Nykytanssi/jazz

Etusivu » Tanssikoulu » Lajit » Nykytanssi/jazz

Nykytanssi/jazz

 

Nykytanssi/jazz on monipuolinen tanssilaji, joka sisältää paljon erilaisia tyylisuuntauksia ja ilmaisutapoja. Nykytanssissa liikutaan vapaasti eri tasoilla - ylhäällä ja lattiatasossa.  Hyödynnetään painovoimaa ja kehon luontaisia liikekaaria liikkumisessa. Nykytanssi on hyvin ilmaisuvoimaista ja tarjoaa lukemattomia mahdollisuuksia luoda ja ilmaista itseään. Keholle nykytanssi tarjoaa liikkuvuutta, voimaa ja kehonhallintaa - monen muun hyödyn lisäksi.

 

Jazztanssi on rytmikäs ja esittävä tanssilaji, jossa musiikilla on erittäin tärkeä rooli. Näyttävyytensä ja ilmeikkään liikekielensä vuoksi jazztanssi onkin tärkeässä roolissa esittävän taiteen estradeilla, kuten tanssi- ja musiikkiteattereissa.

 

Nykytanssi/jazz-tunneilla opetellaan lajeille tyypillistä liikekieltä ja tekniikkaa, kuten hyppyjä ja piruetteja, erilaisia jalanheittoja, isolaatioita, rytmiikkaa ja ilmaisua  sekä niiden yhdistelmiä. Herätellään oppilaan omaa tutkivaa, uteliasta ja avointa asennoitumista liikkumiseen ja kannustetaan itseilmaisuun.

 

Lasten tunneilla korostuu leikinomaisuus ja luovuus. Aikuisten tunneilla liikkeet tehdään kehoa kuunnellen. Tavoitteena on lisätä kehonhallintaa, lihasvoimaa, liikkuvuutta, tasapainoa ja ilmaisukykyä. Tärkeintä on tanssin ilo!

 

 

Varusteet

 

Liikkumiseen sopivat, joustavat vaatteet sekä halutessasi jazztossut.

Avaa sivuvalikko
Sulje sivuvalikko