaa nähdä joogan hyvät vaikutukset opiskelijoissa!

 

Hiltunen Jan

 

Jan Hiltunen

 

Ohjauskokemus ja -koulutus: Päätyönä toimin luokanopettajana ja sivuaineena opetan mm. liikuntaa. Opistolla olen ohjannut kursseja vuodesta 2013 lähtien. Lasten liikunnan puolella olen myös mukana valmentamassa muutamissa eri joukkueissa lähinnä lasteni kautta. 

 

Mitä tunteja ohjaat? Ohjaan opistolla Hiki pintaan pelailemalla -kurssia Pirkkalassa. 

 

Mikä innostaa ohjaamaan? Minua innostaa ohjaamaan mukava porukka ja positiivinen tekeminen. Tämä on myös motivoinut jatkamaan kurssien ohjaamista vuodesta toiseen. 

 

Hiltunen Satu

 

Hiltunen Satu

 

Ohjauskokemus ja -koulutus: Olen kouluttautunut Suomen Ladun kurssilla polkujuoksuohjaajaksi vuonna 2018. Opistolla olen ohjannut polkujuoksun lyhytkursseja vuodesta 2020 alkaen. 


Mitä tunteja ohjaat? Ohjaan opistolla Polkujuoksun lyhytkursseja Pirkkalassa. 


Mikä innostaa ohjaamaan? On ilo liikkua luonnossa mukavassa porukassa ja tehdä kurssilaisille tutuksi Pirkkalan polkuja. Luonnossa liikkuminen vaikuttaa tutkitustikin myönteisesti hyvinvointiin. Ihanat kurssilaiset ovat tietysti iso motivaattori. 

 

Intke Susanna

 

Susanna Intke

 

Ohjauskokemus ja -koulutus: Minulla on hathajoogan ohjaajakoulutus Turun avoimesta yliopistosta vuodelta 2017 sekä kansainvälisen jooga liiton hyväksymä RYT200 ohjaajakoulutus vinyasa flow joogasta, jonka olen tehnyt joogakoulu Himalla Helsingissä vuosina 2017-2018Joogakurssien ohjaamisen aloitin vuonna 2016. 

 

Mitä tunteja ohjaat? Ohjaan Pirkan opistolla dynaamista flow joogaa ja erilaisia joogan lyhytkursseja Pirkkalassa. 

 

Mikä innostaa ohjaamaan? Ohjaustyössä parasta ovat innostuneet kurssilaiset, joiden kehityskaarta on hienoa päästä seuraamaan yhteisen kurssivuoden aikana. Jokainen kokee joogan omalla henkilökohtaisella tavallaan ja koen olevani etuoikeutettu, kun saan olla mukana laittamassa tätä hyvää kiertoon. 

 

Laine Anna

 

Anna Laine

 

Ohjauskokemus ja -koulutus: olen ohjannut lapsiryhmille liikuntaa 2008 vuodesta lähtien. Olen koulutukseltani lähihoitaja ja työskennellyt päiväkodissa useamman vuoden ajan. Tietotaitoa ohjauksiin olen saanut myös Hämeen Liikunta ja Urheilu ry:n koulutuksista.

 
Mitä tunteja ohjaat? Ohjaan lasten ja perheiden liikuntatunteja. Erityisosaamiseni on musiikkiliikunnassa. 


Mikä innostaa ohjaamaan? On niin kaunista nähdä lasten onnistumisen kokemukset ja liikunnan tuoma ilo.

 

Laitinen Reija

 

Reija Laitinen

Ohjauskokemus ja -koulutus: Olen ohjannut eri-ikäisille liikuntaa monessa muodossa yli 10 vuotta. Koulutukseltani olen liikunnanohjaaja, FISAF Personal trainer, PilatesHealth-ohjaaja, äitiysliikunnanohjaaja ja viimeisimpänä olen valmistunut yin joogaohjaajaksi.  

 

Mitä tunteja ohjaat? Ohjaan Nokialla ja Pirkkalassa erilaisia lihaskunto- ja kehonhuoltotunteja, pilatesta, äiti-vauvajumppaa ja perheliikuntaa. Lisäksi ohjelmistossa on lihaskunnon, yin joogan, pilates ja faskia kehonhuollon ja synnyttäneiden pilateksen verkkokurssit.

 

Mikä innostaa ohjaamaan? Rakastan ohjaustyötä, koska siinä saan olla tekemisissä erilaisten ihmisten ja kehojen kanssa. Minun tunneillani pääpaino on kehon turvallisessa liikuttamisessa sallivassa ilmapiirissä. 

 

Pasonen Eeva-Maria

 

Eeva-Maria Pasonen

Ohjauskokemus ja -koulutus: Olen ohjannut erilaisia joogaryhmiä vuodesta 2013 lähtien ja pilateskurssien vetämisen aloitin virallisesti vuonna 2018, kun valmistuin pilatesohjaajaksi. Olen joogaopettaja (YogaSource Teacher Training RYT 500) ja PilatesHealth ohjaaja. Lisäksi olen kouluttautunut Aerial, Vinyasa ja Yin-joogaohjaaja ja FasciaMethod-ohjaaja. 

 

Mitä tunteja ohjaat? Ohjaan Pirkan opistolla joogaa ja pilatesta eri muodoissa ja kaikenikäisille Nokialla ja Pirkkalassa. 

 

Mikä innostaa ohjaamaan? Rakkaus lajiin. Olen kiitollinen, että sain tehdä rakkaista harrastuksista itselleni ammatin. Ryhmien ohjaaminen on minulle sydämen asia. Minulla on hyvin terapeuttinen lähestymistapa joogaan. Haluan joogan ja pilateksen avulla auttaa ihmisiä voimaan sekä fyysisesti, että psyykkisesti paremmin. Tuntieni tavoitteena on luoda turvallinen, rento ja kannustava ilmapiiri ja kaikille kokonaisvaltaisesti hyvä olo. Isoin kiitos ohjaajalle on se, kun näkee ryhmän poistuvan tunnilta hymy huulilla. Siitä tulee itsellekin hyvä mieli. 

 

Eeva-Marian Facebook-sivut >

 

Riihitupa Eeva-Liisa

 

Eeva-Liisa Riihitupa

 

Ohjauskokemus ja -koulutus: Jooganopettajaksi valmistuin Suomen Joogaopistolta vuonna 2006, koulutus kesti 7 vuotta. Tämän jälkeen olen käynyt useita täydennyskoulutuksia ja joogaseminaareja sekä osallistunut myös muutamaan Zen-meditaatiokurssiin. Ohjaustyötä olen tehnyt vuodesta 1993 lähtien, eli lähes 30 vuotta. Olen ohjannut mm. alkeis- ja jatkotason ryhmiä, miesten ja seniorien ryhmiä sekä tyky-joogaa ja erityisjoogaryhmiä. Olen myös vetänyt joogakursseja (ohjaus + luennot) Joogaopistolla sekä toiminut jooganopettajaopiskelijoiden kouluttajana Joogaopistolla. 
 

Mitä tunteja ohjaat? Tällä hetkellä ohjaan Pirkkalassa Hathajoogan jatkoryhmiä, joihin sisältyy myös Rajajooga. 
 

Mikä innostaa ohjaamaan? Oma joogakokemus innostaa jakamaan opetusta eteenpäin, tieto siitä, miten konkreettinen harjoitus voi muuttaa meitä, niin fyysisesti, psyykkisesti kuin henkisesti. Jooga on välittämistä opettajalta oppilaalle, ei asentojen kopioimista vaan sisäisen tilan löytymistä. Joogaharjoituksessa oppilas saa oman kokemuksen ja hän voi hyvin, tähän pyrin ohjatessani. On motivoivaa nähdä, miten moniin ongelmiin ihmiset ovat saaneet apua tunneillani niin kehon hyvinvointiin kuin mielentasapainoon. Heidän kiitollisuus tekee minut entistä nöyremmäksi ohjatessani harjoitusta, jonka opetus tulee kaukaa joogaperinteestä. 

 

Saari Minna

 

Ohjauskokemus ja -koulutus: Neljännesvuosisataisesta tanssija ja koreografi -taustastani (Tanssiteatteri Polar ja Tanssiteatteri Mobita nyk. MD) johtuen olen ohjannut kymmeniä vuosia erilaisia nykytanssin muotoja ja aikaisemmin myös klassista balettia ja lasten tanssia.  Pilatekseen tutustuin 2000-luvun alkupuolella ja kouluttauduin pilatesohjaajaksi kymmenkunta vuotta sitten. 

 
Mitä tunteja ohjaat? Ohjaan Pirkan opistolla pilatesta senioreille, alkeis- ja jatkoryhmille Nokialla, Pirkkalassa ja Vesilahdella. 

 
Mikä innostaa ohjaamaan? Minusta on edelleen hauska oppia itsestäni ja kehostani uusia asioita. Toivon että kursseillani olevat löytävät sen saman oppimisen ilon ja ahaa-elämyksen, mikä seuraa keskittyneestä oman kehon kuuntelusta. Huomaavat miten keho on suljettu systeemi, jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen. On hienoa huomata, miten keskittyneesti ihmiset jaksavat hakea oikeaa suoritusta ja oivaltavat, mitä sen tekemiseen tarvitaan. On myös mukava kuulla, kun joku on saanut apua selkä ym. vaivoihin pilatestunneista.

 

Schellhammer Maija

 

Schellhammer-Tuominen Maija

 

Ohjauskokemus ja -koulutus: Olen päätynyt astangajoogan ohjaamisen pariin oman säännöllisen joogaharjoituksen kautta. Olen avustanut ja ohjannut astangajoogaa vuodesta 2018 alkaen. Olen ohjannut alkeis- ja jatkokursseja sekä oman hengityksen tahtiin tehtävää mysore-harjoitusta. Koulutukseltani olen liikunnan ohjaaja, personal trainer sekä opettaja ja sosiaalialan ammattilainen.  


Mitä tunteja ohjaat? Pirkan opistolla ohjaan astangajoogan alkeis- ja jatkokursseja Pirkkalassa.  


Mikä innostaa ohjaamaan? Astangajoogan ohjaamisessa minua kiinnostaa erityisesti harjoituksen sovittaminen jokaiselle sopivaksi. Erityisen innostavaa ohjaamisessa on oppilaiden oivallukset omassa harjoituksessa sekä rohkeus yrittää matolla itselleen uusia asioita. Ohjaamisen lähtökohtana minulla on ihmisen kunnioittaminen sekä mielekkään ja hyvinvointia lisäävään harjoituksen mahdollistaminen. 

 

Tannermaa Mila

Ohjaan tanssillista Bellyfitness flow -tuntia ja kehonhuoltoa Pirkkalassa. Lisäksi ohjaan Nokialla itämaisen tanssin ryhmää ja erilaisia tanssin tiiviskursseja.

 

Tiilikainen Johanna

Ohjaan kuntopiiriä ja lempää pilatesta & kehonhuoltoa Pirkkalassa.

 

Yli-Hankala-Peräluoma Hanna

 

Hanna Yli-Hankala Peräluoma

 

Ohjauskokemus ja -koulutus: Ohjaajana ja valmentajana aloitin vuonna 1995. Olen koulutukseltani liikunnanohjaaja ja olen ohjannut useissa eri liikuntakeskuksissa, seuroilla, yhdistyksillä sekä yrityksillä. Lajeina on ollut mm. Zumba, Lavis, kahvakuula, erilaiset muokkaukset, senioritunnit, sisäpyöräily, tanssitunnit, lasten jumppa- ja tanssitunnit, kuntosaliohjaukset, venyttelytunnit, fittballfoam roller, flow tonic ja Lessmilssin body pump. Lisäksi olen vuodesta 1995 valmentanut joukkuevoimistelua, showtanssia, hip hoppia ja tanssillista voimistelua sekä vuodesta 2014 rytmistä voimistelua. Olen vuosien aikana kouluttautunut useilla ryhmäliikuntaan sekä valmennukseen liittyvillä kursseilla, sekä toiminut useasti myös itse kouluttajana. Lisäksi olen rytmisen voimistelun 2-tason tuomari sekä tällä hetkellä on voimassa olevat Zumban ja Laviksen lisenssit. 
 

Mitä tunteja ohjaat? Opistolla ohjaan Nokialla ja Pirkkalassa kahvakuulaa, muokkausta, kuntosalicircuitia, venyttelyä, senioritunteja sekä erilaisia tanssillisia liikuntatunteja, kuten Dance mix, Suomi dance mix ja Latin dance mix.
 

Mikä innostaa ohjaamaan? Haluan ohjata, koska saan omalla työpanoksellani ihmiset hyvälle tuulelle, ylittämään itsensä ja nauttimaan liikunnasta ja sen tuomasta tunteesta. On mukava nähdä muutos väsyneistä kasvoista pirteäksi ja energiseksi sekä ryhdikkääksi olemukseksi. 

Verkkokurssien ohjaajat

 

Laitinen Reija

 


Ohjauskokemus ja -koulutus: Olen ohjannut eri-ikäisille liikuntaa monessa muodossa yli 10 vuotta. Koulutukseltani olen liikunnanohjaaja, FISAF Personal trainer, PilatesHealth-ohjaaja, äitiysliikunnanohjaaja ja viimeisimpänä olen valmistunut yin joogaohjaajaksi.  

 

Mitä tunteja ohjaat? Ohjaan Nokialla ja Pirkkalassa erilaisia lihaskunto- ja kehonhuoltotunteja, pilatesta, äiti-vauvajumppaa ja perheliikuntaa. Lisäksi ohjelmistossa on lihaskunnon, yin joogan, pilates ja faskia kehonhuollon ja synnyttäneiden pilateksen verkkokurssit.

 

Mikä innostaa ohjaamaan? Rakastan ohjaustyötä, koska siinä saan olla tekemisissä erilaisten ihmisten ja kehojen kanssa. Minun tunneillani pääpaino on kehon turvallisessa liikuttamisessa sallivassa ilmapiirissä. 

Avaa sivuvalikko
Sulje sivuvalikko