Huippuvuoret 2018

Etusivu » Kansalaisopisto » Liikunta » Huippuvuoret 2018

TÄHTÄIMESSÄ HUIPPUVUORET- KURSSI 2018

 

Tähtäimessä Huippuvuoret -valmennuskurssi on ainutlaatuinen mahdollisuus oppia retkeilytaitoja ja päästä testaamaan niitä käytännössä “Jääkarhunkierros”-vaelluksella Huippuvuorten karun kauniissa erämaissa.

 

Kurssilla opitaan taitoja joilla selviytyy fyysisesti ja henkisesti kesävaelluksilla arktisilla alueilla. Opetus sisältää paljon käytännön harjoittelua. Osallistuminen ei edellytä aikaisempaa retkeilykokemusta.

 

Kurssi kokoontuu 1-2 kertaa kuukaudessa huhti-kesäkuun aikana pe-la tai la–su Etelä-Suomen alueella. Maastossa yövytään huhtikuun lopun ja toukokuun tapaamisissa.

 

Kurssipäivät ja ohjelma:

la 7.4. - su 8.4. Stonegallery, Hämeenlinna: Geologia & fossiilit, varusteet, retkiruoka & keitinkoulutus

 

la 28.4. - su 29.4. Seitsemisen kansallispuisto: Harjoitusvaellus, turvallisuus

 

la 26.5. - su 27.5. Helvetinjärven kansallispuisto: Näyttövaellus

 

pe 15.6. Meriturva, Lohja - la 16.6. ampumarata, Karkkila: Pelastautuminen vedestä helikopteriin, kylmävesiallasharjoitus sekä ase- ja ampumakoulutus (jääkarhuvaara), eräensiapu

 

Kurssin hinta: 560€

 

Tarkempi koulutusohjelma esitellään infoillassa:

to:na 4.1.2018 klo 18.00 – 19.30

Lempäälän Virta-kampuksella (Valkeakoskentie 19, Lempäälä)

 

Kurssille voi ilmoittautua ke 3.1.2018 klo 9.30 alkaen opiston sivuilla.

Opiskelupaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

 

Kurssin suorittaneilla on mahdollisuus osallistua noin viikon mittaiselle Jääkarhunkierros - vaellukselle Huippuvuorilla. Huippuvuoret on Norjan hallintoalueeseen kuuluva saariryhmä Pohjoisella Jäämerellä 78. leveyspiirin tuntumassa.

 

Huom. Kurssihinta ei kata itse matkaa: MATKA ON MAKSETTAVA ERIKSEEN.

 

 

JÄÄKARHUNKIERROS – VAELLUS 2018

 

Jääkarhunkierros on ainutlaatuinen vaellusreitti Huippuvuorten karussa asumattomassa erämaassa. “Koe kuraputousten jylhä pauhu, makaa fossiilipedillä ja etsi maailman vanhin metsä.”

 

Vaellus järjestetään ke 25.7.2018 – ma 30.7.2018.

 

Vaelluksen lähtö-ja paluupaikka on Longyearbyen. Paikanpäällä tulee olla vaellusta edeltävänä päivänä ja paluumatkan tulee alkaa vasta paluupäivää seuraavana päivänä.

 

Retkikuntalaisilta edellytetään hyvää fyysistä ja psyykkistä kuntoa. Jääkarhunkierros on täysi 6 päivän rinkkavaellus erittäin vaativissa oloissa ilman keskeytysmahdollisuutta (paitsi hätätapauksessa).

 

Reittikuvaus:

Retkikunta kuljetetaan risteilyaluksella Longyearbyenistä (hallinnollinen keskus) Billefjorden-vuonon luoteisrannalla sijaitsevaan Skansbukta-lahteen. Laivamatkaa kertyy noin 35 km.

 

Skansbuktassa rantaudutaan Skansdalselva-joen suistoon, mistä retkikunta vaeltaa Jotunfonna-jäätikön myötäpäivään kiertäen Pyramidenin kaupunkiin. Kokonaismatkaksi tulee noin 50 km. Päivämatkojen pituus on noin 10 km (5-8h/pvä). Paikoitellen maasto on hyvin vaativaa ja nousut/laskut jyrkkiä.

 

Pyramiden on hylätty kaivoskaupunki, joka oli aikoinaan maailman pohjoisin kaupunki. Se toimi Huippuvuorilla Neuvostoliiton ja sittemmin Venäjän kaivostoiminnan hallinnollisena keskuksena. Pyramidenilta retkikunta jatkaa ennen vaellusta alkanutta risteilyä takaisin Longyearbyeniin.

 

Vaelluksen hinta: 1240 € (sis. alv) + 350..570€ (pelastautumisvakuutuspanttaus, joka palautetaan pelastustoimilta vältyttäessä, summa ryhmäkoon mukaan)

 

Tarkempi vaellusohjelma esitellään infoillassa:

to:na 4.1.2018 klo 18.00 – 19.30

Lempäälän Virta-kampuksella (Valkeakoskentie 19, Lempäälä)

 

Kurssin vetäjät ja retkikunnan oppaat:

eräopas Minna Salminen ja eräopas Kimmo Kiimalainen

 

Lisätietoa kurssimaksusta:

Paivikki.Koikkalainen@nokiankaupunki.fi, idamaria.siren@nokiankaupunki.fi

 

Lisätietoa kurssin ja matkan sisällöstä: svalbard2018@gmail.com