Opintopistekurssit

Etusivu » Ohjeita opiskelijalle » Opintopistekurssit

Osaaminen näkyviin - opintopistekurssit osaksi Pirkan opiston tarjontaa 

 

Joistakin kansalaisopistojen kursseista on lukuvuodesta 2022-23 alkaen mahdollisuus saada opintopisteitä. Opintopisteet viedään opintosuoritusmerkintänä Oma Opintopolku -palveluun. Opintosuoritusmerkintä on helppo tapa osoittaa vapaa-ajalla ja harrastuksissa hankittu osaaminen virallisesti esimerkiksi työnantajalle tai suoritusmerkintöjä voi sisällyttää osaksi muita opintoja kyseisen oppilaitoksen hyväksynnällä. Samaa palvelua käyttävät myös toisen asteen oppilaitokset ja korkeakoulut.

 

 

Mikä opintopistekurssi? 

 

  • Opintopistekurssi maksaa tavallisen kurssimaksun verran, eli opintopisteiden kerryttämisestä ei veloiteta lisämaksua.

  • Opintopistekurssilla on aina selkeät tavoitteet ja kriteerit, joiden perusteella osaamista arvioidaan. Ne kerrotaan kunkin kurssin tiedoissa erikseen.

  • Kurssin laajuus ilmoitetaan opintopisteinä. Yksi opintopiste tarkoittaa 27 tuntia opiskelijan työtä, mikä vaatii itsenäistä työskentelyä läsnäolon lisäksi.

  • Opiskelija päättää kurssin alkaessa, haluaako hän kurssista virallisen opintopistemerkinnän. Kurssille voi osallistua ilman, että kurssista lisätään merkintä Omaan Opintopolkuun.

  • Kurssilla ei pidetä kokeita, vaan osaaminen osoitetaan tekemällä erilaisia tehtäviä kurssin aikana. Osaamisen osoittaminen edellyttää siis sitä, että kurssille osallistuu aktiivisesti.

  • Kurssi merkitään hyväksytyksi, jos kurssin aikana saavuttaa kaikki kurssitavoitteet. Merkinnät Omaan Opintopolkuun tehdään vasta, kun kurssi on päättynyt. Hylättyä merkintää ei kirjata palveluun. 

 
Miten opintopisteitä voi hyödyntää? 

 

  • Opintopisteitä voi hyödyntää työnhaussa, kuten hakemuksissa ja ansioluetteloissa osaamisen osoittamiseksi. 

  • Vastaanottavan oppilaitoksen hyväksynnällä opintopisteitä voi hyväksilukea myös toisen oppilaitoksen opinnoissa, esimerkiksi vapaavalintaisissa kieliopinnoissa.

  • Kansalaisopistojen opintopistekurssien suoritusmerkinnät taltioituvat Oma Opintopolku -palveluun, josta voit jakaa haluamasi suoritukset esimerkiksi toiselle oppilaitokselle tai työnantajalle. 

 

Mistä löydän oman opiston opintopistekurssit?

 

Löydät kevään 2023 opintopistekurssit kurssien verkkokaupasta >>

 

Muistathan, että opintopistekursseja on useiden muidenkin kansalaisopistojen tarjonnassa. Eri kansalaisopistojen kursseille voi osallistua omasta asuinkunnasta riippumatta.

Avaa sivuvalikko
Sulje sivuvalikko