Sähkökatkoihin varautuminen

Etusivu » Ohjeita opiskelijalle » Sähkökatkoihin varautuminen

Jos sähkökatkos tulee ja tieto siitä saadaan riittävän ajoissa ennen opetuskerran alkua, opetuskerta perutaan turvallisuuden vuoksi

Peruutuksesta tiedotetaan opiskelijoille kurssikohtaisesti sähköpostilla tai tekstiviestillä. Korvaava opetuskerta pyritään järjestämään mahdollisuuksien mukaan saman lukuvuoden aikana. Jos yhteystietosi muuttuvat, ilmoitathan siitä asiakaspalveluun, jotta saat tiedotteemme.

Opistolla on oikeus jättää korvaamatta yksi opetuskerta lukukaudessa.

 

 

Jos sähkökatkos tulee opetuskerran jo ollessa käynnissä, opetus keskeytetään

 

Tällaisessa tilanteessa osallistujia pyydetään omatoimisesti ja rauhallisesti siirtymään pois opetustiloista.  Lasten ja nuorten opettajat huolehtivat oppilaistaan oppitunnin ajan tai kunnes huoltaja on tietoinen oppitunnin päättymisestä sähkökatkon vuoksi. Suosittelemme huoltajia olemaan tavoitettavissa lasten ja nuorten opetuskertojen ajan. 


Opettaja tarkistaa, ettei kukaan jää tiloihin. Opettaja huolehtii myös ovien lukkoon laittamisesta. On huomioitava, että wc-tilat ja hissi eivät ole käytettävissä sähkökatkon aikana.  


Jos sähkökatkoksesta ei ole ilmoitettu opistolle ennen opetuskerran käynnistymistä, korvaavaa opetuskertaa ei järjestetä myöhemmin eikä peruuntunutta opetuskertaa korvata rahallisesti opiskelijoille. 

 

 

Sähkökatkojen aikana on kiinnitettävä erityistä huomiota turvallisuuteen

Opiskelijoiden kannattaa varustautua tunneille tullessaan mahdollisuuksien mukaan lämpimillä vaatteilla sekä otsa- tai taskulampuilla. Kännyköiden akut on hyvä olla ladattuina tunneille tultaessa. 


Pirkan opisto viestii sähkökatkojen vaikutuksista opetukseen pääsääntöisesti kurssikohtaisesti, mutta myös kotisivuillaan ja sosiaalisen median kanavissaan.

Avaa sivuvalikko
Sulje sivuvalikko