Kuvataide 19.3.

Etusivu » Tietoa Pirkan opistosta » Taiteen perusopetus » Eläinten karnevaali 2021 » Kuvataide 19.3.

Eläinten karnevaali Kuvataidekoulu esittäytyy 19.3.


Tervetuloa tutustumaan Kuvataidekoulun toimintaan! Eläinten karnevaali -teemaviikko huipentuu perjantaina 19.3.2021 Kuvataidekoulun päivään. Pääset kurkkaamaan Kuvataidekoulun tunnelmiin eläimellisen kuvakoosteen myötä. Esittelyssä myös yksi kuvataideopetuksen erikoisemmista tekniikoista: kartonkikrafiikka! Kuvataiteen opettaja Saara Eloranta ja oppilas Ilona Tuomela kertovat miksi kuvataide innostaa!

 

Eläimellistä menoa Pirkkalan kuvisryhmissä!

 

Mitä kaikkea Kuvataidekoulussa pääseekään kokeilemaan? Katso koosteet Pirkkalan ja Nokian kuvisryhmien hienoista töistä ja tekniikoista - Eläinten karnevaalin hengessä!

Opettajat ja kuvat: Heli Hieta ja Kristiina Turtiainen


 

 

Esittelyssä kartonkigrafiikan tekniikka!

 

Tutustu yhteen Kuvataidekoulun erikoisemmista tekniikoista: kartonkigrafiikkaan!

Opettaja: Kristiina Turtiainen
Video: Kalle Saarinen

 

 

 

 

Kasvoja taidekouluilta - Saara Eloranta, Kuvataidekoulun opettaja


Kuvataidekoulun opettaja kertoo, miksi kannattaa opiskella juuri kuvataidetta!

Eläinten karnevaali Kuvataidekoulun opettaja

Saara Eloranta on valmistunut kuvataiteen opettajaksi Lapin yliopistosta vuonna 2004. Saara on opettanut Pirkan opistossa vajaan vuoden. Saara opettaa 7-8-vuotiaita ja 9-10-vuotiaita.

Kuvataiteen opettajan tärkein ominaisuus on luovuus. ”Pitää olla luova luokkatilanteissa ja omassa näkemyksessä.” Pitkä pinna ja monenlainen joustavuus ovat myös tärkeitä ominaisuuksia opettamisessa. ”Suunnitelmat pitää pystyä muuttamaan lennossa”, Saara kertoo.

Kuvataiteessa tehdään monipuolisesti kaikkea eri tekniikoilla. Tunneilla tehdään mm. piirustusta, maalausta, grafiikkaa ja uusia digitaalisia juttuja kuten animaatioita. Saaralle tärkeää on, että jokaiselle oppilaalle löytyisi jotakin, mistä tykkää. ”Parasta on nähdä, kun oppilas kokee onnistumisia. Hienoa on, kun oppilas kokee positiiviseksi asian ja onnistuu työssään.”

Kasvoja taidekouluilta - Ilona Tuomela, Kuvataidekoulun oppilas

 

Kuvataidekoulun oppilas kertoo, miksi kannattaa opiskella juuri kuvataidetta!


Eläinten karnevaali Kuvataidekoulun oppilas

 

Nokialainen Ilona Tuomela opiskelee kuvataidetta Pirkan opistossa kolmatta vuotta. Kuvataiteessa tehdään animaatioita, maalataan ja harjoitellaan erilaisia tekniikoita. Ilona harrastaa kuvataidetta, koska se on tosi kivaa. ”Hauskinta on, kun oppii uutta ja tehdään erilaisia töitä. Haastavinta on saada mittasuhteet oikein”, kertoo Ilona.

Avaa sivuvalikko
Sulje sivuvalikko