Siirry tekstisisältöön ›

Ilmoittautuminen ja opiskeluoikeus

Etusivu » Maksut ja ohjeet » Ilmoittautuminen ja opiskeluoikeus

Ilmoittautuminen

 • Ainoastaan sellaisille kursseille tai tapahtumiin, joiden kohdalla lukee ”Ei ennakkoilmoittautumista”, voit mennä suoraan ryhmään sen aloittaessa. Ryhmään osallistuminen katsotaan ilmoittautumiseksi.
 • Ilmoittautuessasi sitoudut osallistumaan kurssille ja maksamaan sen. Kursseille ilmoittautuneille ei lähetetä erillistä vahvistusta tai kutsua.
 • Sähköpostilla, tekstiviestillä, puhelinvastaajaan jätetyllä viestillä tai suoraan opettajalle ei voi ilmoittautua!
 • Kurssipaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.
 • Kurssipaikka on henkilökohtainen eikä sitä voi siirtää toiselle henkilölle.
 • Jos yhteystietosi muuttuvat, ilmoita muutoksesta opiston toimistoon, ei opettajalle!

 

Ilmoittautuminen puhelimitse

 

Puhelinilmoittautumisen sujuvuuden takaamiseksi valmistaudu seuraavasti:

 • valitse kaikki haluamasi kurssit ennen soittamista
 • kerro soittaessasi kurssin numero ja nimi
 • sinulta kysytään: nimi, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite, henkilötunnus ja koulutus (perusaste, toinen aste, korkea aste), sekä oletko työssä, työtön, opiskelija, eläkeläinen tms. Tietoja tarvitaan opiskelijarekisteriä, yhteydenpitoa, tilastointia ja laskutusta varten
 • mikäli ilmoitat itsesi lisäksi kursseille toisen henkilön, tulee sinulla olla vastaavat tiedot hänestä
 • jos ilmoittautuja on alle 18-vuotias, laskutusta varten tarvitaan myös huoltajalta kaikki henkilötiedot, mukaan lukien henkilötunnus
 • lasten ryhmiin ja lapsi-aikuinen -ryhmiin ilmoittaudutaan aina vain lapsen nimellä, laskutusosoitekenttään huoltajan tiedot
 • jos laskutusosoite on muu kuin ilmoittautujan osoite, on laskutustiedot ilmoitettava täydellisinä

 

Laskutus

 

Koko lukuvuoden kurssit laskutetaan kahdessa erässä (syksy ja kevät erikseen). Mikäli et halua jatkaa koko lukuvuoden kestävällä kurssilla enää keväällä, voit perua kevään kurssipaikkasi viimeistään 30.11.2019 mennessä maksutta. Peruutukset tehdään toimistoon sähköpostitse, soittamalla tai tekstiviestillä. Peruutuksen voi tehdä myös opistomestarille, ei opettajalle.

 

 

Tietosuoja

 

Internet-ilmoittautumisen yhteydessä ja myös puhelimitse ilmoittauduttaessa opiskelijalta kysytään henkilötunnusta. Henkilötunnusta tarvitaan henkilön tunnistamiseksi yksiselitteisesti. Tunnus tarvitaan myös, kun syntyy maksuvelvoite. Ilmoittautumisen yhteydessä muodostuva opiskelijarekisteri on pohja kurssimaksujen laskutukselle sekä opintotodistuksille. Henkilötunnusta ei luovuteta eteenpäin opistolta. Kaikki asiakirjat, joissa on henkilötunnuksia, tuhotaan tietosuojalain edellyttämällä tavalla. Internet-yhteys on suojattu kuten verkkopankissa.

 

Opinto-oikeus, todistukset ja vakuutukset

 

Kansalaisopiston kurssien opiskelijaksi voivat ilmoittautua kaikki halukkaat kotikunnasta riippumatta.

 

Voit tilata opiskelustasi osallistumistodistuksen, mikäli olet osallistunut säännöllisesti (vähintään 2/3 opintokerroista) kurssin toimintaan. Todistuksen hinta on

10 € ja se laskutetaan postissa lähetettävällä laskulla. Mikäli todistuspyyntö koskee vanhojen erillisten opistojen aikaa, on todistuksen hinta 20 €.

 

Pirkan opiston asiakkaat kuuluvat Nokian kaupungin ryhmätapaturmavakuutukseen.

 

Opiston ulkopuoliset tenttijät ja musiikin tasosuorituksen tekijät

 

Pirkan opisto voi tarvittaessa järjestää valvottuja tenttitilaisuuksia avoimen yliopiston opiskelijoille. Ajoista on sovittava ennakkoon oman korkeakoulun sekä Pirkan opiston toimiston kanssa. Tenttijän omalla vastuulla on myös tenttikysymysten tilaaminen opistolle. Opisto huolehtii tenttitilan järjestämisestä, valvonnasta sekä vastausten palauttamisesta tenttiä seuraavana arkipäivänä tenttijän korkeakouluun. Ilmoittautuminen sekä ajankohdasta sopiminen Pirkan opistossa: pirkanopisto@nokiankaupunki.fi tai puhelimitse 03 5652 2500. Lukuvuonna 2018–2019 tenttikohtainen maksu on 40 €.

 

Pirkan opiston musiikkiopistossa voi suorittaa tasosuorituksen instrumentissaan, vaikka ei ole opiskellut soittamista taiteen perusopetuksessa tai on opiskellut sitä muualla. Opisto järjestää tasosuoritustilanteen, kokoaa arviointilautakunnan sekä antaa suoritustodistuksen. Pirkan opiston vapaan sivistystyön opiskelijan tasosuoritusmaksu on 90 € ja opiston ulkopuolisen 150 €.

Avaa sivuvalikko
Sulje sivuvalikko