Mediataiteen kehittämishanke 3 2020-2021

Etusivu » Mediataidekoulu » Hankkeet » Mediataiteen kehittämishanke 3 2020-2021

Mediataide monitaiteellisuuden moottorina 3 –hanke

 

 

Mediataide monitaiteellisuuden moottorina 3 –hankkeessa on luotu mediataiteiden perusopetukselle valtakunnallinen verkosto ja kehitetty verkostoon osallistuvien oppilaitosten toimintaa. Verkoston yhteistyön tavoitteena on ollut hyvien käytäntöjen jakaminen sekä mediataiteiden opetussuunnitelman jalkauttaminen yhteisesti havaittujen toimivien mallien pohjalta. Verkoston toimintaan osallistuvat oppilaitokset saavat hankkeessa tilaisuuden oppia toisiltaan. Hankkeen seminaaritapaamisten yhteydessä järjestettiin myös mediataiteiden opetuksen kehittämiseen tähtääviä työpajoja hankkeen asiantuntijayhteistyökumppanien johdolla.

 

Hankkeen oppilaitosyhteistyökumppanit ovat Helsingin kuvataidekoulu, TaiKon, Kouvolan kansalaisopisto, Visuaalisten taiteiden koulu AIMO ja Vihdin kuvataidekoulu. Hankkeen tiedotusyhteistyökumppanit ovat Kuvataidekoulujen liitto, TPO-liitto sekä Kuvataideopettajat KUVIS ry. Hankkeen asiantuntijayhteistyökumppaneita ovat Mediakasvatuskeskus Metka ry, Koulukino, AV-Arkki ry, MUU ry, Valveen elokuvakoulu, Käsityökoulu Robotti ja Ihmefilmi ry. Pirkan opisto koordinoi hanketta. Hanketta rahoittaa opetushallitus.

 

Hanke huipentui mediataiteiden perusopetukseen pureutuvan julkaisun Katse mediataiteisiin – Näkökulmia taiteen perusopetukseen julkaisun toteuttamiseen. Tässä julkaisussa taiteen perusopetuksen parissa toimivat opettajat sekä hankkeen asiantuntijayhteistyökumppanit avaavat näkökulmia mediataiteisiin. Julkaisu osallistuu mediataiteiden opetuksen suuntien hahmottamiseen sekä levittää opetuksessa sovellettavissa olevia hyviä käytäntöjä.

 

Katse mediataiteisiin –julkaisun voit lukea sähköisenä täältä

 

 

Hankkeen toimijat ovat julkistaneet yhteisen mediataiteiden perusopetuksen oppilastyögallerian, Mediamoottorin. Mediamoottorissa esitellään eri-ikäisten ja opintojen eri vaiheessa olevien oppilaiden teoksia, joita voi kutsua mediataiteeksi. Mukana on muun muassa animaatioita, digitaalista maalausta, valokuvaa, videotaidetta ja monitaiteisia projekteja.

 

Raporttivideo: Mediataide monitaiteellisuuden moottorina 3 –hanke.

 

 

 

 

Tutustu mediamoottoriin!

 

 

 

Hankkeesta koostettiin myös sen toimintaa esittelevä videodokumentaatio, jossa lukuvuoden kestänyt mediataiteiden kehittämistoiminta on tiivistetty puoleen tuntiin.

Avaa sivuvalikko
Sulje sivuvalikko