Siirry tekstisisältöön ›

Mediataide

Etusivu » Mediataide

Tule opiskelemaan mediataidetta Pirkan opistoon!

Pirkan opistossa on alkanut syksyllä 2018 uutena oppiaineena mediataide. Monivuotiset opinnot on tarkoitettu 3.–6.- sekä 7.–8.-luokkalaisille. Tällä hetkellä mediataidetta voi opiskella Nokialla, syksyllä 2019 myös Pirkkalassa. Kevätlukukausi alkaa  tammikuussa ja ryhmä kokoontuu kerran viikossa, 14 kertaa syksyllä ja 14 kertaa keväällä. Viikoittainen kokoontuminen on 2 oppituntia.

 

 

Haku elokuussa 2020 alkaviin mediataiteen opintoihin on

1.4.2020-31.5.2020

 

Huom.! Voit kuitenkin tiedustella vielä vapaita paikkoja kuvataidekoulun toimistosihteeriltä, Kaija Tomperilta p. 0401334223.

 

 

Mediataide - mitä se on?

Mediataide on sähköisiä työkaluja hyödyntävää nykytaidetta: kuvaa, ääntä, valoa, liikettä - ja kaikkea tätä sulavasti sekaisin! Mediataide antaa sinulle miltei rajattomat mahdollisuudet toteuttaa luovuuttasi.

 

Mediataiteen opinnot Pirkan opistossa

Mediataidetta opiskellaan yleisen oppimäärän laajuisena (n. 6 vuotta, n. 500 tuntia). Opintojen alkuvaiheessa keskitytään videoilmaisuun, animaatioihin ja digitaaliseen kuvankäsittelyyn.

 

Miten mukaan?

- täytä hakulomake: 3.–6.-luokkalaiset tai 7.–8.-luokkalaiset

- lähetä täytetty hakemus sähköpostitse osoitteeseen pirkanopisto@nokiankaupunki.fi

 

Katso mediataiteen esittelyvideo!

 

 

Mediataiteen perusopetuksen järjestäminen Pirkan opistossa:

  • suunnataan perusopetusikäisille, 3.-6.- / 7.-8. -luokkalaisille oppilaille
  • yleinen oppimäärä (5-6 vuotta, n. 500 tuntia)
  • taiteen perusopetuksen yhteiset projektit ja yhteistyö
  • opetus rakentuu mediateknologiaa, kuten liikkuvaa kuvaa, ääntä ja ohjelmistoja, hyödyntävien taiteiden perinteille ja niiden yhteyksille muihin taiteenlajeihin

Mediataiteiden opetus vahvistaa oppilaan valmiuksia hyödyntää mediateknologiaa luovasti taiteellisessa toiminnassa. Päämääränä on luoda edellytykset oppilaan monipuoliselle mediasuhteelle ja mediataiteiden elinikäiselle harrastamiselle sekä vahvistaa taiteen roolia mediakulttuurissa.

 

Avaa sivuvalikko
Sulje sivuvalikko