Musiikkiopisto

Etusivu » Musiikkiopisto

Tervetuloa musiikkiopistoon! 

 

 

 

 

Pirkan opiston musiikkiopistossa voit aloittaa matkasi musiikin maailmassa minkä ikäisenä tahansa. Jo lapsena aloitettu musiikin opiskelu kantaa pitkälle ja tuottaa iloa pitkään. Laulutaito tai soittimen hallinta antaa sinulle ainutlaatuisen taidon koko elämäsi ajaksi. Musiikkiopiston opetus on tarkoitettu ensisijaisesti lapsille ja nuorille, mutta aloittaminen ei ole myöhäistä vielä aikuisenakaan. 

 

Hakuaika elokuussa alkaviin opintoihin on huhtikuussa. Katso lisää ja hae tästä >>

Ympäri vuoden voit tiedustella vapaita paikkoja ja ilmoittautua varasijalle. Ota yhteyttä toimistosihteeriin: samuliina.tukiainen@nokiankaupunki.fi.

 

Pirkan opiston taidekouluissa opiskellaan taiteen perusopetuksen mukaisesti. Opiskelu etenee vuosittain tasolta toiselle opetussuunnitelmassa määriteltyjen tavoitteiden mukaan.

 

 

Opetuspaikkakunnat

 

Musiikkia voit opiskella Lempäälässä, Vesilahdessa, Pirkkalassa ja Nokialla.

 

Musiikinopetusta on tarjolla lapsille, nuorille ja aikuisille taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän mukaan.

 

 

Hakeminen musiikkiopistoon

 

Hakuaika elokuussa alkaviin opintoihin on huhtikuussa. Katso lisää ja hae tästä >>

Ympäri vuoden voit tiedustella vapaita paikkoja ja ilmoittautua varasijalle. Ota yhteyttä toimistosihteeriin: samuliina.tukiainen@nokiankaupunki.fi.

 

Voit opiskella soittamista tai laulamista myös vapaatavoitteisesti kansalaisopiston puolella. Kansalaisopiston puolella toimii myös lukuisia eri yhtyeitä, kuoroja, orkestereita ja lauluryhmiä. Kansalaisopistoon ilmoittaudutaan elokuussa ja kurssit alkavat pääsääntöisesti syyskuussa.

Katso kansalaisopiston musiikin kurssit ja ryhmät verkkokaupasta >>

 

 

Soittimen valinta

 

Opetusta on tarjolla seuraavista instrumenteista:

  • puhallinsoittimet: huilu, oboe klarinetti, saksofoni, trumpetti, käyrätorvi, pasuuna, baritonitorvi, tuuba
  • laulu (klassinen ja rytmimusiikki)
  • jousisoittimet: viulu, alttoviulu, sello
  • klassinen kitara, sähkökitara, basso
  • harmonikka
  • piano (klassinen ja rytmimusiikki)
  • lyömäsoittimet

Tarvitset harrastusta varten oman soittimen, jonka hankinnassa soitonopettaja on mielellään apuna. Vapaana olevia vuokrasoittimia voi lisäksi tiedustella lukukauden alussa musiikin toimistosihteeriltä.

 

Tutustu soittimiin ja opiston musiikinopettajiin sivulta Yksilöopetus: opettajat ja soittimet >>

 

 

Soittotunneilla käyminen

 

Kun opiskelet musiikkiopistossa, käyt aluksi kerran viikossa oman instrumentin soittotunnilla. Myöhemmin, kun opinnot etenevät, tulet tunnille kolme kertaa viikossa. Yksi kerta on oman soittimen soittotunti, ja kaksi kertaa on ryhmäopiskelua eli musiikinhahmottamista ja yhteismusisointia. Pääset musisoimaan myös toisten kanssa ja esiintymäänkin lämminhenkisissä matineoissa ja konserteissa.

 

 

Opetus on taiteen perusopetusta

 

Pirkan opiston taidekouluissa opiskellaan taiteen perusopetuslain mukaisesti. Opiskelu etenee vuosittain tasolta toiselle opetussuunnitelmassa määriteltyjen tavoitteiden mukaan.

 

Taiteen perusopetus on paikallisissa taidekouluissa vapaa-ajalla annettavaa taidekasvatusta. Se on tavoitteellista, ikätasolle sopivaa ja sitä antavat alan koulutetut ammattilaiset. Opetusta on tarjolla laajasti Suomessa ja oppilaaksi pääsee matalalla kynnyksellä.


Taiteen perusopetuksessa voit keskittyä oman kiinnostuksesi mukaiseen taiteenlajiin. Saat myös valmiuksia ammatillisiin ja korkea-asteen opintoihin.

Suunnittelu ja opintoneuvonta

 

Koulutuspäällikkö

Anna Major

Puhelin 040 133 4244

 

Sähköposti: etunimi.sukunimi@nokiankaupunki.fi

 

Asiakaspalvelu

 

Toimistosihteeri

Samuliina Tukiainen

Puhelin 040 133 4224

 

Sähköposti: etunimi.sukunimi@nokiankaupunki.fi

Avaa sivuvalikko
Sulje sivuvalikko