Ilmoittautuminen kansalaisopiston kursseille

Etusivu » Ohjeita opiskelijalle » Ilmoittautuminen kansalaisopiston kursseille

Ilmoittautumisohjeet kursseille

 

 1. Selaile kursseja Kurssihaku-sivulla

  Näet koko kurssitarjonnan Kurssihaku-sivulla >>. Voit selailla kursseja aiheen tai paikkakunnan mukaan. Jos haluat etsiä tietyn kurssin, kannattaa kirjoittaa hakukenttään kurssin numero. Kurssin numero  löytyy kurssin nimen yhteydestä.

 2. Ilmoittaudu verkkosivuilla tai puhelimitse

  Verkkosivuilla: Paina ilmoittaudu-painiketta haluamasi kurssin kohdassa. Täytä omat tietosi ilmoittautumislomakkeelle. Voit pitää kursseja ostoskorissa 20 minuuttia. Kirjoita ja lähetä henkilötiedot ennen tämän aikarajan umpeutumista.

  Puhelimitse: Soita asiakaspalvelun numeroon 03 5652 2500 (pvm + mpm, jonottaminen on maksutonta).
  Puhelinpalvelussamme on ruuhkaa ilmoittautumisten alettua. Siksi suosittelemme ilmoittautumaan verkkosivuilla.

 3. Maksa heti tai myöhemmin

  Verkkoilmoittautumisen yhteydessä voit maksaa kurssin ruudulle ilmestyvän pankkiyhteyskuvakkeen kautta.

  Jos et halua maksaa kurssia vielä ilmoittautumisen yhteydessä, sinulle lähetetään lasku tai maksulinkki sähköpostiin.

 4. Sitten vaan mukaan kurssille!

  Olet nyt ilmoittautunut kurssille, ja seuraavaksi voit vain tulla paikalle. Näet kurssin kokoontumisajat ja -paikat kurssin kalenteri-kohdasta. Emme ilmoita erikseen kurssin alkamisesta.

  Joskus kurssi joudutaan perumaan, jos emme saaneet osallistujia riittävästi. Siitä ilmoitamme aina sähköpostilla tai tekstiviestillä.


  Ohjeet kurssipaikan perumiseen näet Peruutusehdot-sivulta >>. Lisätietoja kurssin keskeyttämiseen näet Kurssin keskeyttäminen -sivulta >>.

 

Huomioitavaa ilmoittautumisesta

 • Ilmoittautuessasi sitoudut osallistumaan kurssille ja maksamaan sen.

 • Kursseille ilmoittautuneille ei lähetetä erillistä vahvistusta tai kutsua. Kurssi alkaa suunnitelman mukaan, ellei toisin ilmoiteta. Muutoksista tai mahdollisista peruutuksista ilmoitamme sähköpostitse tai tekstiviestillä. Jos yhteystietosi muuttuvat, muistathan ilmoittaa muutoksesta opiston toimistoon. 
   
 • Ainoastaan sellaisille kursseille tai tapahtumiin, joiden kohdalla lukee ”Ei ennakkoilmoittautumista”, voit mennä suoraan ryhmään sen aloittaessa. Ryhmään osallistuminen katsotaan ilmoittautumiseksi.

 • Sähköpostilla, tekstiviestillä, puhelinvastaajaan jätetyllä viestillä tai suoraan opettajalle ei voi ilmoittautua.

 • Kurssipaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

 • Kurssipaikka on henkilökohtainen eikä sitä voi siirtää toiselle henkilölle.

 • Huom! Koko lukuvuoden kurssit laskutetaan kahdessa erässä (syksy ja kevät erikseen). Mikäli et halua jatkaa koko lukuvuoden kestävällä kurssilla enää keväällä, voit perua kevään kurssipaikkasi veloituksetta viimeistään marraskuun aikana.  Peruutukset tehdään ottamalla yhteyttä opiston toimistoon sähköpostitse, soittamalla tai tekstiviestillä. Peruutusta ei voi tehdä opettajalle.

  Lue lisää peruutusehdoista >>
  Lue lisää kurssimaksuista ja alennuksista >>
  Lue lisää tietosuojasta ja henkilötietojen käsittelystä >>

Puhelinilmoittautuminen


Jos ilmoittaudut kurssille puhelimitse, valmistaudu seuraavasti:

 • Valitse kaikki haluamasi kurssit ennen soittamista. Etsi valmiiksi kurssien nimet ja kurssinumerot.

 • Sinulta kysytään: nimi, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite, henkilötunnus ja koulutus (perusaste, toinen aste, korkea aste), sekä oletko työssä, työtön, opiskelija, eläkeläinen tms. Tietoja tarvitaan opiskelijarekisteriä, yhteydenpitoa, tilastointia ja laskutusta varten.

 • Mikäli ilmoitat itsesi lisäksi kursseille toisen henkilön, tulee sinulla olla vastaavat tiedot hänestä sekä kurssin maksajasta.

 • Jos ilmoittautuja on alle 18-vuotias, laskutusta varten tarvitaan myös huoltajalta kaikki henkilötiedot, mukaan lukien henkilötunnus.

 • Lasten ryhmiin ja lapsi-aikuinen -ryhmiin ilmoittaudutaan aina lapsen nimellä, mutta myös huoltajan tiedot tarvitaan laskutusta varten.

 • Jos laskutusosoite on muu kuin ilmoittautujan osoite, on laskutustiedot ilmoitettava täydellisinä.

 

Avaa sivuvalikko
Sulje sivuvalikko