oppilaan ilmoitustaulu

Etusivu » Kuvataidekoulu » Oppilaan ilmoitustaulu

Kysy vapaita paikkoja elokuussa alkaviin opintoihin


Hakuaika elokuussa alkaviin opintoihin on huhtikuussa. Voit silti tiedustella vapaita paikkoja, sillä monessa ryhmässä on vielä tilaa. Ota  yhteyttä toimistosihteeriin: kaija.tomperi@nokiankaupunki.fi.

 

Sinun ei tarvitse ilmoittautua uudestaan kuvataidetaidekoulun, jos jatkat opintojasi

 

Jos haluat opintojasi syksyllä, sinun ei tarvitse ilmoittautua uudestaan – sinut siirretään automaattisesti seuraavaan vuosiryhmään. Ilmoita kuitenkin toimistolle, jos et jatka kuvataiteen opiskelua.

 

 

Vapaaoppilaspaikat

 

Pirkan opiston alkaa myöntää vapaaoppilaspaikkoja taiteen perusopetuksen opiskelijoille. Vapaaoppilaspaikalla opiskelevan ei tarvitse maksaa lukukausimaksua eikä muitakaan opiskeluun välittömästi liittyviä maksuja. Vapaaoppilaspaikka myönnetään taloudellisin perustein.

 

Katso lisää vapaaoppilaspaikan hakemisesta ja sähköinen hakulomake >>

 

 

Huoltajille


Kysy, kuuntele, keskustele, kiinnostu  ja kannusta!

 

Toivomme huoltajien seuraavan lastensa kehittymistä, kehuvan ja kannustavan heitä, koska maailman paras tuki tulee kotoa. Huoltajien tuki ja kiinnostus ovat tärkeitä harrastuksessa ja onhan se mahtavaa nähdä ne onnistumiset ja innostumiset mitä taiteen tekeminen tuottaa. Tukea tarvitaan, koska välillä tekeminen tuottaa haasteita ja kannustamalla niistä päästään eteenpäin.

 

Toivomme avointa yhteistyötä huoltajien kanssa. Kysykää myös meiltä, koska silloin osaamme vastata juuri teitä askarruttavaan kysymykseen.  

 

Huoltajat ovat aina tervetulleita seuraamaan opetusta. Toivottavaa toki on että tästä ilmoitetaan etukäteen opettajalle.  

 

Huoltajat, täältä löydät Huoltajan oppaan, jossa on kootusti tietoa.

 

Huoltajien opas, kuvataide 2024-25

 

 

Vakuutukset

 

Pirkan opiston oppilaat on vakuutettu tapaturmien varalta.  

 

 

Erityistä tukea tarvitsevat oppilaat


Kodin ja kuvataidekoulun välinen yhteistyö on tärkeää lapsen hyvinvoinnin kannalta. Kerrothan omalle opettajalle tai suunnittelijaopettajalle, jos lapsella on jokin sellainen diagnoosi, joka tulisi ottaa huomioon opetuksessa tai sitä suunniteltaessa. 

 

 

Vaatetus

 

Oppilaan kannattaa pukeutua tunneille siten, ettei vaatteita tarvitse varoa, koska ne saattavat likaantua.  

 

 

Välipala


Tunneilla ei ole taukoa, mutta tarvittaessa oppilas voi keskeyttää työn lyhyeksi aikaa ja nauttia välipalan. 

 

 

Opiskeluoikeus

 

Kun oppilas on saanut paikan kuvataidekouluun, hän säilyttää paikkansa koko opintojen ajan ja hänet siirretään aina automaattisesti uudelle lukuvuodelle.

 

 

Tiedottaminen

 

Tiedotamme ajankohtaisista asioista sähköpostitse sekä verkkosivuillamme osoitteessa https://www.pirkanopisto.fi. Opiston ja opettajien tiedotteita jaetaan sähköpostitse ja postitse. 

 

Äkillisistä tuntimuutoksista ja muistutuksista tiedotamme tekstiviesteillä. Tästä syystä on tärkeää, että oppilaiden ja vanhempien numerotiedot ovat opiston rekisterissä ajan tasalla. Oppilaan poissaoloista kannattaa ilmoittaa omalle opettajalle tai opiston toimistoon.  

 

 

Todistukset

 

Oppilaat saavat päättötodistuksen taiteen perusopetuksesta suoritettuaan opetussuunnitelman mukaiset laajan oppimäärän opinnot. Todistus annetaan sitten, kun oppilas päättää opintonsa Pirkan opiston taidekoulussa. Todistukset annetaan pääsääntöisesti lukukauden päätyttyä joulukuussa tai keväällä. Mikäli opinnot jäävät vajaiksi tai oppilas keskeyttää, hän saa pyynnöstä osallistumistodistuksen. 

 

 

Näyttelykäynnit ja retket

 

Toimintaan kuuluvat näyttely- ja tutustumiskäynnit. Ilmoitamme taideretkistä ja -vierailuista ajoissa vanhemmille. Museoiden ja gallerioiden aukioloajoista johtuen retket saatetaan tehdä normaalista opetuskerrasta poikkeavana aikana.  

 

 

Oppilastyöt ja näyttelyt

 

Kuvataidekoulun opetussuunnitelmaan kuuluvat erilaiset näyttelyt. Ne voivat vaihdella lukuvuosittain. Lukukauden töitä voidaan jakaa kesken lukukauden, mutta myös viimeisillä opetuskerroilla, lukuun ottamatta näyttelytöitä, jotka pyydetään noutamaan sovittuina ajankohtina. Hakematta jääneet työt saa opistolta seuraavan lukukauden alussa. 

Avaa sivuvalikko
Sulje sivuvalikko