Tanssi 17.3.

Etusivu » Tietoa Pirkan opistosta » Taiteen perusopetus » Eläinten karnevaali 2021 » Tanssi 17.3.

Eläinten karnevaali tanssikoulu esittäytyy 17.3.2021

 

Tervetuloa tutustumaan Tanssikoulun toimintaan keskiviikkona 17.3.2021! Tanssikoulun päivän aikana pääset osallistumaan tanssin kokeilutunnille ja näkemään Nokian balettituntien tunnelmia. Saat myös maistiaisia Tanssikoulun elokuva-aiheisesta joulunäytöksestä "Valot, kamera, käy!" Tanssitaiteen opettaja Jarna Kangasmaa ja oppilaat Hilja Peltonen ja Netta Särkilampi kertovat miksi kannattaa harrastaa juuri tanssia!

 

Osallistu tanssin kokeilutunnille!

 

Tule mukaan Tanssikoulun tanssin kokeilutunnille. Iloisella tunnilla pääset testaamaan balettia, jazzia, nykytanssia ja showtanssia. Opettajana Pirkkalan Tanssikoulun ope Eveliina Kiukkonen. Kesto n. 13 min.

 

 

Maistiainen Tanssikoulun joulunäytöksestä: Singing in the Rain

 

Tanssikoulun lukukausi huipentuu joka syksy ja kevät joulu- ja kevätnäytöksiin. Tässä poiminta Tanssikoulun vuoden 2020 elokuva-aiheisesta joulunäytöksestä "Valot, kamera, tanssi!" Nokian balettikoululaiset tanssivat klassikkobiisin "Singing in the Rain". Ohjaus ja koreografia: Jarna Kangasmaa

 

 

Kuvatunnelmia Nokian balettitunneilta!

 

Tervetuloa tutustumaan Tanssikoulun Nokian ihaniin balettitunteihin tunnelmallisen kuvashown myötä.

Opettajana Jarna Kangasmaa.

 

Kasvoja taidekouluilta - Hilja Peltonen, Tanssikoulun oppilas

 

Tanssikoulun oppilas Hilja kertoo, miksi kannattaa harrastaa juuri tanssia!
Eläinten karnevaali Tanssikoulun oppilaan kuva
Nokialainen Hilja Peltonen opiskelee klassista balettia tanssitaiteen perusopetuksessa Pirkan opistossa.

Hilja on harrastanut balettia jo kuusi vuotta. Hilja kertoo, että tanssiminen on välillä fyysisesti vähän rankkaa, mutta silti tosi kivaa. Hiljan mielestä ehdottomasti hauskinta baletin harrastamisessa ovat kaverit ja uuden oppiminen.

Kasvoja taidekouluilta - Jarna Kangasmaa, Tanssikoulun opettaja

 

Tanssikoulun opettaja Jarna Kangasmaa kertoo, miksi kannattaa harrastaa juuri tanssia!


Eläinten karnevaali Tanssikoulu esittäytyy 17.3.2021 Opettajan valokuva

Jarna Kangasmaa on valmistunut vuonna 2003 Oulun ammattikorkeakoulusta tanssinopettajaksi. Pääaineena hänellä oli klassinen baletti ja sivuaineena lasten tanssi. Jarna opettaa Pirkan opistossa klassista balettia yhdeksättä vuotta.

Jarna itse on aloittanut baletin harrastamisen kahdeksanvuotiaana: ”Baletti vei mukanaan, koska se on maailma, joka antaa paljon.
Halusin alkaa välittämään sitä seuraaville sukupolville.”

Jarna kertoo, että tärkeimpiä taitoja hänen työssään ovat kasvattajan rooli, lasten kanssa toimimiseen tarvittavat tunnetaidot, jämäkkyys sekä hyvät pedagogiset otteet. Fyysinen puoli on myös tärkeää, niin että keho on kunnossa: ”Se on työkalu, jota pitää huoltaa säännöllisesti.”

Pirkan opiston tanssitaiteen puolella on kerran vuodessa isompi tanssinäytös, johon osallistuvat kaikki tanssioppilaat. Näytös koostuu tarinallisista kokonaisuuksista, jotka sidotaan yhteen eri ryhmien ja ikäluokkien kanssa. Kevään esityksiin valmistaudutaan jo syksyn suunnittelussa.
Vuodenvaihteessa alkaa ahkera harjoittelu. ”Parasta työssäni on, kun näkee oppilaan sukeltavan baletin maailmaan. Tällöin oppilas voi kokea baletin opiskelun parhaita puolia. Hienoa on, kun pääsee näkemään oman oppilaan kehityskaaren alkeista edistyneimpiin.”

Iso asia baletin harrastamisessa on se, että baletti on perinteikäs laji. Perinteiden opettaminen ja kunnioittaminen on tärkeää. ”Kun lapset oppivat ymmärtämään niitä ja tutustuvat niihin, on se palkitsevaa”, Jarna kertoo lopuksi.

Kasvoja taidekouluilta - Netta Särkilampi, Tanssikoulun oppilas

 

Tanssikoulun oppilas Netta Särkilampi kertoo, miksi kannattaa harrastaa juuri tanssia!


Eläinten karnevaali 2021 Tanssikoulun oppilas esittäytyyKuva: Niina Manninen, Tanssikoulun opettaja

 

Tamperelainen Netta Särkilampi opiskelee jazz-,nyky- ja showtanssia sekä balettia tanssitaiteen perusopetuksessa Pirkan opistossa. Netta on aloittanut tanssiharrastuksen neljä vuotta sitten.

”Tanssi on niin paljon muutakin kuin pelkkää urheilua. Tanssi auttaa monissa taidoissa - esimerkiksi rytmin hahmottamisessa. Mielestäni myös vuorovaikutustaidot ovat tärkeitä, jotta pystyy työskentelemään kaikkien kanssa. Tanssi ei ole pelkästään yksin tanssimista."

"Tanssi on auttanut minua löytämään uusia piirteitä itsestäni. Olen löytänyt harrastuksen, jossa voin olla oma itseni ja näyttää mihin minusta on. Tanssin avulla löysin myös uusia ystäviä. Nautin siitä, kuinka opin jatkuvasti erilaisia tansseja ja liikkeitä”.


Haastavinta tanssissa on se, että saatan verrata itseäni muihin, kertoo Netta. ”Tanssissa erilaisuus on hyväksi, eikä kannattaisi verrata itseään muihin, mutta välillä teen sitä kuitenkin väkisinkin”.

 

 

 

Avaa sivuvalikko
Sulje sivuvalikko