Ilmoittautuminen

Etusivu » Pirkan opisto info » Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen

 

Kaikille kansalaisopiston kursseille voi ilmoittautua asuinkunnasta riippumatta. Voit selata kevään kursseja ja ilmoittautua täällä.

 

Ilmoittautua voi myös puhelimitse: 03 5652 2500 toimiston aukioloaikoina.

 

 

Kaikille kevätkaudella käynnistyville uusille kursseille pitää ilmoittautua ennakkoon joko internetissä tai puhelimitse. Mikäli aiot tulla uutena opiskelijana jo syyskaudella käynnistyneelle kurssille, tulee sinun myös ilmoittautua.

 • Ainoastaan sellaisille kursseille tai tapahtumiin, joiden kohdalla lukee ”Ei ennakkoilmoittautumista”, voit mennä suoraan ryhmään sen aloittaessa. Ryhmään osallistuminen katsotaan ilmoittautumiseksi.
 • Ilmoittautuessasi sitoudut osallistumaan kurssille ja maksamaan sen. Kursseille ilmoittautuneille ei lähetetä erillistä vahvistusta tai kutsua.
 • Sähköpostilla, tekstiviestillä, puhelinvastaajaan jätetyllä viestillä tai suoraan opettajalle ei voi ilmoittautua!
 • Kurssipaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.
 • Kurssipaikka on henkilökohtainen eikä sitä voi siirtää toiselle henkilölle.
 • Jos yhteystietosi muuttuvat, ilmoita muutoksesta opiston toimistoon, ei opettajalle!

 

Puhelinilmoittautumisen sujuvuuden takaamiseksi valmistaudu seuraavasti:

 • valitse kaikki haluamasi kurssit ennen soittamista
 • kerro soittaessasi kurssin numero ja nimi
 • sinulta kysytään: nimi, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite, henkilötunnus ja koulutus (perusaste, toinen aste, korkea aste), sekä oletko työssä, työtön, opiskelija, eläkeläinen tms. (tietoja tarvitaan opiskelijarekisteriä, yhteydenpitoa, tilastointia ja laskutusta varten)
 • mikäli ilmoitat itsesi lisäksi kursseille toisen henkilön, tulee sinulla olla vastaavat tiedot hänestä
 • jos ilmoittautuja on alle 18-vuotias, laskutusta varten tarvitaan myös huoltajalta kaikki henkilötiedot, mukaan lukien henkilötunnus
 • lasten ryhmiin ja lapsi-aikuinen -ryhmiin ilmoittaudutaan aina vain lapsen nimellä, laskutusosoitekenttään huoltajan tiedot
 • jos laskutusosoite on muu kuin ilmoittautujan osoite, on laskutustiedot ilmoitettava täydellisinä

Tietosuoja

Internet-ilmoittautumisen yhteydessä ja myös puhelimitse ilmoittauduttaessa opiskelijalta kysytään henkilötunnusta. Henkilötunnusta tarvitaan henkilön tunnistamiseksi yksiselitteisesti. Tunnus tarvitaan myös, kun syntyy maksuvelvoite. Ilmoittautumisen yhteydessä muodostuva opiskelijarekisteri on pohja kurssimaksujen laskutukselle sekä opintotodistuksille. Henkilötunnusta ei luovuteta eteenpäin opistolta. Kaikki asiakirjat, joissa on henkilötunnuksia, tuhotaan tietosuojalain edellyttämällä tavalla. Internet-yhteys on suojattu kuten verkkopankissa.

 

Henkilötietojen käsittely

Pirkan opisto rekisterinpitäjänä tallentaa opiskelijoiden henkilötietoja kansalaisopiston asiakasrekistereihin. Asiakasrekisterit koostuvat paperiasiakirjoista ja sähköisesti ylläpidettävästä opiskelijahallintojärjestelmästä.

 

Rekistereistä on laadittu tietosuojaseloste, jossa yhdistyvät rekisteriseloste ja informointiasiakirja. Tietosuojaselosteesta ilmenevät mm. rekisterien tietosisältö, asiakastietojen käyttötarkoitus sekä säännönmukaiset tietolähteet. Lisäksi rekisterin sähköisestä ylläpitojärjestelmästä, kurssihallintaohjelma HelleWistä on erillinen tietojärjestelmäseloste.

 

Opiskelijalla on oikeus tarkistaa itseään koskevat tiedot sekä oikeus vaatia mielestään virheellisen tai tarpeettoman tiedon poistamista tai oikaisemista. Kun opiskelija haluaa tarkastaa, mitä tietoja hänestä itsestään tai hänen huollossaan olevista lapsista on tallennettu Pirkan opiston opiskelijarekisteriin, hän toimittaa pyyntönsä Pirkan opiston toimistoon asiakasrekisteritietojen tarkastuspyyntölomakkeella. Asiakasrekisteritietojen tarkastuspyyntölomakkeeseen kirjataan vuosi ja kurssi, jolla opiskelija on ollut.

 

Jos asianomainen vaatii asiakasrekisterissä olevien tietojen korjaamista, hän käyttää henkilötietojen korjaamisvaatimuslomaketta.

 

Henkilötiedot ovat salassa pidettäviä eikä niitä voida luovuttaa ulkopuolisille ilman henkilön suostumusta, muulloin kuin laissa erikseen säädetyssä tilanteessa.

 

Lue lisää: Tietosuoja Nokian kaupungin organisaatiossa >

Sulje sivuvalikko