Koronatiedotusta

Etusivu » Ohjeita opiskelijalle » KORONATIEDOTUSTA

Pirkan Opiston opetus jatkuu syyslukukaudella 2020. Opetuksen järjestämisessä lähiopetuksena noudatetaan opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) turvallisiin järjestelyihin antamia ajankohtaisia ohjeita koronaviruksen leviämisen ennaltaehkäisemiseksi.

Pirkan Opisto ottaa opetusjärjestelyissään ja -tavoissaan huomioon turvallisuuden. Kurssien ryhmäkokoja on pienennetty, jotta turvaväleistä pystytään huolehtimaan. Tilojen siivousta pyritään tehostamaan, ja oppilaiden ja opettajien käytettävissä on käsidesiä. Tarpeen ja mahdollisuuksien mukaan tiloista löytyy myös desinfiointiainetta välineiden puhdistamiseen.

Hallitus on päivittänyt to 15.10.2020 suosituksiaan koronaepidemian leviämisen ehkäisemiseksi. Pirkan opisto ottaa suositukset huomioon, mutta jatkaa opetustaan edelleen toistaiseksi lähiopetuksena. Opettajamme ja henkilökuntamme huomioi turvallisuusohjeistuksen erityisen huolellisesti. Pirkan opiston yleisötilaisuuksien yleisömäärä puolitetaan hallituksen ohjeistuksen mukaisesti. Yleisöä koskee vahva maskisuositus.

 


Tärkeitä ohjeita opiskelijoille:

 • Ethän tule oppitunnille tai yleisötilaisuuteen, jos sinulla on pieniäkään sairastumiseen viittaavia oireita.

 • Saavu kurssipaikalle vasta juuri ennen tunnin alkua! Odota tarvittaessa tilan/rakennuksen ulkopuolella, jotta edellinen ryhmä pääsee poistumaan salista. 

 • Pese kätesi aina ulkoa sisälle tultaessa, ennen ruokailua, aivastamisen tai yskimisen jälkeen, tai kun kädet ovat näkyvästi likaiset. Kuivaa kätesi huolellisesti.

 • Jos käsienpesumahdollisuutta ei ole, käytä käsidesiä.

 • Jos aivastat tai yskit, laita suun eteen kertakäyttönenäliina. Heitä se heti käytön jälkeen pois. Jos nenäliinaa ei ole, suojaa suu kyynärtaipeella. Pese kädet tämän jälkeen.

 • Noudata 1-2 m turvaväliä mahdollisuuksien mukaan.

 • Jos kuulut riskiryhmään, harkitsethan itse, voitko osallistua lähiopetukseen.
   

Pirkan opisto suosittelee maskin käyttöä:

 • Suosittelemme kasvomaskin käyttöä erityisesti opetustiloihin siirryttäessä ja liikuntaryhmien osalta myös pukutiloissa oleskeltaessa. Mahdollisuuksien mukaan suosittelemme maskien käyttöä myös opetustilanteissa, jos turvavälejä ei muuten pystytä pitämään.

 • Myös yleisötilaisuuksia koskee vahva maskisuositus.
 • Maskinkäytössä muistettavaa: Maskia on aina käsiteltävä puhtailla käsillä. Muista maskia käyttäessäsi, että ensisijaiset torjuntatoimet ovat hyvä käsi- ja yskimishygienia, kasvojen, nenän ja suun koskettelun välttäminen sekä riittävän turvaetäisyyden pito muihin henkilöihin julkisilla paikoilla liikkuessa.


Pirkan Opisto seuraa jatkossakin ajantasaisia viranomaisten ohjeita ja määräyksiä, ja tiedottaa opiskelijoita kaikista muutoksista.

Turvallista ja iloista harrastuskauden alkua!

Lisää tietoa OPH:n sivuilla

 

Hyvä Pirkan opiston asiakas. Suosittelemme kasvomaskin käyttöä. Tehdään harrastamisesta kaikille turvallista!

 

 

 

 

 

 

 

Avaa sivuvalikko
Sulje sivuvalikko