Laulu

Etusivu » Musiikkiopisto » Yksilöopetus: opettajat ja soittimet » Laulu

Marjaterttu Rajamäki 

Klassinen laulu

Nokia

 

 

Pieta Jämsén

Laulu ja piano (rytmimusiikki)

Lempäälä

 


Olen Sibelius-Akatemian musiikkikasvatuksen osastolta vuonna 2014 valmistunut musiikin maisteri ja aineenopettaja. Olen myös laulaja-lauluntekijä ja säveltänyt musiikkia koko ikäni. Toimin Pirkan opistossa pianon vapaan säestyksen ja improvisoinnin tuntiopettajana. Pianon ja pop/jazz-laulun opetuksen lisäksi johdan popkuoroa, jolle myös sovitan ohjelmiston

 

Mielestäni tärkeintä musiikinopetuksessa on innostavan ja turvallisen ilmapiirin luominen, jotta jokainen löytäisi oman tapansa tehdä musiikkia ja ilmaista itseään. Pyrin positiivisuuteen, ja kannustan keskusteluun, spontaaniin improvisointiin ja heittäytymiseen. Tuen pitkäjänteistä musiikin opiskelua välillä haastaen, välillä lempeästi kannatellen.

 

Jokainen oppilas on erilainen ja erityinen. Parasta ovat ne hetket, kun oppilas ylittää itsensä, oivaltaa uutta tai innostuu! Musiikin voima on valtava. Musiikissa on kaikki.

 

 

Ninni Martikainen

Piano ja laulu (rytmimusiikki)

Nokia 

 

 

Helsingin Sibelius-Akatemiasta musiikkikasvatusosastolta valmistunut musiikin maisteri, sisältäen opettajan pedagogiset opinnot Helsingin yliopistossa.

Esiintyen ja opettaen toiminut 1990-luvun alusta musiikin eri kentillä. Työtehtäviä mm. TTT:llä, TV:ssä, jazz-klubeilla - laulusolistina, pianistina, taustakuorolaisena, tanssijana, säveltäjänä ja pedagogina.

 

Pop/jazz-musiikin parissa olen ollut leijonan osa työstäni, vaikka koulutukseni aikoinaan painottui vahvasti klassiseen pianonsoittoon ja -lauluun. Nykyisessä opetustyössä nämä genrejen väliset raja-aidat on hyvä tiedostaa, vaikka ne on sopivasti laitettu kallelleen jo aikoja sitten. Klassisessa- sekä pop-laulussa on enemmän yhteisiä elementtejä kuin niitä erottavia tekijöitä.  Albertin bassoa on hyödyllistä harjoittaa pop-pianistiksikin pyrkivän vasurilla!

 

Musiikin iloa olisi joka tunnilla hyvä saavuttaa edes tuokio, mieluummin enemmänkin! Yksityiskohtien hiominen on tärkeää, mutta niihin ei juututa 100% ajasta.

 

Tärkeintä on kuitenkin Ihmisenä oleminen. Esimerkiksi usein toistuu tilanne, että oppilas onkin oikeassa ja minä väärässä. Tämä on vapauttavaa sekä minulle että oppilaalle. Virheet eivät haittaa!

 

Ninni myös somessa & verkkosanakirjassa:

https://fi-fi.facebook.com/NinniMartikaine/

https://fi.wikipedia.org/wiki/Ninni_Martikainen

 

 

Emmi-Sofia Mäkinen

Klassinen laulu ja musiikin hahmottaminen

Lempäälä, Vesilahti ja Pirkkala

 

 

Jennifer Markin

Laulu (rytmimusiikki)

Nokia

Jennifer Markin

 

Olen muusikko, musiikkipedagogi (AMK) ja teatteri-ilmaisun ohjaaja (AMK). Opistolla toimin rytmimusiikin lauluopena ja kuoronjohtajana. Erityisenä intohimona voisin mainita biisinkirjoittamisen: sävellän, sanoitan ja sovitan musiikkia muun muassa soolotuotantooni, kuoroille ja lauluyhtyeille sekä erinäisiin teatteriesityksiin. Teatteritaiteen parissa olen työskennellyt monipuolisesti ohjaajana, näyttelijänä, ryhmänohjaajana sekä opettajana. 

 

Luovuus ja itseilmaisu ovat olleet aina suuri osa identiteettiäni, ja nämä asiat korostuvat myös omassa pedagogiikassani. Rakastan tutkia yhdessä oppilaan kanssa miltä ja miten musiikki ja tarinat tuntuvat kehossa. Entä miten pääsemme laulajina syvemmälle itseilmaisuun? Musiikki on upea kommunikaatioväline ja (ainakin minun listassani) heittämällä parhaimpia asioita maailmassa!

 

 

Johanna Kyykoski

Laulu (rytmimusiikki)
Pirkkala

 

 

Olen valkeakoskelaislähtöinen, nykyisin Tampereella asuva Emma-palkittu muusikko, laulaja sekä laulupedagogi. Pirkan opistossa toimin laulunopettajana Pirkkalan toimipisteellä. Olen valmistunut Kotkasta Kymen konservatoriolta yhtye-orkesterimuusikoksi (2008) sekä Kuopiosta Savonia ammattikorkeakoulusta pop/jazz-laulunopettajaksi (2014). Opintoihini sisältyi vaihtovuosi Tanskassa, Aarhusin Musiikki-Akatemialla.

 

Oman musiikkipolkuni aloitin muskareista. Sen jälkeen valitsin instrumentikseni viulun, jota soitin aina 17-vuotiaaksi asti. Tämän jälkeen kokeilin hetken klassisen laulun opintoja, kunnes intohimoni ja elämäntehtäväni löytyi rytmimusiikin parista. Rytmimusiikin lisäksi rakastan musikaaleja, joissa kehon, liikkeen ja äänen yhdistäminen on haastavaa, mutta antoisaa ja upeaa!

 

Minulla on 10 vuoden kokemus kansainvälisiltä lavoilta sekä kiertävän muusikon elämästä A Cappella -yhtye Tuulettaren kanssa. Olen konsertoinut muun muassa Japanissa, Intiassa, Australiassa sekä Chilessä. Lisäksi olen toiminut solistina useissa eri kokoonpanoissa ja orkestereissa, säveltänyt ja kirjoittanut lyriikoita sekä tehnyt taustalaulajan töitä.

 

Olen opettanut laulua sekä vetänyt erilaisia kursseja vuodesta 2014. Opetuksessani hyödynnänkin kaikkea vuosien varrella oppimaani hiljaista tietoa, kuten

tervettä ja soivaa äänenkäyttöä, erilaisia laulutekniikoita, jännittämistä, esiintymistä, ääniongelmia ja kehon hyödyntämistä.

 

Hypätään pintaa syvemmälle ja etsitään sinun oma äänesi ja tapasi laulaa. Nautitaan laulamisesta ja tutkitaan tunteita, joita laulaminen meille tarjoaa!

 

 

Meeri Sarjasto

Laulu (rytmimusiikki)
Lempäälä

 

 

Valmistun syksyllä 2023 Musiikkipedagogiksi (AMK) Jyväskylän Ammattikorkeakoulusta. Pop/jazz-laulajan ammattiin valmistuin ennen pedagogisia opintojani Joensuun Konservatoriolta vuonna 2018. Laulun lisäksi hallitsen useita sivuinstrumentteja: viulun, pianon ja akustisen kitaran. 

 

Aikaisemmin olen toiminut opetustehtävissä muun muassa kuoronjohtajana, musikaali-ensemblen lauluvalmentajana sekä yksityisenä pop/jazz-lauluopettajana. Lisäksi omaan vuosien kokemuksen keikkailusta freelancer-muusikkona eri kokoonpanoissa ja olen päässyt toteuttamaan intohimoani musikaaleihin myös teatterilavalla esimerkiksi Jyväskylän Kaupunginteatterissa. 

 

Laulupedagogina olen oppilaslähtöinen ja kannustava. Haluan, että oppilaani kokevat jokaisella tunnilla onnistumisen kokemuksia ja musiikin iloa. Laulamisessa minulle erityisen tärkeää on ilmaisu ja musiikista nauttiminen. Etsitään yhdessä sinun äänesi ja tapasi toteuttaa musiikkia. Panostan tunneillani terveeseen äänenkäyttöön ilman kiristyksiä ja puristuksia. Laulamisen pitää tuntua hyvältä! Hallitsen laajasti kevyen musiikin genret, mutta vahvuuksiani ovat erityisesti pop-, soul- ja r 'n b, sekä musikaalit.

 

Avaa sivuvalikko
Sulje sivuvalikko