Mediataide 15.3.2021 - Eläinten karnevaali

Etusivu » Tietoa Pirkan opistosta » Taiteen perusopetus » Eläinten karnevaali 2021 » Mediataide 15.3.2021

Eläinten karnevaali Mediataiteen päivä 15.3.2021

Tervetuloa tutustumaan Mediataidekoulun toimintaan! Eläinten karnevaali -teemaviikko alkaa mediataiteen esittelyllä. Pääset näkemään maanantaina 15.3.2021 julkaistavan Veden kosketus -spektaakkelin, tutustumaan mediataiteen opetuksessa käytettävään Arduino-robottiin. Mediataiteen opettaja Outi Aho ja oppilas Iiris Kujasuu kertovat miksi mediataide innostaa!

 

Katso monitaiteellinen Veden kosketus -spektaakkeli!


Teatteria, tanssia, musiikkia, kuvataidetta ja mediataiteita yhdistävä spektaakkeli julkaistaan ensiesityksenä verkossa ma 15.3.2021.

”Me kuivan maan eläjät kutsumme kotitähteämme Maaksi. Ja kuitenkin karttapallon pintaa hallitsee merien sini.”

Mitä seuraa siitä, kun Näkki nousee vedestä tanssimaan ja soittamaan juhannusjuhlijoiden keskuuteen? Veden kosketus vie elämykselliselle matkalle veden valtakuntaan ja eräänä juhannusyönä käynnistyviin tapahtumiin...

 

 

 

Tutustu Arduino -robottiin!


Mitä oikeastaan on Mediataide? Mediataiteessa hyödynnetään todella monipuolisesti erilaisia sähköisiä työkaluja: kuvaa, ääntä, valoa, liikettä - ja kaikkea tätä sulavasti sekaisin!

Yksi mediataiteen opetuksessa käytössä oleva merkillinen pikkukaveri on Arduino-robotti. Tutustu Arduino-robotin käyttöön täällä! Piip piip!

Käsiä taidekouluilta: Outi Aho, mediataiteen opettaja


Mediataiteen opettaja pohtii miksi juuri mediataide innostaa?

Eläinten karnevaail mediataide Outi Ahon esittely

 

Outi Aho on opettanut Pirkan opistossa mediataidetta vuodesta 2018. Hän on koulutukseltaan kuvataiteilija (YAMK). Hänellä on myös taiteen maisterin ja diplomi-insinöörin tutkinto tietoliikenteen alalta. Lisäksi Outi on opiskellut opettajan pedagogiset opinnot ammatillisessa opettajakoulutuksessa.


”Mediataiteen perusopetuksen ryhmissä oppilaat ovat pääsääntöisesti 10-12 vuoden ikäisiä. Mediataiteen työpajoissa oppilaat ovat 12-15 vuoden ikäisiä. Mediataiteen perusopetuksen ryhmissä tutustumme laaja-alaisesti mediataiteen eri osa-alueisiin kuten valo- ja videokuvaukseen, animaatiotekniikoihin, digitaaliseen piirtämiseen, visuaaliseen koodaukseen ja elektroniseen värkkäilyyn. Työpajaopinnoissa näitä taitoja syvennetään. Lisäksi työpajaopinnoissa oppilailla on myös mahdollisuus tehdä henkilökohtaisia projekteja oman kiinnostuksen mukaan”, Outi kertoo.


”Mediataiteen opetuksessa tarvitaan luovuuden ja tietotaidon lisäksi pedagogisia taitoja sekä kykyä oppia uutta, sillä mediataide muuttuu ja elää ajassa”, kertoo Outi. 


”Opettamisessa on parasta oppilaiden kanssa toimiminen. Jokainen opetuspäivä on erilainen ja aina oppii uutta mielenkiintoista. Pirkan opisto on myös mukava ja viihtyisä työympäristö”, toteaa Outi lopuksi.

Kasvoja taidekouluilta: Iiris Kujansuu, mediataiteen oppilas

 

Mediataiteen oppilas pohtii miksi juuri mediataide innostaa?

 

Eläinten karnevaali meditaide oppilaan esittely 15.3.

 

Nokialainen Iiris Kujansuu on opiskellut mediataidetta Pirkan opistossa vuoden verran. Iiris kertoo harrastavansa mediataidetta, koska se on kivaa. ”Saa olla luova ja voi tehdä kaikenlaista. Olemme koodanneet ja tehneet digipiirroksia. Mediataiteessa hauskinta on, kun saa tehdä uusia juttuja, joita ei voisi kotona tehdä”, toteaa Iiris.

 

Avaa sivuvalikko
Sulje sivuvalikko