Uutiset

Etusivu » Tietoa Pirkan opistosta » Uutiset

 

 

Pirkan opiston asiakasmaksujen hyvittäminen koronavirusepidemian vuoksi


23.04.2020

Pirkan opiston kaikki lähiopetus jouduttiin valitettavasti keskeyttämään Pirkkalassa, Lempäälässä, Vesilahdessa ja Nokialla 13.3.-17.3.2020.

Syynä oli koronavirusepidemia, joka oli ennakoimaton, koulutuksen järjestäjästä riippumaton este.

 

Nokian kaupungin sivistyslautakunta hyväksyi seuraavat asiakasmaksujen hyvityksiä koskevat periaatteet kokouksessaan 22.4.2020:

 

 

Perutut tiiviskurssit, joiden oli tarkoitus alkaa 17.3.2020 jälkeen

Osa kansalaisopiston lähiopetuskursseista, joiden oli tarkoitus alkaa 17.3.2020 jälkeen, on peruttu kokonaan. Näitä kursseja ei laskuteta ja jo maksetut kurssimaksut palautetaan opiskelijoille.

 

Kurssit ja opetus, jotka jatkuivat etäopetuksena

Osa lähiopetuksesta keskeytettiin väliaikaisesti ja sitä jatkettiin etäopetuksena 1-2 viikon tauon jälkeen. Etäopetuksena jatkettujen kurssien opiskelijoilla ei ole oikeutta maksuhyvitykseen. Hyvitystä ei voi saada myöskään silloin, jos asiakas ei osallistu tarjottuun etäopetukseen. Opetusta tarjotaan etäopetuksena kurssin normaaliin päättymisajankohtaan saakka, eikä 1-2 viikon keskeytystä korvata opiskelijoille lisäopetuskertoja järjestämällä.

 

Kurssit ja opetus, jotka keskeytettiin kokonaan

Osa kevään 2020 kansalaisopiston kursseista keskeytettiin kokonaan. Opiskelijat, joilla keskeytyneen kurssin kesto lyheni vähintään 3 oppituntia, saavat henkilökohtaisen lahjakortin. Sen voi hyödyntää yhdellä vapaavalintaisella Pirkan opiston kurssilla. Lahjakorttia ei voi käyttää taiteen perusopetukseen eikä kursseihin, joista peritään ennakkomaksu. Lahjakortti on käytettävä syyslukukauden 2020 aikana.

 

Lahjakortin arvo määräytyy sen mukaan, kuinka paljon jo maksettuja oppitunteja (à 45 min) opiskelijalta jäi kurssilta saamatta:

Opetusta jäi saamatta 3-5 oppituntia: lahjakortti 10 €
Opetusta jäi saamatta 6-9 oppituntia: lahjakortti 15 €
Opetusta jäi saamatta 10 oppituntia tai enemmän: lahjakortti 20 €

Lue lisää lahjakortista >

 

 

Taiteen perusopetuksen keskeytyneen opetuksen korvaaminen (koskee Musiikkiopistoa, Tanssikoulua, Teatterikoulua, Kuvataidekoulua ja mediataiteita)

Osa taiteen perusopetuksesta keskeytettiin väliaikaisesti ja sitä jatkettiin etäopetuksena 1-2 viikon tauon jälkeen. Jos opetusta jatkettiin etäopetuksena, ei 1-2 viikon keskeytyksen vuoksi toteuttamatta jäänyttä opetusta korvata opiskelijoille lisäopetuksella. Jos opetus keskeytettiin kokonaan, järjestetään opiskelijoille kevätlukukautta 2020 täydentävää opetusta myöhemmin. Taiteen perusopetuksen kevään 2020 lukukausimaksuja ei hyvitetä eikä palauteta.


Takaisin uutisiin
Avaa sivuvalikko
Sulje sivuvalikko