Piano

Etusivu » Musiikkiopisto » Yksilöopetus ja opettajat » Piano

Jämsén Pieta 

Piano ja laulu (popjazz)

Lempäälä

 

Pieta Jämsen


Olen Sibelius-Akatemian musiikkikasvatuksen osastolta vuonna 2014 valmistunut musiikin maisteri ja aineenopettaja. Olen myös laulaja-lauluntekijä ja säveltänyt musiikkia koko ikäni. Toimin Pirkan opistossa pianon vapaan säestyksen ja improvisoinnin tuntiopettajana. Pianon ja pop/jazz-laulun opetuksen lisäksi johdan popkuoroa, jolle myös sovitan ohjelmiston

 

Mielestäni tärkeintä musiikinopetuksessa on innostavan ja turvallisen ilmapiirin luominen, jotta jokainen löytäisi oman tapansa tehdä musiikkia ja ilmaista itseään. Pyrin positiivisuuteen, ja kannustan keskusteluun, spontaaniin improvisointiin ja heittäytymiseen. Tuen pitkäjänteistä musiikin opiskelua välillä haastaen, välillä lempeästi kannatellen.

 

Jokainen oppilas on erilainen ja erityinen. Parasta ovat ne hetket, kun oppilas ylittää itsensä, oivaltaa uutta tai innostuu! Musiikin voima on valtava. Musiikissa on kaikki.

 

 

Kemi Vesa

Piano

Pirkkala ja Nokia

 

Kemi Vesa

 

 

Martikainen Ninni

Piano ja laulu (popjazz) 

Pirkkala ja Nokia

 

Ninni Martikainen

 

Helsingin Sibelius-Akatemiasta musiikkikasvatusosastolta valmistunut musiikin maisteri, sisältäen opettajan pedagogiset opinnot Helsingin yliopistossa.

Esiintyen ja opettaen toiminut 1990-luvun alusta musiikin eri kentillä. Työtehtäviä mm. TTT:llä, TV:ssä, jazz-klubeilla - laulusolistina, pianistina, taustakuorolaisena, tanssijana, säveltäjänä ja pedagogina.

 

Pop/jazz-musiikin parissa olen ollut leijonan osa työstäni, vaikka koulutukseni aikoinaan painottui vahvasti klassiseen pianonsoittoon ja -lauluun. Nykyisessä opetustyössä nämä genrejen väliset raja-aidat on hyvä tiedostaa, vaikka ne on sopivasti laitettu kallelleen jo aikoja sitten. Klassisessa- sekä pop-laulussa on enemmän yhteisiä elementtejä kuin niitä erottavia tekijöitä.  Albertin bassoa on hyödyllistä harjoittaa pop-pianistiksikin pyrkivän vasurilla!

 

Musiikin iloa olisi joka tunnilla hyvä saavuttaa edes tuokio, mieluummin enemmänkin! Yksityiskohtien hiominen on tärkeää, mutta niihin ei juututa 100% ajasta.

Tärkeintä on kuitenkin Ihmisenä oleminen. Esimerkiksi usein toistuu tilanne, että oppilas onkin oikeassa ja minä väärässä. Tämä on vapauttavaa sekä minulle että oppilaalle. Virheet eivät haittaa!

 

Ninni myös somessa & verkkosanakirjassa:

https://fi-fi.facebook.com/NinniMartikaine/

https://fi.wikipedia.org/wiki/Ninni_Martikainen

 

 

Viljanen-Konttinen Karela

Piano

Nokia

 

Olen valmistunut Kuopion konservatoriosta ja sen jälkeen olen toiminut monilla eri paikkakunnilla pianonsoitonopettajana. Kymmenen vuoden ajan pidin myös omaa pianokoulua Jyväskylässä.

 

Nuottikirjoituksen problematiikka on kiinnostanut minua aina ja siksi olenkin kehittänyt kymmenien vuosien aikana oman opetus- ja nuotinlukumenetelmän. Ilokseni tämä Piano Spectra -menetelmä voitti 1. palkinnon valtakunnallisessa keksintökilpailussa v. 2007.

 

Musiikin opettaminen ja musiikki on ollut minulle aina ilon aihe ja tätä iloa haluaisin oppilaisiin tartuttaa.

 

 

Wirkkula Tuuli

Piano ja säestys

Lempäälä ja Pirkkala

 

Olen työskennellyt Pirkan opistossa pianonsoiton opettajana, säestäjänä sekä pianistien yhteismusisoinnin ohjaajana vuodesta 2015 alkaen.

 

Olen valmistunut musiikkipedagogiksi (AMK) vuonna 2005 ja muusikoksi (AMK) vuonna 2007. Pedagogisia täydennysopintoja olen suorittanut Sibelius-Akatemian täydennyskoulutuskeskuksessa vuosina 2007-2012.

 

Muusikkona olen toiminut aktiivisesti erityisesti vokaalimusiikin saralla. Opistotyön ohella työskentelen Tampereen Filharmonisen kuoron, Tampereen oopperakuoron sekä Harjun kamarikuoron harjoituspianistina. Ehkä siksi laulan ja laulatan myös opetustyössäni: olen pitänyt opistossa niin lasten oopperakurssia kuin lasten ja nuorten laulustudiotakin. Sen lisäksi osa piano-oppilaistani laulaa säännöllisesti itseään säestäen soittotunneillaan.

 

Tunneillani on rento, hauska ja välitön tunnelma. Jos läksyt on jollakin tunnilla unohtunut - improvisoidaan!  

 

Hauki Susanna 

Piano ja säestys

Lempäälä ja Vesilahti

 

 

Sallamaria Rantanen

Piano

Pirkkala

 

 

Anna Pesonen

Piano (rytmimusiikki)
Lempäälä

 

Avaa sivuvalikko
Sulje sivuvalikko