Hakeminen musiikkiopistoon

Etusivu » Musiikkiopisto » Hakeminen musiikkiopistoon

Kiinnostaisiko musiikkiopistossa opiskelu? Tule tutustumaan soittimiin Lasten Pirkkasissa!

 

Lasten Pirkkaset-kulttuurikuukausi on Pirkanmaan kuntien yhteinen lastenkulttuurifestivaali, joka järjestetään vuosittain helmikuussa.

Lasten Pirkkasissa Pirkan opiston musiikkiopisto järjestää kolme matineaa, joissa pääset myös tutustumaan soittimiin ja kokeilemaan niitä.

 

Matineat ja soitinesittelyt Lasten Pirkkasissa:


Miltä kuulostavat sello, klarinetti tai käyrätorvi? Miten äänen saa kuuluviin ja mitä kaikkea soittimilla voi tehdä?

Tervetuloa kuuntelemaan Pirkan opiston taitavien soitinopiskelijoiden konserttia ja tutustumaan soittimiin ja opettajiin. Mitähän soittimia konsertissa kuullaan? Tunnistatko ne?

 

Tapahtuma sopii kaikenikäisille. Soittimia pääsevät kokeilemaan 5-vuotiaat ja sitä vanhemmat. Konsertti kestää noin 30 min ja soitinesittelyt noin 30 min. Vapaa pääsy.

 

Ma 13.2.2023 klo 18

Kirjasto- ja kulttuuritalo Virta

Hiomo-sali, Härkitie 6, Nokia

 

Ti 14.2.2023 klo 18

Pirkkalan yhteislukio Silmu
Aula, Urheilutie 11, Pirkkala

 

To 16.2.2023 klo 18

Virta-kampus
Virta-sali, Valkeakoskentie 19, Lempäälä

 

Tiedustele vapaita paikkoja elokuussa alkaviin opintoihin

 

Hakuaika elokuussa 2022 alkaviin opintoihin oli huhtikuussa 2022. Voit silti tiedustella vapaita paikkoja ja ilmoittautua varasijalle. Ota  yhteyttä musiikin toimistosihteeriin: samuliina.tukiainen@nokiankaupunki.fi.

 

 

Minkä ikäisenä voi hakea?

 

Taiteen perusopetus on tarkoitettu ensisijaisesti lapsille ja nuorille, mutta myös aikuiset voivat osallistua

laulu- tai soittotunneille, jos vapaita paikkoja on. Nuorimmat oppilaamme ovat 5-vuotiaita. Lauluopinnot sopii aloittaa aikaisintaan 9-vuotiaana ja puhallinsoittimissa sopiva aloitusikä vaihtelee 7-9 ikävuoden välillä. Ohjaamme uudet hakijat aina sopivan soittimen pariin.

 

 

Hakuaika on huhtikuussa

 

Uusien oppilaiden hakuaika musiikkiopistoon ja muihin taidekouluihin on huhtikuussa. Lukuvuosi alkaa elokuussa.

 

Kutsumme kaikki hakijat myöhemmin lyhyeen valintakokeeseen.

 

Hakulomakkeeseen voit kirjata halutessasi oman instrumenttitoiveesi. Ohjaamme mielellämme myös sopivan soittimen pariin, jos omaa suosikkia ei vielä ole. Soitinvalikoimaan ja opettajiin voit tutustua täältä >>

 

Valintakokeet ovat toukokuussa

 

Kaikki musiikkiopistoon hakeneet kutsutaan henkilökohtaiseen valintakoetilaisuuteen Lempäälässä, Pirkkalassa ja Nokialla. Valintakoe kestää noin 15 minuuttia.

 

Sinulla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta musiikin harrastamisesta. Valintakokeiden aikataulut sovitetaan arkipäiville klo 8-15 välille, joten tätä varten on hyvä varautua olemaan lyhyen aikaa pois koulusta. Lähetämme kaikille ilmoittautuneille erikseen oman kutsun valintakoetilaisuuteen. Oppilasvalinnat tehdään paikkakuntakohtaisesti toukokuun lopussa valintakokeiden jälkeen.

 

 

Mitä valintakokeessa tapahtuu?

 

 

Laulunäyte

 

Valmistaudu laulamaan tai soittamaan itse valitsemasi kappale. Lyhytkin melodia riittää. Sinulla ei tarvitse olla entuudestaan soitto- tai laulukokemusta, mutta tätä on hyvä harjoitella esimerkiksi perheen kanssa kotona. Voit esittää kappaleen soolona tai esimerkiksi oman äänilaitteen tai soittimen säestyksellä. Tilassa on käytettävissä piano. 


Rytmitehtävä

 

Opettaja esittää lyhyen rytmin taputtamalla tai lorun muodossa. Sen jälkeen sinä toistat rytmin opettajan perässä.

 

Melodiantoisto- ja kuuntelutehtävä

 

Opettaja laulaa tai soittaa pianolla äänen tai yksinkertaisen melodian. Kuuntelet, opettelet ja toistat sävelkulun opettajan perässä.

 

Vapaamuotoinen haastattelu

 

Valintakokeessa on lyhyt vapaamuotoinen haastattelu oppilaan (ja pienen oppilaan vanhemman) kanssa. Voit etukäteen valmistautua pohtimalla seuraavia kysymyksiä:

  • Miksi haluaisit soittaa tai laulaa musiikkiopistossa?
  • Saiko esimerkiksi jokin esitys, kappale tai esiintyjä sinut innostumaan opiskelusta? 
  • Mitä haluaisit opettajan johdolla oppia? Miten haluaisit uusia taitojasi käyttää?
  • Kuinka paljon aikaa sinä pystyisit käyttämään soittamiseen tai laulamiseen kotona viikon aikana? 

Opettajamme kertoo instrumenttitoiveesi mukaan opintopolusta opistossamme.
 

 

Kesäkuussa vahvistamme oppilasvalinnat

 

Lähetämme valituille oppilaille tiedon opintopaikan saamisesta ja opintojen aikatauluista kesäkuun alussa. Olemme yhteydessä myös siinä tapauksessa, jos emme nyt voi tarjota aloituspaikkaa ja saat varasijapaikan. Varasijalla oleville hakijoille on tarjolla useita ryhmiä ja kursseja Pirkan opiston kansalaisopiston puolella. Ohjaamme mielellämme kaikki halukkaat innostavien opintojen äärelle Pirkan opistossa.

 

 

Opinnot alkavat elokuussa

 

Musiikin laajan oppimäärän opetus alkaa ma 15.8. uusille ja vanhoille oppilaille. Lukukausi sisältää 16 opetuskertaa syksyllä ja keväällä. Opintojen alussa käyt  vain oman instrumentin oppitunneilla, jotka kestävät 30 minuuttia. Oppitunti on kerran viikossa.

 

Opintoihin kuuluu myöhemmin yksilöopetuksen lisäksi myös ryhmätunnit eli musiikin hahmottaminen ja yhteismusisointi. Oman soitto- tai laulutunnin kesto pitenee kun opintosi etenevät. Opiskeluoikeus on voimassa koko oppimäärän ajan eli 8-12 vuotta.

 

Lisätietoja hausta tai opinnoista voit kysyä suoraan suunnittelijaopettajalta. Vapaita paikkoja voi hakuajan ulkopuolella tiedustella läpi vuoden toimistosihteeriltä. Katso yhteystiedot alta.

 

 

 

 

 

Suunnittelu ja opintoneuvonta

 

Suunnittelijaopettaja

Oona Rosenlund

Puhelin 040 133 4244

 

Sähköposti: etunimi.sukunimi@nokiankaupunki.fi

 

Asiakaspalvelu

 

Toimistosihteeri

Samuliina Tukiainen

Puhelin 040 133 4224

 

Sähköposti: etunimi.sukunimi@nokiankaupunki.fi

Avaa sivuvalikko
Sulje sivuvalikko