Vastuu ympäristöstä

Etusivu » Tietoa Pirkan opistosta » Vastuullisuus » Vastuu ympäristöstä

Toimimme sopusoinnussa ympäristömme kanssa

 

Toimimme ympäristövastuullisesti: Noudatamme lakeja ja määräyksiä, pyrimme toiminnan kasvaessakin vähentämään jätteen syntymistä. Kierrätämme ja lajittelemme, teemme hankintoja harkiten ja minimoimme jätteen määrän käyttämällä paljon uusiomateriaaleja esimerkisi käsityön aineryhmässä.

 

Kursseillamme entisöimme ja korjaamme vanhaa. Tuunaamme ja hyödynnämme materiaaleja luovasti ja rajoja rikkoen: Hopealusikat ja kierrätysnahka muuntuvat koruiksi, ja havut taipuvat köynnöksiksi ja kransseiksi. Verhoilemme huonekaluja, entisöimme vanhojen autojen istuimia.

 

Tarjoamme  helposti saavutettavia lähiharrastuksia yli sadassa opetuspaikassa. Toimimme muiden omistamissa tiloissa, jolloin neuvottelemme lajittelun ja kierrätyksen järjestämisestä. Olemme mukana monien toimikuntiemme rakennushankkeiden suunnittelutyössä antamassa toiveita ja palutetta, jotta opetustilat olisivat turvallisia, viihtyisiä ja käytännöllisiä opettajiemme sekä asiakkaidemme kannalta.

 

Ohjaamme opiskelijoitamme kestäviin ja vastuullisiin valintoihin, ympäristöstä huolehtimiseen sekä luonnon monimuotoisuuden vaalimiseen. Kursseilla avaamme silmämme upealle lähiluonnolle: vaellamme, retkeilemme, marjastamme ja kalastamme. Opimme tuntemaan lähimetsien sienet ja valmistamaan villiyrteistä juhla-aterian. Tutuksi tulevat myös permakulttuuri, kaupunkiviljely ja kotipihan hedelmäpuiden ja marjapensaiden leikkuu.

Avaa sivuvalikko
Sulje sivuvalikko