Siirry tekstisisältöön ›

Uutiset

Etusivu » Tietoa Pirkan opistosta » Uutiset

 

 

Koronaviruksen vaikutukset Pirkan opiston toimintaan


20.03.2020

Kaikki Pirkan opiston lähiopetus ja tapahtumat on keskeytetty koko loppukevääksi

Kaikki Pirkan opiston lähiopetus ja tapahtumat on keskeytetty koko loppukevääksi kaikissa neljässä kunnassa: Vesilahdessa, Lempäälässä, Pirkkalassa ja Nokialla. Verkkokurssit toimivat normaalisti.

 

Osa kursseista ja opetuksesta jatkuu etäopetuksena

Osa opetuksesta, koko lukuvuoden kursseista ja tiiviskursseista jatkuu etäopetuksena. Tällä mallilla jatkuvien kurssien toiminta jatkuu 23.3.2020 ja 30.3.2020 alkavilla viikoilla.

 

Etäopetuksena jatkuvien ryhmien ja yksilöopetuksen opiskelijoille on ilmoitettu tekstiviestillä tai sähköpostilla, miten ja milloin opetus jatkuu. Osa kursseista on keskeytetty.

 

Asiakasmaksut

Pirkan opiston kaikki lähiopetus jouduttiin valitettavasti keskeyttämään Pirkkalassa, Lempäälässä, Vesilahdessa ja Nokialla 13.3.-17.3.2020.

Syynä oli koronavirusepidemia, joka oli ennakoimaton, koulutuksen järjestäjästä riippumaton este. Nokian kaupungin sivistyslautakunta hyväksyi seuraavat asiakasmaksujen hyvityksiä koskevat periaatteet kokouksessaan 22.4.2020:

 

Perutut tiiviskurssit, joiden oli tarkoitus alkaa 17.3.2020 jälkeen

Osa kansalaisopiston lähiopetuskursseista, joiden oli tarkoitus alkaa 17.3.2020 jälkeen, on peruttu kokonaan. Näitä kursseja ei laskuteta ja jo maksetut kurssimaksut palautetaan opiskelijoille.

Kurssit ja opetus, jotka jatkuivat etäopetuksena

Osa lähiopetuksesta keskeytettiin väliaikaisesti ja sitä jatkettiin etäopetuksena 1-2 viikon tauon jälkeen. Etäopetuksena jatkettujen kurssien opiskelijoilla ei ole oikeutta maksuhyvitykseen. Hyvitystä ei voi saada myöskään silloin, jos asiakas ei osallistu tarjottuun etäopetukseen. Opetusta tarjotaan etäopetuksena kurssin normaaliin päättymisajankohtaan saakka, eikä 1-2 viikon keskeytystä korvata opiskelijoille lisäopetuskertoja järjestämällä.

Kurssit ja opetus, jotka keskeytettiin kokonaan

Osa kevään 2020 kansalaisopiston kursseista keskeytettiin kokonaan. Opiskelijat, joilla keskeytyneen kurssin kesto lyheni vähintään 3 oppituntia, saavat henkilökohtaisen lahjakortin. Sen voi hyödyntää vapaavalintaisella Pirkan opiston kurssilla. Lahjakorttia ei voi käyttää taiteen perusopetukseen eikä kursseihin, joista peritään ennakkomaksu. Lahjakortti on käytettävä syyslukukauden 2020 aikana.

 

Lahjakortin arvo määräytyy sen mukaan, kuinka paljon jo maksettuja oppitunteja (à 45 min) opiskelijalta jäi kurssilta saamatta:

Opetusta jäi saamatta 3-5 oppituntia: lahjakortti 10 €
Opetusta jäi saamatta 6-9 oppituntia: lahjakortti 15 €
Opetusta jäi saamatta 10 oppituntia tai enemmän: lahjakortti 20 €

 

Taiteen perusopetuksen keskeytyneen opetuksen korvaaminen (koskee Musiikkiopistoa, Tanssikoulua, Teatterikoulua, Kuvataidekoulua ja mediataiteita)

Osa taiteen perusopetuksesta keskeytettiin väliaikaisesti ja sitä jatkettiin etäopetuksena 1-2 viikon tauon jälkeen. Jos opetusta jatkettiin etäopetuksena, ei 1-2 viikon keskeytyksen vuoksi toteuttamatta jäänyttä opetusta korvata opiskelijoille lisäopetuksella. Jos opetus keskeytettiin kokonaan, järjestetään opiskelijoille kevätlukukautta 2020 täydentävää opetusta myöhemmin. Taiteen perusopetuksen kevään 2020 lukukausimaksuja ei hyvitetä eikä palauteta.

 

 

Tiedotus

Tiedot tilanteen muutoksista päivittyvät tähän uutiseen sekä Pirkan opiston Facebook-sivulle.

 

Peruttujen kurssien opiskelijat saavat tiedon peruuntumisesta tekstiviestillä tai sähköpostilla. Ilmoitathan meille, jos sähköpostiosoitteesi tai puhelinnumerosi on muuttunut.

 

Koronaviruksen aiheuttamat muutokset herättävät tällä hetkellä paljon kysymyksiä. Vastaamme sähköpostitse ja puhelimitse tulleisiin tiedusteluihinne parhaamme mukaan ja niin pian kuin mahdollista.

 

 

Asiakaspalvelu

Pirkan opiston asiakaspalvelupisteet on toistaiseksi suljettu tiistaista 17.3. alkaen. Palvelemme edelleen puhelimitse ja sähköpostilla. Vastaamme tiedusteluihinne mahdollisimman pian, mutta tällä hetkellä vastaamisessa on viivettä.

 


Takaisin uutisiin
Avaa sivuvalikko
Sulje sivuvalikko