Siirry tekstisisältöön ›

Kielet

Etusivu » Kansalaisopisto » Kielet

Opetustarjonnassa on vuosittain lähes 20 kieltä. Voit jatkaa nykyisen kielitaitosi kehittämistä ja ylläpitämistä tai aloittaa uuden kielen opiskelun. Kieliä voi opiskella lukuvuoden ja lukukauden kestoisella viikoittain kokoontuvilla kursseilla, lyhytkursseilla sekä verkossa. Opistosta on myös mahdollisuus ostaa räätälöityä kieltenopetusta omakustannushintaan. Koko lukuvuoden kestoisille kursseille voi jälki-ilmoittautua myös kesken lukuvuoden, mikäli kurssilla on tilaa ja opiskelijan oma taitotaso on sopiva. Oppikirja ei sisälly kurssimaksuun.

 

​Kielitaidon taitotasokuvauksissa käytämme eurooppalaiseen viitekehykseen perustuvaa tasoasteikkoa: Perustaso (peruskielitaito A1 ja A2), keskitaso (itsenäisen kielenkäyttäjän kielitaito B1 ja B2) ja ylin taso (taitavan kielenkäyttäjän kielitaito C1 ja C2). Kurssilla opiskeltava taitotaso on merkitty kunkin kielikurssin nimen yhteyteen.

Suunnittelu ja opintoneuvonta

 

Suunnittelijaopettaja

Tuula Landau

Puhelin 040 133 4232

 

Sähköposti: etunimi.sukunimi@nokiankaupunki.fi

 

Asiakaspalvelu

 

Toimistosihteeri

Elina Autio

Puhelin 040 133 4220

 

Sähköposti: etunimi.sukunimi@nokiankaupunki.fi

Kurssihaku ja ilmoittautuminen

 

Ilmoittautuminen kevään 2020 kursseille alkaa torstaina 2.1.2020 klo 10.00

 

ILMOITTAUDU NETISSÄ tai puhelimitse

(03) 5652 2500

 

Jälki-ilmoittautuminen vain puhelimitse.

RANSKAN ÄÄNTÄMINEN, VERKKOKURSSI, A1–B1

26.8.2019 - 31.7.2020, Verkko-opetus
Kurssimaksu: 14.00 €

Kielikurssit  

Ilmoittautuminen alkaa torstaina 2.1.2020 klo 10.00

KIELTEN TAITOTASOKUVAUKSET LYHYESTI (Euroopan neuvosto)

 

A1

Ymmärtää ja käyttää tuttuja arkipäivän ilmauksia ja perustason sanontoja, joiden tavoitteena on yksinkertaisten, konkreettisten tarpeiden tyydyttäminen. Pystyy vastaamaan itseään koskeviin kysymyksiin ja kysymään vastaavia kysymyksiä muilta, esimerkiksi missä he asuvat, keitä he tuntevat ja mitä heillä on. Pystyy käymään yksinkertaisia keskusteluja, jos puhekumppani puhuu hitaasti ja selvästi ja on valmis auttamaan.

 

A2

Ymmärtää lauseita ja usein käytettyjä ilmauksia, jotka liittyvät tavallisimpiin arkipäivän tarpeisiin: kaikkein keskeisin häntä itseään ja perhettä koskeva tieto, ostosten teko, paikallistieto, työ. Pystyy viestimään yksinkertaisissa ja rutiininomaisissa tehtävissä, jotka edellyttävät yksinkertaista tiedonvaihtoa tutuista, jokapäiväisistä asioista. Pystyy kuvailemaan yksinkertaisesti omaa taustaansa, lähiympäristöään ja välittömiä tarpeitaan.

 

B1

Ymmärtää pääkohdat selkeistä yleiskielisistä viesteistä, joita esiintyy usein esimerkiksi työssä, koulussa ja vapaa-aikana. Selviytyy useimmissa tilanteista matkustaessaan kohdekielisillä alueilla. Pystyy tuottamaan yksinkertaista, johdonmukaista tekstiä tutuista tai itseään kiinnostavista aiheista. Pystyy kuvaamaan kokemuksia ja tapahtumia, unelmia, toiveita ja tavoitteita. Pystyy perustelemaan ja selittämään lyhyesti mielipiteitä ja suunnitelmia.

 

B2

Ymmärtää pääajatukset konkreetteja ja abstrakteja aiheita käsittelevistä monitahoisista teksteistä, myös oman erityisalansa käsittelystä. Viestiminen on niin sujuvaa ja spontaania, että hän pystyy säännölliseen vuorovaikutukseen syntyperäisten kanssa ilman, että se vaatii kummaltakaan osapuolelta ponnisteluja. Pystyy tuottamaan selkeää, yksityiskohtaista tekstiä hyvinkin erilaisista aiheista, esittämään mielipiteensä jostakin ajankohtaisesta asiasta ja selittämään eri vaihtoehtojen edut ja haitat.

 

C1

Ymmärtää erityyppisiä vaativia, pitkähköjä tekstejä ja tunnistaa piilomerkityksiä. Pystyy esittämään ajatuksiaan sujuvasti ja spontaanisti ilman havaittavia vaikeuksia ilmausten löytämisessä. Käyttää kieltä joustavasti ja tehokkaasti sekä sosiaalisiin että myös opintoihin ja ammattiin liittyviin tarkoituksiin. Pystyy tuottamaan monimutkaisia aiheita käsittelevää selkeää, hyvin rakentunutta ja yksityiskohtia sisältävää tekstiä. Osaa jäsentää tekstiä ja edistää sen sidosteisuutta esimerkiksi käyttämällä sidossanoja.

 

C2

Ymmärtää yleensä vaikeuksitta kaikenlaista puhuttua ja kirjoitettua kieltä. Osaa yhdistellä tietoja erilaisista puhutuista ja kirjoitetuista lähteistä ja rakentaa niissä esitetyistä perusteluista ja selostuksista sisällöllisesti yhtenäisen esityksen. Pystyy ilmaisemaan ajatuksiaan spontaanisti, erittäin sujuvasti ja täsmällisesti. Pystyy erottamaan merkitysvivahteet mutkikkaissakin tilanteissa.

Avaa sivuvalikko
Sulje sivuvalikko