Mediataiteen perusopetus

Etusivu » Kuvataidekoulu » Mediataiteen perusopetus

Tule opiskelemaan mediataidetta Pirkan opistossa!

Pirkan opistossa alkaa syksyllä 2018 uutena oppiaineena mediataide. Monivuotiset opinnot on tarkoitettu nokialaisille 3.-6.- /7.-8.-luokkalaisille. Hakuaika on 2.5.-15.8.2018. Opinnot alkavat elokuun lopulla ja ryhmä kokoontuu kerran viikossa, 14 kertaa syksyllä ja 14 kertaa keväällä. Viikoittainen kokoontuminen on 2 oppituntia.

 

Mediataide - mitä se on?

Mediataide on sähköisiä työkaluja hyödyntävää nykytaidetta: kuvaa, ääntä, valoa, liikettä - ja kaikkea tätä sulavasti sekaisin! Mediataide antaa sinulle miltei rajattomat mahdollisuudet toteuttaa luovuuttasi. Pirkan opiston mediataiteen opetussuunnitelma on tekeillä ja tuodaan jaostoon hyväksyttäväksi toukokuun 2018 loppuun mennessä.

 

Mediataiteen opinnot Pirkan opistossa

Mediataidetta opiskellaan yleisen oppimäärän laajuisena (n. 6 vuotta, n. 500 tuntia). Opiskelu voi sisältää esitysten videointia, kuvaamista ja äänitystä, taltiointien jälkikäsittelyä, kuvien muokkausta, sähköisten taidenäyttelyiden suunnittelua ja toteutusta sekä eri tilaisuuksien streamausta verkossa oleville katsojille.

 

Miten mukaan?

- täytä hakulomake

- lähetä täytetty hakemus sähköpostitse osoitteeseen pirkanopisto@nokiankaupunki.fi viimeistään 15.8.2018.

 

 

Mediataiteen perusopetuksen järjestäminen Pirkan opistossa:

  • mediataiteen opetus suunnataan perusopetusikäisille, 3.-6.- / 7.-8. -luokkalaisille oppilaille, alkuvaiheessa n. 10 opiskelijaa
  • yleinen oppimäärä (5-6 vuotta, n. 500 tuntia)
  • perusopinnot aloitusvaiheessa omana ryhmänään, syventävissä hyödynnetään opiston koko taideopetuksen kursseja
  • muiden taideaineiden opiskelijat voivat valita opintoihinsa mediataiteen kursseja
  • taiteen perusopetuksen yhteiset projektit ja yhteistyö
  • opiskelijaryhmä osallistuu opiskellessaan / opinnäytetöillään opiston luentojen streamaukseen, konserttien ja teatterinäytösten taltiointiin, sähköisten taidenäyttelyiden tekemiseen ja levittämiseen, tiedotukseen ja viestintään, joka edistää opiston toiminnan saattamista yleisön tietoisuuteen maantieteellisesti laajalla alueella
  • opetus rakentuu mediateknologiaa, kuten liikkuvaa kuvaa, ääntä ja ohjelmistoja, hyödyntävien taiteiden perinteille ja niiden yhteyksille muihin taiteenlajeihin

Opetushallituksen 2017 julkaisemissa, uusissa taiteen perusopetuksen perusteissa on uutuutena mediataiteen opetussuunnitelma. Pirkan opisto lähtee valtakunnan kärjessä toteuttamaan mediataiteen opetusta kaikkia taideaineita sitovana kokonaisuutena.

 

Mediataiteiden opetus vahvistaa oppilaan valmiuksia hyödyntää mediateknologiaa luovasti taiteellisessa toiminnassa. Päämääränä on luoda edellytykset oppilaan monipuoliselle mediasuhteelle ja mediataiteiden elinikäiselle harrastamiselle sekä vahvistaa taiteen roolia mediakulttuurissa.