Mediataide

Etusivu » Mediataidekoulu

Tervetuloa opiskelemaan mediataidetta!

 

Pirkan opiston mediataidekoulu antaa taiteen perusopetuksen mediataiteiden yleisen oppimäärän mukaista opetusta. Monivuotiset opinnot on tarkoitettu 10-15 vuotiaille lapsille ja nuorille. Tällä hetkellä mediataidetta voi opiskella Nokialla ja Pirkkalassa. Syyslukukausi alkaa elokuussa ja ryhmä kokoontuu kerran viikossa, 16 kertaa syksyllä ja 16 kertaa keväällä. Viikoittainen kokoontuminen on 2 tuntia. 


Haku lukuvuoden 2021-2022 mediataiteen opintoihin on 1.-30.4.2021.

Haku tästä!

 

 

Mediataide - mitä se on?

Mediataide on sähköisiä työkaluja hyödyntävää nykytaidetta: kuvaa, ääntä, valoa, liikettä - ja kaikkea tätä sulavasti sekaisin! Mediataide antaa sinulle miltei rajattomat mahdollisuudet toteuttaa luovuuttasi.

 

Mediataiteen opinnot Pirkan opistossa

Mediataidetta opiskellaan yleisen oppimäärän laajuisena (n. 5 vuotta, n. 500 tuntia). Opintojen alkuvaiheessa keskitytään videoilmaisuun, animaatioihin ja digitaaliseen kuvankäsittelyyn.

 

 

Mediataiteen perusopetuksen järjestäminen Pirkan opistossa:

  • suunnataan perusopetusikäisille, (10–15 v) oppilaille
  • yleinen oppimäärä (5 vuotta, n. 500 tuntia)
  • taiteen perusopetuksen yhteiset projektit ja yhteistyö
  • opetus rakentuu mediateknologiaa, kuten liikkuvaa kuvaa, ääntä ja ohjelmistoja, hyödyntävien taiteiden perinteille ja niiden yhteyksille muihin taiteenlajeihin

Mediataiteiden opetus vahvistaa oppilaan valmiuksia hyödyntää mediateknologiaa luovasti taiteellisessa toiminnassa. Päämääränä on luoda edellytykset oppilaan monipuoliselle mediasuhteelle ja mediataiteiden elinikäiselle harrastamiselle sekä vahvistaa taiteen roolia mediakulttuurissa.

 

Avaa sivuvalikko
Sulje sivuvalikko