Koronatiedotusta

Etusivu » Ohjeita opiskelijalle » KORONATIEDOTUSTA

COVID-19 INFO In English here.

 

Sivun sisältö on päivitetty 10.6.2021: Seuraa kesän aikana Pirkanmaan koronanyrkin uusia ohjeistuksia täällä.

 

 

Pirkanmaan alueellisen pandemiaohjausryhmän antamiin suosituksiin perustuen Pirkan opiston toiminta toteutetaan alla olevan ohjeistuksen mukaisesti koko opiston toiminta-alueella.

 
Aikuisten, nuorten ja lasten kurssit kansalaisopistossa ja taiteen perusopetuksessa

 • Aikuiset, nuoret ja lapset voivat harjoitella lajinomaisesti ilman turvaväliä sekä sisällä että ulkona. Yleisissä tiloissa on maskisuositus ja toiminnan tulee olla terveysturvallista sekä tartuntatautilain 58c -kohdan mukaista, katso kohta Mitkä ovat tartuntatautilaissa säädetyt hygieniavaatimukset.
   

Yleisötapahtumat 

 • Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella ei ole enää koronasta johtuvia kokoontumisrajoituksia.

Maski

 • Yli 12-vuotiailla suositellaan maskin käyttöä kaikissa sisätiloissa tapahtuvissa kohtaamisissa. Liikuntaryhmissä maskia käytetään muulloin kuin liikuntasuorituksen ja peseytymisen aikana.

 

***
 

 

Ilmoittautuminen ja kurssimaksut

 • HUOM! Jos olet perunut kurssiosallistumisesi ja haluat palata kurssille, tulee sinun ilmoittautua normaalisti uudestaan. Ilmoittautuminen kannattaa, sillä vain kurssin varsinaiset osallistujat saavat tiedon kurssin muutoksista ja muista yksityiskohdista!

 • Kurssien ilmoittautumisaikoja on jatkettu koronatilanteesta aiheutuvien järjestelyjen vuoksi. 

 • Jos et pysty osallistumaan kurssille, voit poikkeuksellisesti perua ilmoittautumisesi maksutta kurssin alkamiseen asti. Emme peri kurssimaksuja, mikäli kurssi ei ala. 

Lue lisää koronatilanteen vaikutuksesta kurssimaksuihin täältä.

 

Pyrimme tekemään opiskelusta mahdollisimman turvallista ja joustavaa myös jatkossa. Ilmoittaudu rohkeasti mukaan! 
 


***

Tärkeitä ohjeita lähiopetukseen osallistuville:

 • Ethän tule oppitunnille tai yleisötilaisuuteen, jos sinulla on pieniäkään sairastumiseen viittaavia oireita.

 • Saavu kurssipaikalle vasta juuri ennen tunnin alkua! Odota tarvittaessa tilan/rakennuksen ulkopuolella, jotta edellinen ryhmä pääsee poistumaan salista. 

 • Pese kätesi aina ulkoa sisälle tultaessa, ennen ruokailua, aivastamisen tai yskimisen jälkeen, tai kun kädet ovat näkyvästi likaiset. Kuivaa kätesi huolellisesti.

 • Jos käsienpesumahdollisuutta ei ole, käytä käsidesiä.

 • Jos aivastat tai yskit, laita suun eteen kertakäyttönenäliina. Heitä se heti käytön jälkeen pois. Jos nenäliinaa ei ole, suojaa suu kyynärtaipeella. Pese kädet tämän jälkeen.

 • Jos kuulut riskiryhmään, harkitsethan itse, voitko osallistua lähiopetukseen.
   

Pirkan opisto suosittelee maskin käyttöä kaikille yli 12-vuotiaille:

 • Suosittelemme kasvomaskin käyttöä erityisesti opetustiloihin siirryttäessä ja liikuntaryhmien osalta myös pukutiloissa oleskeltaessa. Mahdollisuuksien mukaan suosittelemme maskien käyttöä myös opetustilanteissa, jos turvavälejä ei muuten pystytä pitämään.

 • Myös yleisötilaisuuksia koskee vahva maskisuositus.

 • Maskinkäytössä muistettavaa: Maskia on aina käsiteltävä puhtailla käsillä. Muista maskia käyttäessäsi, että ensisijaiset torjuntatoimet ovat hyvä käsi- ja yskimishygienia, kasvojen, nenän ja suun koskettelun välttäminen sekä riittävän turvaetäisyyden pito muihin henkilöihin julkisilla paikoilla liikkuessa.


Pirkan Opisto seuraa jatkossakin ajantasaisia viranomaisten ohjeita ja määräyksiä, ja tiedottaa opiskelijoita kaikista muutoksista.

Turvallista ja iloista harrastuskautta!

Lisää tietoa OPH:n sivuilla

 

Hyvä Pirkan opiston asiakas. Suosittelemme kasvomaskin käyttöä. Tehdään harrastamisesta kaikille turvallista!

 

 

 

 

 

 

Avaa sivuvalikko
Sulje sivuvalikko