Oppilaaksi ottamisen periaatteet

Etusivu » Tietoa Pirkan opistosta » Taiteen perusopetus » Taidekoulujen yhteinen opetussuunnitelma » Oppilaaksi ottamisen periaatteet

Oppilaaksi ottamisen periaatteet

Taideaineiden perusopetukseen otetaan oppilaat ilmoittautumisjärjestyksessä. Oppilasvalintaa voidaan tarvittaessa täydentää lukukauden alkuun saakka. Mikäli oppilaita on tulossa ryhmään enemmän, kuin voidaan ottaa, valinta suoritetaan arpomalla. Opetusryhmiin on mahdollista päästä uutena oppilaana kesken lukukauden vapautuvalle paikalle. Jos oppilaan ei ole mahdollista saada koottua kaikkia vaadittavia opintoja taiteen perusopetuksen päättötodistusta varten, hän voi saada opinnoistaan osallistumistodistuksen. Oppilaaksi ottamisen periaatteita voidaan tarkentaa ainekohtaisissa opetussuunnitelmissa.

 

Musiikkiopistoon järjestetään oppimisvalmiuksia kartoittava valintatilaisuus keväisin, johon ilmoittaudutaan tammi-maaliskuussa. Tilaisuudessa testataan oppilaan musiikillisia ja motorisia valmiuksia, sekä motivaatiota ja edellytyksiä laajan oppimäärän opintojen suorittamiseen kokonaisuudessaan. Lukuvuoden aikana vapautuville paikoille ei oteta uusia oppilaita.

 

Avaa sivuvalikko
Sulje sivuvalikko