Uutiset

Etusivu » Tietoa Pirkan opistosta » Uutiset

 

 

Kuvataide- ja mediataidekoulujen yhteisnäyttely "Lumottu saari" Nokian Virrassa 2.11.-17.12.2020


27.10.2020

Lumottu saari – Pirkan opiston kuvataidekoulun ja mediataidekoulun taiteen perusopetuksen yhteisnäyttely
2.11. – 17.12.2020
Taidetila Raami,
Nokian kirjasto- ja kulttuuritalo Virta, 1.krs (Härkitie 6 / Välikatu 11)

Taidetila Raami on auki ma-pe klo 9-20 ja la klo 9-15. Tervetuloa, vapaa pääsy!

Pirkan opiston Lumottu saari -näyttely nostaa esiin lapset ja nuoret taiteentekijöinä. Teoksia näyttelyyn ovat tehneet 7 - 18 -vuotiaat lapset ja nuoret Nokian, Pirkkalan, Lempäälän ja Vesilahden opetusryhmistä. Näyttely on myös osa Lapsen oikeuksien viikon 16. - 22.11. ohjelmaa.

 

Kuvataidekoulun oppilaat ovat tutkineet aihetta ”Lumottu saari” monesta eri näkökulmasta. Lähestymistavat ovat olleet mielikuvituksellisia sekä oivaltavia. Teoksia on tehty monilla eri tekniikoilla: maalaten, piirtäen, muotoillen, rakennellen, grafiikan keinoin sekä mediataiteen avulla. Oppilaat ovat 7 – 18 -vuotiaita kuvataiteen taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän opiskelijoita. Näyttelyssä on teoksia kaikista Pirkan opiston kuvataidekoulun neljästä kunnasta ja kuudesta toimipisteestä.

 

Mediataidekoulun oppilaat ovat 10 – 15 -vuotiaita mediataiteen perusopetuksen yleisen oppimäärän opiskelijoita. Opintojen alkuvaiheessa keskitytään videoilmaisuun, animaatioihin ja digitaaliseen kuvankäsittelyyn ja myöhemmin vaativampiin osa-alueisiin kuten esim. robotteihin ja koodaamiseen. Pirkan opiston mediataidekoulu toimii Nokialla ja Pirkkalassa.

 

Pirkan opisto tarjoaa tilaisuuksia eri taiteenalojen väliselle yhteistyölle. Lumottu saari -näyttelyn ovat koonneet Pirkan opiston opettajat syksyn aikana tehdyistä töistä. Näyttelyn avajaisissa kuullaan Suomen kantaesitys Jennifer Bellorin teoksesta Time’s arrest vibrafonille, esiintyjänä lyömäsoitinopettaja Niko Ronimus. Avajaisissa kuultava musiikki avaa näyttelytilan lumottuun aikaan, jolloin hetken voi tuntea pysähtyvän ja tavoittavan eri maailmoihin ja fantasiaan kurottavia merkityksiä.


 

LISÄTIEDOT:

Kuvataiteen perusopinnot
Mediataiteen perusopinnot


Suunnittelijaopettaja Marjo Rautiola p. 040 133 4215Julistekuva tummalla pohjalla. Kuvataide- ja mediataidekoulujen yhteisnäyttely Nokian Virrassa 2.11.-17.12. Tiedot löytyvät tekstistä.


Takaisin uutisiin
Avaa sivuvalikko
Sulje sivuvalikko