Siirry tekstisisältöön ›

Taidekaravaani -hanke 2018-19

Etusivu » Tietoa Pirkan opistosta » Hankkeet » Taidekaravaani -hanke 2018-19

TAIDEKARAVAANI -HANKE 2018–2019

 

Pirkan opiston Taidekaravaani-hanke tarjoaa opiston jäsenkunnissa (Nokia, Pirkkala, Lempäälä, Vesilahti) toimiville peruskouluille maksuttoman mahdollisuuden tutustua taiteen perusopetuksen tavoitteisiin, sisältöihin ja toteutustapoihin. Kaikissa hankkeeseen mukaan lähteneissä kouluissa järjestetään 1-3. luokan oppilaille ja heidän opettajilleen Taidekaravaani-opetuspäiviä, joiden aikana Pirkan opiston taideopettajat vetävät neljän tunnin monitaiteellisia taidetuokioita. 

 

Taidekaravaani -hanke on käynnistynyt marraskuussa 2018 ja jatkuu vuoden 2019 loppuun.

 

Taidekaravaani kiertää viikoittain Pirkan opiston toiminta-alueen kunnissa. Taidekaravaani sisältää mahdollisuuden tutustua taiteen eri muotoihin tekemällä ja kokemalla. Päiväohjelmassa on yhteisen tunnin lisäksi kolme pajaa, joissa osallistujat kiertävät, hankkien näkökulmia taiteeseen ilmaisten ja kokien.

 

Taidekaravaani sisältää kuvataidetta, mediataidetta, musiikkia tanssia ja teatteria, painotukset vaihtelevat koulukohtaisesti.

 

Taidekasvatushankkeen tavoitteena on vahvistaa lasten ja nuorten luovuutta, luovaa ja kriittistä ajattelua, kulttuurikompetenssia sekä lisätä tietoja ja taitoja taiteesta ja kulttuuriperinnöstä. Tavoitteena on vahvistaa myös sellaista koulun toimintakulttuuria, joka tukee lasten ja nuorten harrastamista ja jossa koulun tilat ovat koululaisten monipuolisessa harrastuskäytössä.

 

Taidekaravaani-tuokiot täydentävät ja tukevat koulun taide- ja kulttuurikasvatusta sekä laajentavat ja monipuolistavat perusopetuksen oppimisympäristöjä. Taiteen perusopetuksen opettajien antamana laadukas taidekasvatus saadaan kouluissa kaikkien lasten saataville.

 

Taidekaravaani on osa hallitusohjelman kärkihanketta, joka parantaa taiteen ja kulttuurin saatavuutta lapsille ja nuorille. Opetus- ja kulttuuriministeriö tukee Taidekaravaani-hankkeen toteutusta.

 

Lisätietoja:

suunnittelijaopettaja Heikki Riikonen

puh. 040 133 4215

(etunimi.sukunimi@nokiankaupunki.fi)

 

 

Avaa sivuvalikko
Sulje sivuvalikko