UKK - usein kysytyt kysymykset

Etusivu » Ohjeita opiskelijalle » UKK - usein kysytyt kysymykset

Uskaltaako Pirkan opistolta tullutta maksulinkkiä painaa?

Uskaltaako Pirkan opistolta tullutta maksulinkkiä painaa?

Tiedotusvälineissä on uutisoitu laajasti erilaisista huijausyrityksistä ja ohjeistettu, ettei sähköpostin kautta tulleita epäilyttäviä linkkejä tule painaa.

Pirkan opisto laskuttaa kurssimaksut sähköpostitse tulevalla maksulinkillä. Sähköpostissa neuvotaan maksamaan kurssimaksu  maksulinkkiä painamalla.

 

Jos epäilet viestin aitoutta, voit tarkistaa viestin aitouden soittamalla Pirkan opiston asiakaspalvelunumeroon, p. 03 5652 2500.

 

 

Voit maksaa kurssimaksun muillakin tavoilla, jos et halua käyttää maksulinkkiä


1. Maksa Omat ilmoittautumiseni -sivulla netissä

  1. Voit maksaa kurssimaksun Omat ilmoittautumiseni -sivulta sen jälkeen, kun olet saanut sähköpostiisi maksulinkin sisältävän sähköpostin. Sinun täytyy maksaa kurssimaksu ennen eräpäivää.

  2. Pääset omat ilmoittautumiseni -sivulle osoitteessa https://uusi.opistopalvelut.fi/pirkanopisto/fi/

  3. Klikkaa kohtaa "Omat ilmoittautumiseni". Kirjoita kenttään sähköpostiosoitteesi, jonka olet ilmoittanut opistolle ilmoittautuessasi.
    Saat sähköpostiisi viestin, jossa olevasta linkistä pääset tarkastelemaan omia ilmoittautumisia, avoinna olevia laskuja sekä maksamaan avoinna olevia laskuja verkkomaksuna ennen eräpäivää.

  4. Eräpäivän umpeuduttua et voi enää maksaa kurssimaksuasi sähköisesti. Sinun täytyy odottaa kotiisi tulevaa paperilaskua tai ottaa yhteyttä asiakaspalveluun.

 

 

2. Jää odottamaan paperilaskua
 

Voit myös jäädä odottamaan paperilaskua, joka tulee kotiin maksulinkin eräpäivän jälkeen. Paperilaskussa ei ole laskutuslisää. Jos maksat kurssimaksun vasta paperilaskulla, et voi enää käyttää työnantajan tarjoamia etuuksia kuten kulttuuri- ja liikuntaseteleitä.

 

Miksi kurssit eivät voisi jatkua pidemmälle kevääseen ja alkaa aikaisemmin syksyllä?

Julkisen rahoituksen rajallisuus määrittää hyvin pitkälti sitä, kuinka laajaa toiminta voi olla. Jos toimikautta jatkettaisiin, jouduttaisiin kurssivalikoimaa vastapainoksi karsimaan. Osittain asiaan vaikuttavat myös vuodenajat ja asiakkaiden lomakäyttäytyminen. On käytännössä havaittu, että opiskelijamäärät vähenevät jo selvästi, jos kurssit jatkuvat toukokuulle tai alkavat elokuussa.

 
Miksi kurssimaksuja ei voi maksaa kahdella eri maksuvälineellä?

Kahden eri maksuvälineen käyttö on mahdollista niillä kursseilla, joihin hyväksytään tyky-setelit maksuvälineeksi (myös sähköiset maksut). Asiakas voi halutessaan maksaa osan kurssimaksustaan seteleillä ja osan käteisellä. Kortilla kursseja ei voi maksaa, koska opiston toimipisteissä ei vähäisen tarpeen vuoksi ole korttimaksupäätteitä. Lue lisää: Työnantajan tarjoamat maksuvälineet


Miksi tilojen puutteisiin ei saada parannusta?

Opisto etsii jatkuvasti toimintoihinsa sopivia kohtuuhintaisia tiloja ja tekee kehittämisehdotuksia käytössään oleviin tai suunnitteilla oleviin tiloihin. Koska opiston opetus järjestetään jäsenkuntien tai yksityisten toimijoiden omistamissa tiloissa, ei opisto kuitenkaan voi itse päättää kunnostuksista. Joskus esitetyt kunnostustoimenpiteet tai parannukset jäävät valitettavasti toteutumatta kustannussyistä. 


Miten on mahdollista, että kurssi täyttyy ilmoittautumisen alettua alle minuutissa?

Opistolla on käytössään tietoverkossa toimiva HelleWi-kurssihallinto- ja ilmoittautumisjärjestelmä, jonka kautta lukuisat asiakkaat voivat olla samanaikaisesti tekemässä varauksiaan tietokoneiltaan. Nykyisin valtaosa ilmoittautumisista tulee ko. järjestelmän kautta ja siksi suosituimmat kurssit voivat täyttyä jopa kymmenessä sekunnissa.

 

Miksi korvauskertoja ei pidetä aina kauden lopuksi samaan aikaan ja samassa paikassa?

Valtaosa opiston kursseista järjestetään muiden, esim. koulujen ja yhdistysten hallinnoimissa tiloissa ja siksi opisto joutuu hakemaan käyttövuorot omaa toimintaansa varten. Koska korvauskerran varaus joudutaan tekemään myöhemmin, ei aina saada samaa paikkaa kuin varsinaisella opetuskaudella. Usein myös opettajan muut sitoumukset vaikuttavat siihen, ettei korvaavaa kertaa voida järjestää totuttuna kokoontumispäivänä tai varsinaisessa opetuspaikassa.

 

Miksi en ole saanut tekstiviesti-ilmoitusta peruuntuneesta kurssikerrasta?

Kurssikertojen perumisilmoitukset lähetetään tekstiviestinä niihin puhelinnumeroihin, jotka asiakkaat ilmoittavat. Mikäli numero on ilmoitettu väärin tai se on vaihtunut, ei viesti tavoita oikeaa henkilöä. Satunnaisesti kyse voi myös olla siitä, että operaattorin järjestelmässä on häiriö.  Jos puhelinliittymän asetuksissa on päällä palveluviestien esto, ei viesti myöskään tällöin mene perille.


Miksi en ole saanut sähköpostiini vahvistusta ilmoittautumisestani?

Kaikista kurssihallintojärjestelmään kirjatuista ilmoittautumisista menee järjestelmän lähettämä viesti asiakkaan ilmoittamaan sähköpostiin. Mikäli sähköposti on ilmoitettu väärin tai se on vaihtunut, ei viesti tavoita oikeaa henkilöä. Vahvistussähköposti saattaa myös ohjautua sähköpostin roskapostikansioon.

 
Miksi kursseihin tehdään muutoksia kesken kauden (tila, ohjaaja, aika)?

Koska opiston kurssit järjestetään valtaosin muiden hallinnoimissa tiloissa, saattaa tilan omistaja muuttaa varausta oman toimintansa (mm. koulun vanhempainilta tai ylioppilaskirjoitukset) takia. Joskus myös tiloissa havaitut terveyshaitat saattavat aiheuttaa tilan vaihtumisen.

 

Opettajan tai aikataulun muutoksen taustalla ovat useimmiten opettajan henkilökohtaiseen elämään liittyvät asiat (sairastuminen, työn tai asuinpaikan vaihtuminen tms.).

 

Miksi kurssilla vuosikausia opettanut opettaja vaihdetaan toiseen?

Pirkan opisto on Nokian kaupunginvaltuuston hyväksymässä tavoiteohjelmassa ja omassa kehittämisohjelmassaan sitoutunut siihen, että kaikki opiston opettajat ovat mahdollisuuksien mukaan opetusalansa koulutuksen saaneita ja pedagogiset opinnot suorittaneita. Muodollisen kelpoisuuden omaavilla opettajilla on rekrytoinnissa aina etusija. Opettajaa voidaan vaihtaa myös kurssisisältöjen uudistamiseksi.

 

Miksi opisto vaatii henkilötunnuksen ilmoittautumisen yhteydessä?

Opisto käyttää toiminnassaan sähköistä HelleWi-kurssihallintojärjestelmää. Järjestelmässä henkilötunnusta tarvitaan asiakkaan yksilöimiseen henkilörekisterissä, jotta ilmoittautuminen, opintosuoritukset ja laskutus pystytään kohdistamaan oikein. Henkilörekisterin sisältämä kurssihallintojärjestelmä on määräysten mukaan rakennettu ja salasanoilla suojattu. Nokian kaupungin käyttämien tietoverkkojen ja ohjelmien turvallisuutta valvotaan myös koko ajan ammattilaisten toimesta. Lue lisää: Tietosuoja

Avaa sivuvalikko
Sulje sivuvalikko