Ohjaajaesittelyt

Etusivu » Kansalaisopisto-opetus » Liikunta » Ohjaajaesittelyt

Näet liikuntaryhmien ohjaajaesittelyt alla kunnittain jaoteltuina: Lempäälä, Vesilahti, Nokia ja Pirkkala.

 

Lempäälän liikuntaryhmien ohjaajat

 

Cotroneo Marjo

 

Marjo Cotroneo

 

Ohjauskokemus ja -koulutus: Aloitin ryhmäliikuntatuntien ohjaamisen 2000-luvun alussa, eli olen ohjannut liikuntaryhmiä kohta 20 vuotta. Olen liikunnanohjaaja, jolla mm. Shindo-, venyttely- ja rentoutusohjaajakoulutus. Lisäksi olen kouluttautunut myös Functional training, eli toiminnalliseen harjoitteluun, kahvakuulaharjoitteluun, Chiball:iin, Foamroller eli putkirullaukseen ja dynaamisiin venyttelyihin. Minulta löytyy myös elämysohjaajakoulutus ja olen intialaisen päähieronnan taitaja. Vuosien varrella olen vetänyt myös vesijumppaa ja sauvakävelytunteja, joka onkin rakas harrastukseni.  

 

Mitä tunteja ohjaat? Ohjaan Pirkkalassa ja Lempäälässä erilaisia kehonhuolto- ja lihaskuntokursseja. Ohjelmistossa on mm. Shindoa, putkirullausta, erilaisia jumppatunteja, miesten jumppaa, seniorien ryhmiä sekä äiti-vauva jumppaa. 

 

Mikä innostaa ohjaamaan? Pidän työstäni ja ihmisistä! On kannustavaa nähdä, kun saa ihmiset liikkumaan ja huomaa heidän nauttivan. Mottonani on, että liikunnan pitää olla hauskaa eli ei tehdä vakavalla mielellä vaan pidetään pieni pilke silmässä. 

 

Francke Päivi

 

Päivi Francke

 

Ohjauskokemus ja -koulutus: Olen valmistunut joogaohjaajaksi Suomen Joogaliiton kouluttamana joulukuussa 2019. Joogaryhmiä olen opistolla ohjannut vuodesta 2015 alkaen. 

 

Mitä tunteja ohjaat? Vedän joogaryhmiä Lempäälässä, Nokialla ja Pirkkalassa. Kohderyhminä on mm. lapset, nuoret, raskaana olevat, synnyttäneet äidit, naiset, miehet sekä seniorit. Ohjaan sekä perinteisempää hathajoogaa että joogan erityiskursseja, esimerkiksi aamujoogaa, tuolijoogaa ja joogaa jäykille. 

 

Mikä innostaa ohjaamaan? Jooga on tuonut hyvin paljon hyvinvointia omaan elämääni (niin fyysisellä, psyykkisellä kuin henkiselläkin tasolla) että haluan jakaa sitä hyvää myös muille käyttöön! On erittäin palkitsevaa nähdä joogan hyvät vaikutukset opiskelijoissa!  

 

Hakala Hanna-Kaisa

 

Hanna-Kaisa Hakala

 

Ohjauskokemus ja -koulutus: Olen lempääläläinen fysioterapeutti ja PhysioPilates-ohjaaja. Olen ohjannut liikuntaa vuodesta 2004 alkaen. Toimin päätyökseni yrittäjänä omassa hyvinvointialan yrityksessäni, ohjaten erilaisia kehonhuoltotunteja eri ikäisille asiakkaille sekä tehden yksilöohjauksia. Olen erikoistunut äitiysliikunnan ohjaamiseen ja äitiysfysioterapiaan ja odottavat ja synnyttäneet äidit ja heidän hyvinvointinsa on erityisen lähellä sydäntäni. 

 

Mitä tunteja ohjaat? Ohjaan Kuljussa kehonhuolto- ja Lavis-kursseja. 

 

Mikä innostaa ohjaamaan? Asiakkaiden innostus ja se kun näen ja kuulen heidän saavan liikunnasta iloa elämäänsä ja apua erilaisiin vaivoihin. 

 

Hartikainen Katja

 

Katja Hartikainen

 

Ohjauskokemus ja -koulutus: Olen valmistunut tanssijaksi Outokummun oppimiskeskuksesta 2001 ja minulla on myös liikunnan ammattitutkinto Kisakeskuksen urheiluopistosta. Olen työskennellyt tanssijana, koreografina sekä tanssin/ liikunnan ohjaajana vuodesta 2001 lähtien. 

 

Mitä tunteja ohjaat? Ohjaan Lempäälässä lasten liikuntakursseja ja Pirkkalassa lasten tanssikursseja. 

 

Mikä innostaa ohjaamaan? Minulle on tärkeää, että tunneilla tutustutaan tanssin ja liikkumisen maailmaan ilon ja riemun kautta. Pyrin luomaan tunneille ilmapiirin, jossa kaikilla on turvallinen olo heittäytyä niin uusiin fyysisiin haasteisiin kuin jo tutumpiin harjoituksiin. 

 

Henttinen Harri

 

Harri Henttinen

 

Ohjauskokemus ja -koulutus: Olen ohjannut liikuntakursseja (pääosin erityyppisiä aerobic- ja step-aerobic -kursseja) 90-luvulta lähtien tähän asti opistolla eripituisina jaksoina: pääosin Lempäälä-opistossa ja Pirkan opistossa. Olen ohjannut liikuntakursseja ja -tapahtumia muuallakin kuin opistolla. Opistolla olen pitänyt myös muita kursseja (mm. hää- ja juhlakurssit, värikurssit, unikurssit, rajatiedon kurssit, kurssit filosofiasta, teologiasta ja psykologiasta). Itse myös harrastan aerobic-jumppaa ja muita vastaavia liikuntamuotoja.   

 
Mitä tunteja ohjaat? Tällä hetkellä ohjaan Step-muokkaus ja kuntonyrkkeily -kurssia Lempäälässä. 

 

Mikä innostaa ohjaamaan? Minusta on ihanaa liikkua yhdessä mukavien ihmisten kanssa. Pidän menevästä musiikista ja rytmiä on veressä. Minua motivoi, kun saan nähdä, että väki viihtyy ja saamme yhdessä liikkua oman hyvinvointimme parhaaksi. Parasta ryhmäliikunnassa on se, että saamme tsempata toinen toisiamme yhteisen tavoitteen saavuttamiseksi: parempi kunto, kokonaisvaltainen hyvinvointi ja iloinen sekä reipas mieli. 

 

Hokkanen Satu

 

Satu Hokkanen

 

Ohjauskokemus ja -koulutus: Olen ohjannut kehonhuollon tunteja päätyökseni vuodesta 2010 lähtien. Koulutukseni on Method Putkisto Pilates ja syvävenyttelyohjaaja. Lisäksi olen käynyt lukuisia muita kehonhuollon ja terveysalan kursseja ja lisäkoulutan itseäni säännöllisesti. Vuonna 2018 aloitin myös draamakasvatuksen opinnot. 
 
Mitä tunteja ohjaat? Ohjaan Faskiapilatesta sekä Connect Body & Mind -tunteja Lempäälässä. Ohjaan opistolla myös aikuisten ilmaisu- ja improvisaatiokursseja. 
 
Mikä innostaa ohjaamaan? Kursseillani painottuu erityisesti kehon ja mielen yhteistyö ja laatu ennen määrää. Kaikessa on oltava mukana ajatus ja keskittyminen. Tällöin tunnit toimivat myös loistavana pään nollauksena. Hymyssä suin, vahvistuneena ja rentoutuneena tunnilta lähtevät ihmiset ovat paras motivaattori. Myös se, kun ihmiset oivaltavat lisää omasta kehostaan, ja oppivat huoltamaan itseään myös arjessa tuntuu todella hyvältä. 

 

Kopperoinen Kati

Ohjaan Kuljussa lapsi-aikuinen liikuntakursseja.

 

Laitinen Reija

 

Reija Laitinen

 

Ohjauskokemus ja -koulutus: Olen ohjannut eri-ikäisille liikuntaa monessa muodossa yli 10 vuotta. Koulutukseltani olen liikunnanohjaaja ja FISAF Personal trainer ja viimeisimpänä valmistunut PilatesHealth-ohjaajaksi ja äitiysliikunnanohjaajaksi.  

 

Mitä tunteja ohjaat? Ohjaan Lempäälässä ja Nokialla erilaisia lihaskunto- ja kehonhuoltotunteja, pilatesta ja äiti-vauvajumppaa. 

 

Mikä innostaa ohjaamaan? Rakastan ohjaustyötä, koska siinä saan olla tekemisissä erilaisten ihmisten ja kehojen kanssa. Minun tunneillani pääpaino on kehon turvallisessa liikuttamisessa sallivassa ilmapiirissä. 

 

Lintunen Piia

 

Piia Lintunen

 

Ohjauskokemus ja -koulutus: Olen ohjannut erilaisia tunteja 2005 vuodesta lähtien, mammajumppaa, muokkausta, lasten jumpparyhmiä, rentoutusta, venytystä, aerobiciä ym. Olen käynyt Svolin Aerobic ProFitness ohjaajakoulutuksen, sekä erinäisiä muita ohjaajakursseja vuosien varrella (mm. Zumba® Pro Fitness ohjaajakoulutuksen sekä Zumba® Kids ohjaajakoulutuksen). 

 

Mitä tunteja ohjaat? Ohjaan Pirkan opistolla Lempäälässä lasten ja aikuisten Zumba-kursseja. Olen hurahtanut Zumbaan niin totaalisesti, ettei muita tunteja juurikaan lukkarissa näy. 

 

Mikä innostaa ohjaamaan? Zumba® on kaloreita kuluttava fitness-tanssitunti, joka on yhtä aikaa tehokas, hauska ja mukaansatempaava. Zumban® kantavana ajatuksena on liikunnan ilo ja liikkeiden helppous. Tärkeintä tunneillani on hauskanpito ja bilemeininki, omaan tyyliin ja tahtiin. Hikeä, naurua, rytmillistä ilottelua ja helppoja tanssillisia kuvioita on luvassa tanssibileissä muun kanssa. Hienoa päästä teidän kanssa tanssimaan. Baila baila nähdään! 

 

 

Otsamo Santtu

 

Santtu Otsamo

 

Ohjauskokemus ja -koulutus: Olen toiminut tanssinopettajana, ammattitanssijana ja koreografina vuodesta 1993 lähtien, eli päälle 25 vuotta. Tämän lisäksi kouluttauduin pilatesohjaajaksi vuonna 2016, jonka jälkeen olen ohjannut pilatestunteja tanssinopetuksen lisäksi. 

 

Mitä tunteja ohjaat? Ohjaan Pilateksen alkeis- ja Pilatesta kuntoilijoille -kursseja Lempäälässä. 

 

Mikä innostaa ohjaamaan? Pilateksessa pidän erityisesti siitä, että siinä yhdistyvät hyvä lihaskuntotreeni ja hengitykseen keskittymisen kautta myös psyykkinen puoli. Pilateksessa nojaudun vahvasti pilateksen pääperiaatteisiin: tarkkuuteen, keskittymiseen, kontrolliin ja kehon keskustan käyttöön. Pilates on loistava tapa pitää itsensä kaikin puolin kunnossa. 

 

Pekkarinen Anu

 

Anu Pekkarinen

 

Ohjauskokemus ja -koulutus: Ensimmäisen joogaohjaajakoulutuksen suoritin Turun kesäyliopistossa vuonna 2017 ja se oli Hathaohjaajakurssi "Kokonaisvaltainen joogaohjaajakoulutus".  Koulutuksessa otettiin hyvin huomioon joogan eri ulottuvuudet.  Seuraava koulutus tapahtui Tanskassa Mediyoga kurssilla vuonna 2019; Mediyoga on Ruotsissa kehitetty terapeuttinen sekä myös kuntoutuksessa käytettävä joogamuoto, joka soveltuu hyvin kaikenikäisille, myös vanhuksille. Mediyogan liikkeet voidaan kaikki tehdä myös tuolijoogana. Keväällä 2019 osallistuin myös Om Flow Yoga ohjaajakoulutuksen Om Yoga koululla Tampereella. Tämä joogan muoto on fyysisesti vaativa flow harjoitus, jossa fyysistä vinyasana tyylistä harjoitusta tukevat lämpölamput. Joogaryhmiä olen ohjannut vuodesta 2017 alkaen. Peruskoulutukseltani olen filosofian maisteri (englannin kieli); toinen maisterintutkinto on USA:sta kirjallisuudesta. 

  

Mitä tunteja ohjaat? Ohjaan Lempäälässä dynaamista hathajoogaa ja Pirkkalassa hathajoogaa. 

 
Mikä innostaa ohjaamaan? Kiinnostuin hienojakoisesta joogasta alun perin läsnäolon sekä stressinhallinnan työkaluna, ensin joogan kiehtovaan maailmaan johdattivat meditaatio ja energiahoidot. Tämän jälkeen myös fyysisen kehon jooga alkoi kiinnostaa. Jooga mielestäni tarjoaa erinomaiset edellytykset kehon ja mielen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, tasapainoon, läsnäolon löytämiseen ja stressinhallintaan. 

 

Perkiömäki Mika

 

Mika Perkiönmäki

 

Ohjauskokemus ja -koulutus: Olen liikuntatieteiden maisteri, NSCA-CPT®-valmentaja, PilatesHealth-ohjaaja, Yin-joogaopettaja ja olen suorittanut IKSA:n kahvakuulaohjaajakoulutuksen. Olen harrastanut ja opettanut kamppailulajeja 20 vuotta ja ohjannut liikuntaa opistoissa vuodesta 2012.   
 

Mitä tunteja ohjaat? Ohjaan Pirkan opistossa kursseja Lempäälässä ja Vesilahdella: ohjelmassa on pilatesta, Yin-joogaa, kuntojumppaa, Voimaa keskivartaloon -kurssi sekä kahvakuulailun tekniikkakurssi.  
 

Mikä innostaa ohjaamaan? Liikunnan ilo ja sen näkeminen kurssilaisten kasvoista ja koko olemuksesta on paras palkinto ohjaamisesta. Tykkään monipuolisista kurssisisällöistä, ja tässä kurssilaisten toiveet ovat ensi sijalla. Jaan myös mielelläni tietoa liikunnasta ja ravitsemuksesta. Kurssit ovat progressiivisia, joten ohjelma kehittyy askel askeleelta, mikä lisää mielenkiintoa sekä kasvattaa kuntoa. 

 

Mikan nettisivut >

 

Savolainen Sirke

 

Sirke Savolainen

 

Ohjauskokemus ja -koulutus: Ryhmäliikunnan ohjauksesta kokemusta on karttunut vuodesta 2012 lähtien. Aluksi ohjaus oli harrastuspohjaista iltapuhdetta, kunnes tämä työ kiskaisi minut täysin mukanaan ja ohjaustunteja alkoi kertyä lisäkoulutuksien myötä. Luin liikunnan ammattitutkinnon ja suoritin Urheiluopistojen Personal Trainer- sertifikaatin Varalan Urheiluopistossa. Sen lisäksi minulla on kuntosaliohjaajakoulutus, vesijumppaohjaajakoulutus, senioreiden ohjaajakoulutus, Lavis-ohjaajakoulutus, sekä useita lapsien ja nuorten kasvuun ja kehitykseen liittyviä koulutuksia.  

 
Mitä tunteja ohjaat? Pirkan opistolla toimin Lempäälän alueen ohjaajana. Kanssani muokkaustunnille pääsee maanantaisin ja sunnuntaisin, kiertoharjoittelua vedän maanantaisin, miehien tarpeisiin räätälöityjä ryhmiä ohjaan keskiviikkoisin ja torstaisin, Hyvän olon jumppaa keskiviikkoisin, sekä Laviksen tahtiin mennään maanantaisin, torstaisin ja sunnuntaisin.   

  
Mikä innostaa ohjaamaan? Parasta työssäni on nähdä iloa ja onnistumisia! Yksi ihanimmista saamistani asiakaspalautteista on, että "tunnillesi saa tulla juuri sellaisena kuin on". Tämän palautteen myötä koin, että olen onnistunut tuomaan oman ideologiani ja tärkeimmän arvoni esille. Jokaisella on lupa löytää liikunnan ilo. Olemme kaikki erilaisia. Se mikä meitä tunneillani yhdistää on, että kuulumme kaikki samaan, mahtavaan ja kannustavaan yhteisöön!

 

Sirken nettisivut >

 

 

Siren Susanna

Ohjaan Kelhossa liikuntakimarakurssia.

 

Tervonen Kirsi

 

Kirsi Tervonen

 

Ohjauskokemus ja -koulutus: Koulutukseltani olen fysioterapeutti AMK. Ohjauskokemusta minulla on ikääntyneistä, niska-selkäjumpista ja kuntojumpista vuodesta 2011. Pian tämän jälkeen ohjaustyöt laajeni lasten liikunnan pariin, josta ohjausta onkin kertynyt jo monen eri ikäisen lapsiryhmän ohjaamisesta aivan taaperoista tuonne lähelle yläkouluikää. Viimeisimpänä lasten liikuntakursseista on tullut lasten höntsy, joka onkin lempiaiheeni lasten liikunnan parissa. 

 

Mitä tunteja ohjaat? Ohjaan pääasiassa lasten kursseja, tenavaliikuntaa ja lasten höntsyjä, eli pallopelejä alakouluikäisille Lempäälässä. Lisäksi niska-selkä jumppaa selän terveyttä ajatellen ja yleishyödyllistä kuntojumppaa. 

 
Mikä innostaa ohjaamaan? Parasta on se, kun huomaa kurssille osallistuvan saavan hyvää mieltä ja onnistumisen kokemusta sekä iloa liikunnasta. Lasten silmien loiste ja kuntojumppaajan punaiset posket ja huumorilla höystetty ilmapiiri kannustaa työssä. 

 

 

Uitto Eveliina

 

 

Olen personal trainer sekä musiikkipedagogi, varustettuna vankalla pohjalaisuudella. Nämä kaksi ammattia tasapainottaa hyvin toisiaan. On ihanaa tehdä työtä jota haluan ja mistä nautin. 

 

 

Uusi-Kokko Jaana C.

 

Jaana C. Uusi-Kokko

 

Ohjauskokemus ja -koulutus: Olen työfysioterapeutti (erikoistunut tules-kuntoutukseen ja psykofyysiseen fysioterapiaan) ja olen ohjannut erilaisia aikuisten liikuntaryhmiä 20 vuotta, mm. KKI-projektissa, opistoissa ja seuroissa sekä ohjannut lasten- ja erityisryhmien liikuntaryhmiä Pirkanmaalla.

 

Mitä tunteja ohjaat? Kevätkaudesta 2020 ohjaan keskiviikkoisin Lastusten koululla Tenavajumppaa (5-7 v.) ja Voimaa ja vetreyttä niskaan ja selkään ryhmiä. Torstaisin ohjaan Säijän koululla Tenavajumppaa (5-7 v.), Lasten höntsyä (7-10 v.) ja Kehonhuolto ja kuntojumppaa.

 

Mikä innostaa ohjaamaan? Haluan antaa ohjatessani ryhmäläisille kehomielen hyvinvointia ja iloa liikunnasta, tukea motivoitumista elämänikäiseen liikuntaharrastukseen ja terveyskuntoa edistävään liikuntaan ja kehonhuoltoon.

 

Uutela Annika

 

Annika Uutela

 

Ohjauskokemus ja -koulutus: Olen fysioterapeutti ja PhysioPilates-ohjaaja. Pilatesta olen itse harrastanut 15 vuotta ja vuodesta 2016 alkaen olen ohjannut muitakin tämän ihanan lajin pariin. Ohjaustyylini on varsin lempeä ja kannustan ihmisiä kuuntelemaan kehoaan. Pyrin antamaan paljon vaihtoehtoisia harjoitteita, jotta jokainen pystyy osallistumaan tunneille. 

 

Mitä tunteja ohjaat? Ohjaan maanantaiaamupäivisin Senioripilatesta Lempäälässä ja torstaiaamuisin PhysioPilatesta Pirkkalassa. 

 

Mikä innostaa ohjaamaan? Haluan edesauttaa ihmisten hyvinvointia. Päivätöissäni fysioterapeuttina näen, minkälaisia ongelmia ihmisillä on kehonsa kanssa. Pyrin ohjaamaan pilatesta näitä ongelmia ennaltaehkäisevästi ja vahvistamalla keho-mieli-yhteyttä.

 

Annikan Facebook-sivut >

 

 

Virtanen Johanna

 

Johanna Virtanen

 

Ohjauskokemus ja -koulutus: Ryhmäliikunnan ohjauskokemusta on jo lähemmäs kolmenkymmenen vuoden ajalta. Olen käynyt toiminnalliseen harjoitteluun painottuvan Personal trainer koulutuksen ja voimavalmentaja koulutuksen sekä olen kuntohoitaja. 

 

Mitä tunteja ohjaat? Ohjaan tällä hetkellä opistolla rasvanpoltto- ja muokkaustyyppisiä jumppia, miesten ryhmää sekä senioritunteja. Lisäksi vedän äiti-vauva jumppaa ja toiminnallista harjoittelua. Ohjaan myös muualla paljon crosstraining tyyppisiä tunteja. 

 

Mikä innostaa ohjaamaan? Liikunta on itselleni elämäntapa ja on hienoa, että saa liikuttaa myös muita. On palkitsevaa nähdä asiakkaiden nauttivan liikkumisesta ja nähdä kauden aikana, kuinka heidän kuntonsa paranee. 

 

 

Väätäinen Soile

Ohjaan Nokialla astangajoogan viikkotunteja sekä muissa kunnissa silloin tällöin astangajoogan lyhytkursseja.

Palaa sivun alkuun

 

Vesilahden liikuntakurssien ohjaajat


Elovaara-Laakso Soili

Soili Elovaara-Laakso

 

Ohjauskokemus ja -koulutus: Olen jooganohjaaja ja jatkan vielä syventäviä opintoja Suomen Joogaopistossa. Minulla on myös Yin-jooganopettajan koulutus. Olen ohjannut joogaryhmiä vuodesta 2014 lähtien. 

 

Mitä tunteja ohjaat? Ohjaan Vesilahdella rauhallista Suomen Joogaliiton joogaa sekä hathajoogaa edistyneille.  

 

Mikä innostaa ohjaamaan? Ohjaamaan innostaa rakkaus joogaan ja halu jakaa joogan ilosanomaa muille! Haluan painottaa harjoituksissa turvallisuutta ja oman kehon kunnioittamista sekä sisäisen hiljaisuuden löytämistä. Parasta opetustyössä on huomata opiskelijoiden saavuttama hyvä olo ja vetreytyminen. 

 

 

Kekäläinen Laura

Ohjauskokemus ja -koulutus:

Liikunnanohjaaja AMK, opiskellut Varalassa ja Vierumäellä. Ohjaukset olen aloittanut 2009 uinninopettajana. Siitä saakka olen ohjannut ikäryhmissä 0-100v. erilaisia ryhmiä laidasta laitaan. Lähellä sydäntäni on terveysliikunta kaikissa eri muodoissaan.

 

Mitä tunteja ohjaat?

Ohjaan Vesilahdella tiistaisin Lihaskuntotreeni ja Hyvän olon treeni

 

Mikä innostaa ohjaamaan?

Mikä innostaa ohjaamaan? Parasta liikunnanohjaamisessa on muutoin vähän liikkuvien ihmisten motivoiminen viikoittaiseen liikuntahetkeen. Ajattelen mielummin niin päin että liikunta on palkinto itselle, kuin että liikuntasuorituksen jälkeen "voi palkita" itsensä jollakin. Siitä ajatuksesta lähdetään kohti uutta kautta.

 

 

Kerttula Tiia

Tiia Kerttula

Ohjauskokemus ja -koulutus: Ryhmäliikunnanohjaajana olen aloittanut työskentelemään vuonna 2012, josta lähtien olen opettanut ja ohjannut melko säännöllisesti. Ryhmäliikunnanohjaajan koulutuksen kävin syksyllä 2016. Olen ohjannut monipuolisesti ryhmiä aikuisista lapsiin ja kokemusta löytyy monenlaisista liikuntatunneista. Lisäksi valmistun tammikuussa 2020 tanssinopettajaksi Oulun ammattikorkeakoulusta.  

 

Mitä tunteja ohjaat? Ohjaan Terve selkä, Lihaskuntotreeni sekä Kehonhuolto ja venyttely -kursseja Peiponpellon päiväkodilla maanantaisin 13.1.2020 alkaen.

  

Mikä innostaa ohjaamaan? Koen opettamisen ja ohjaamisen olevan kutsuammattini, sillä innostun helposti uusista asioita ja haluan jakaa oppejani toisille ihmisille. Hyvinvointi ja liikunta ovat lähellä sydäntäni ja haluan jakaa osaamistani sekä innostaa ihmisiä edesauttamaan omaa hyvinvointiaan. Pyrin tunneillani iloiseen ja lämpimään ilmapiiriin sekä mahdollisimman ergonomiseen työskentelyyn. Jokainen saa edetä omalla tasollaan ja omalla tahdillaan. 

 

 

Kolkka Jonna

Ohjaan Kirkonmäellä kundaliinijoogakursseja.

 

Matikainen Tarja

Tarja Matikainen

 

Ohjauskokemus ja -koulutus: Olen käsi- ja taideteollisuusopettaja sekä olen käynyt Shindo-ohjaajakoulutuksen. 

 

Mitä tunteja ohjaat? Ohjaan Shindoa Vesilahdella. Tämän lisäksi viikko-ohjelmassani on ompelu-, kirjonta- ynnä muita tekstiilikäsityökursseja. 

 

Mikä innostaa ohjaamaan? Shindosta sain itse avun työelämäntilanteessa puhjenneeseen stressin aiheuttamaan tukehduttavaan oloon. Päätin jakaa Shindon tuomaa "ilosanomaa" muillekin kouluttautumalla ohjaajaksi. 

 

 

Mäki-Pasti Riikka

Riikka Mäki-Pasti

 

Ohjauskokemus ja -koulutus: Olen ohjannut aikuisten ryhmäliikuntatunteja teini-ikäisestä saakka. Vuosien varrella olen opiskellut jos jonkinmoista. Liikuntaan ja hyvinvointiin liittyen olen kouluttautunut mm. personal traineriksi, ravintovalmentajaksi, psyykkiseksi painonhallintavalmentajaksi, Lavis-, kahvakuula- ja kuntosaliohjaajaksi. Olen ohjannut vuosien varrella äiti-vauvaryhmiä, pienten ja kouluikäisten lasten liikuntaryhmiä, nuoria, aikuisia ja senioreita. Pirkan opistossa ja sitä ennen Lempäälä-opistossa olen ohjannut vuodesta 2005 saakka. 

 

Mitä tunteja ohjaat? Ohjaan Step-lihaskuntokurssia Narvassa, Lavista yhdessä Kati Salmijärven kanssa Narvassa ja Vesilahden Kirkonkylällä kuntosaliharjoittelun starttikurssia. Lisäksi oman yritykseni kautta ohjaan erilaisia liikuntakursseja Vesilahdessa. 

 

Mikä innostaa ohjaamaan? Parasta ohjaamisessa on vuorovaikutus ryhmäläisten ja ohjaajan välillä! Minusta on hienoa nähdä ihmisten nauttivan fiiliksestä, musiikista, omasta onnistumisesta tai itsensä voittamisesta. Tavoitteeni on, että asiakas ei mene sieltä, missä aita on matalin vaan joutuu vähän ponnistelemaan hyvällä fiiliksellä. Pyrin suunnittelemaan tunnit ryhmien mukaan ja kuuntelemaan toiveita. Yritän myös aina keksiä soveltavia liikkeitä ja vaihtoehtoja. Opiston ryhmissä hienoa on, että oppii tuntemaan ryhmäläiset ja tekemään heidän näköisiään tunteja. Pidän kovasti musiikista ja yritän tuoda myös musiikin kautta tsemppiä ja hyvää fiilistä asiakkaille. 

 

 

Saari Minna

 

Ohjauskokemus ja -koulutus: Neljännesvuosisataisesta tanssija ja koreografi -taustastani (Tanssiteatteri Polar ja Tanssiteatteri Mobita nyk. MD) johtuen olen ohjannut kymmeniä vuosia erilaisia nykytanssin muotoja ja aikaisemmin myös klassista balettia ja lasten tanssia.  Pilatekseen tutustuin 2000-luvun alkupuolella ja kouluttauduin pilatesohjaajaksi kymmenkunta vuotta sitten. 

 
Mitä tunteja ohjaat? Ohjaan Pirkan opistolla pilatesta senioreille, alkeis- ja jatkoryhmille Nokialla, Pirkkalassa ja Vesilahdella. 

 
Mikä innostaa ohjaamaan? Minusta on edelleen hauska oppia itsestäni ja kehostani uusia asioita. Toivon että kursseillani olevat löytävät sen saman oppimisen ilon ja ahaa-elämyksen, mikä seuraa keskittyneestä oman kehon kuuntelusta. Huomaavat miten keho on suljettu systeemi, jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen. On hienoa huomata, miten keskittyneesti ihmiset jaksavat hakea oikeaa suoritusta ja oivaltavat, mitä sen tekemiseen tarvitaan. On myös mukava kuulla, kun joku on saanut apua selkä ym. vaivoihin pilatestunneista. 

 

 

Virtanen Johanna

Johanna Virtanen

 

Ohjauskokemus ja -koulutus: Ryhmäliikunnan ohjauskokemusta on jo lähemmäs kolmenkymmenen vuoden ajalta. Olen käynyt toiminnalliseen harjoitteluun painottuvan Personal trainer koulutuksen ja voimavalmentaja koulutuksen sekä olen kuntohoitaja. 

 

Mitä tunteja ohjaat? Ohjaan tällä hetkellä Vesilahdella senioritunteja. Lempäälässä ohjaan rasvanpoltto- ja muokkaustyyppisiä jumppia, miesten ryhmää sekä senioritunteja. Lisäksi vedän äiti-vauva jumppaa ja toiminnallista harjoittelua. Ohjaan myös muualla paljon crosstraining tyyppisiä tunteja. 

 

Mikä innostaa ohjaamaan? Liikunta on itselleni elämäntapa ja on hienoa, että saa liikuttaa myös muita. On palkitsevaa nähdä asiakkaiden nauttivan liikkumisesta ja nähdä kauden aikana, kuinka heidän kuntonsa paranee. 

 

Väätäinen Soile

Ohjaan Nokialla astangajoogan viikkotunteja sekä muissa kunnissa silloin tällöin astangajoogan lyhytkursseja.

 

Kettunen Mia

Mia Ylisuutari

 

Ohjauskokemus/-koulutus: Olen valmistunut fysioterapeutiksi vuonna 1997 ja työskentelin alalla muutamien vuosien ajan. Työ sisälsi kuntoutusta niin yksilöohjauksina kuin ryhmäohjauksina. Päätyöni on nykyään graafisessa suunnittelussa, mutta tanssi- ja liikkuminen on aina ollut suuressa osassa elämääni. Jooga tuli ensimmäisen kerran mukaan kuvioihin noin 10 vuotta sitten harrastuksen myötä. Rakkaus lajiin on pysynyt ja valmistuin Vinyasa Flow joogaopettajaksi 2019. Vinyasa flow joogaa olen tähän mennessä ohjannut lähinnä pienryhmille. Olen myös äänimalja- ja rumpuhoitaja ja pidän sointukylpyjä sekä rumpurentoutuksia/hoitoja, niin yksilöhoitoina kuin ryhmillekin. Opiskelen tällä hetkellä myös vyöhyketerapeutiksi.

 

Mitä tunteja ohjaat? Ohjaan Vinyasa Flow - sekä yin-joogaa Vesilahdella keväästä 2020 alkaen.

 

Mikä innostaa ohjaamaan? Haluan jakaa liikunnan ja erityisesti joogan vaikutusta kokonaisvaltaisesti ihmiskehoon sekä mieleen. Jooga on auttanut itseäni suuresti elämäni haasteissa sekä stressinhallinnassa ja haluan tarjota samaa mahdollisuutta myös muille vastaavissa elämäntilanteissa kamppaileville ihmisille.  

Tunneillani kannustan ihmisiä kuuntelemaan omaa sisimpäänsä, kehon lähettämiä viestejä sekä myös kunnioittamaan oman kehon tuntemuksia.  

Läsnäolo, hiljentyminen, hyväksyntä, sallivuus, kyky olla armollinen itseään kohtaan sekä yleisestikin myötätuntoinen ja positiivinen ilmapiiri on se mitä haluan, liikkumisen ilon lisäksi tunneilleni tuoda. Parasta opettamisessa on huomata, kuinka ihmisten mieli ja keho lopulta kohtaavat toisensa ja kuinka voimaantuneina, eheinä ja elämänmyönteisinä ihmiset palaavat tunnin jälkeen arkeensa.

Palaa sivun alkuun

Nokian liikuntakurssien ohjaajat

 

Enwald Marika

 

Marika Enwald

 

Ohjauskokemus ja -koulutus: Olen liikunnanohjaaja ja ohjannut erilaisia liikuntaryhmiä vuodesta 2000 lähtien. Valmistuin 1999 TUL:in (Työväen urheiluliiton kriteereillä) voimisteluohjaajaksi, jota koulutustani olen täydentänyt Flow gymnastic®, Pilates-, keppijumppa- ja kuminauhajumppakoulutuksilla. Valmistuin 2009 myös Asahi Health® -ohjaajaksi. Vedän Pirkan opistolla myös elämäntaitoihin, psykologiaan ja hyvinvointiin liittyviä kursseja, koska olen myös filosofian, etiikan ja psykologin opettaja koulutukseltani (FT) ja olen toiminut vuodesta 1996 etiikan opettajana ja tutkijana Tampereen yliopistossa.   

 

Mitä tunteja ohjaat? Pirkan opistolla ohjaan aamupäivisin terveysliikuntatunteja, jossa ohjelmasta riippuen tehdään kuminauha-, keppijumppa- ym. liikkeitä. Vedän myös Asahi Health®-tunteja ja venyttelyä. Tunnit sopivat hyvin senioreille. 

 

Mikä innostaa ohjaamaan? Rakastan tanssia ja liikuntaa ja toivon, että saan muutkin nauttimaan liikunnasta. Koen, että liikunnalla on selkeästi mielialaa kohottava ja hyvinvointia lisäävä vaikutuksia ja on ihanaa liikkua yhdessä. Minua motivoi liikunnanohjauksessa se, että näen että olen suunnittelut ohjelman, joka sopii kurssilaisilleni, että kaikki pystyvät sen tekemään ja vielä hymyssä suin. Toivon, että saan kurssilaiseni viihtymään ja nauttimaan liikunnasta matalalla kynnyksellä. Pyrin terveysliikuntatunneilla siihen, että teemme kaikkia päälihasryhmiä voimistavia liikkeitä, koordinaatio- ja tasapainoharjoituksia sekä loppuvenyttelyt. Minua innostaa liikunnanohjauksessa myös keskustelut kurssilaisten kanssa, koska opin niistä aina jotain uutta, jota voin soveltaa liikuntatunneillani. 

 

Francke Päivi

 

Päivi Francke

 

Ohjauskokemus ja -koulutus: Opiskelen jooganopettajaksi Suomen Joogaliitossa. Koulutuksen olen aloittanut vuonna 2013 ja minun on määrä valmistua joulukuussa 2019. Joogaryhmiä olen opistolla ohjannut vuodesta 2015 alkaen. 

 

 

Mitä tunteja ohjaat? Vedän joogaryhmiä Lempäälässä, Nokialla ja Pirkkalassa. Kohderyhminä on mm. lapset, nuoret, raskaana olevat, synnyttäneet äidit, naiset, miehet sekä seniorit. Ohjaan sekä perinteisempää hathajoogaa että joogan erityiskursseja, esimerkiksi aamujoogaa, tuolijoogaa ja joogaa jäykille. Syksyllä 2019 olen mukana myös uudella Vahvistu ja voi hyvin – hyvän olon lauantait -lyhytkurssilla. 

 

Mikä innostaa ohjaamaan? Jooga on tuonut hyvin paljon hyvinvointia omaan elämääni (niin fyysisellä, psyykkisellä kuin henkiselläkin tasolla) että haluan jakaa sitä hyvää myös muille käyttöön! On erittäin palkitsevaa nähdä joogan hyvät vaikutukset opiskelijoissa!

 

Ismail Mouhannad

 

Ismael Mouhannad

Kuva: Mirja Muurimaa

 

Ohjauskokemus ja -koulutus: Tutustuin joogaan 17-vuotiaana Syyriassa, jossa kohtasin joogaopettajani (acharya). Siitä alkoi suhteeni joogaan. Myöhemmin vietin kaksi vuotta joogaluostarissa Filippiineillä ja kävin myös useita kertoja Intiassa oppimassa lisää parhailta mestareilta. Näin minustakin tuli joogaopettaja.  Suomessa olen opettanut joogaa 1990-luvulta alkaen eri oppilaitoksissa ja työyhteisöissä. 
 

Mitä tunteja ohjaat? Pidän astanga- ja hathajoogaan perustuvia tunteja. Olen myös kehittänyt ns. pehmeän joogan iäkkäille/vajaakuntoisille. Tunneillani keskitytään joogan fyysiseen puoleen (asanat) ja myös jonkin verran hengitykseen (pranayama). 

 

Mikä innostaa ohjaamaan? Minua innostaa ja motivoi, että voin edistää ihmisten hyvinvointia. Opettaminen myös uudistaa minua – opettaminen ja oppiminen on vuorovaikutusta.  

 

Kutvonen Johanna

 

Johanna Kutvonen

Ohjauskokemus ja -koulutus: Olen liikuntaneuvoja, liikunnanohjaaja, personal trainer, kahvakuula- sekä crosstraining ohjaaja, psyykkinen painonhallinta ohjaaja sekä uimaopettaja. Liikunta-alan yrittäjänä olen toiminut vuodesta 2011 alkaen ohjaten aikuisia, lapsia, senioreita, tyky-ryhmiä sekä erilaisia kursseja juoksusta painonhallintaan.

 

Mitä tunteja ohjaat? Pirkan Opistolla ohjaan sunnuntain toiminnallista kuntopiiriä Nokialla. 

 

Mikä innostaa ohjaamaan? Ohjaustyössä minua motivoi asiakkaiden saamat onnistumiset. Pyrin yksilölliseen ohjaukseen myös ryhmäliikuntatunneilla etsimällä jokaiselle oman tavan tehdä liikkeitä ja sitä kautta löytämään liikunnan ilon. Tunneilla pitää olla hauskaa eikä liikkuminen saa olla liian tiukkapipoista, vaikka tosissaan tehdäänkin. 

 

 

Laitinen Reija

 

Reija Laitinen

 

Ohjauskokemus ja -koulutus: Olen ohjannut eri-ikäisille liikuntaa monessa muodossa yli 10 vuotta. Koulutukseltani olen liikunnanohjaaja ja FISAF Personal trainer ja viimeisimpänä valmistunut PilatesHealth-ohjaajaksi ja äitiysliikunnanohjaajaksi.  

 

Mitä tunteja ohjaat? Ohjaan Lempäälässä ja Nokialla erilaisia lihaskunto- ja kehonhuoltotunteja, pilatesta ja äiti-vauvajumppaa. Syksyllä 2019 olen mukana myös uudella Vahvistu ja voi hyvin – hyvän olon lauantait -lyhytkurssilla. 

 

Mikä innostaa ohjaamaan? Rakastan ohjaustyötä, koska siinä saan olla tekemisissä erilaisten ihmisten ja kehojen kanssa. Minun tunneillani pääpaino on kehon turvallisessa liikuttamisessa sallivassa ilmapiirissä. 

 

Malíková Essi

 

Essi Maliková

 

Ohjauskokemus ja -koulutus: Olen tamperelainen, Varalan urheiluopiston käynyt liikuntaneuvoja ja personal trainer. Koulutuksista löytyy myös kahvakuulaa, FasciaMethod - harjoittelua ja kehonhuoltoa, sekä harrastuspuolelta pitkää joogataustaa. Päivätyössäni toimin lasten kanssa koulumaailmassa, ja omalla ajallani ohjaan yksilö- ja pienryhmiä Länsi-Tampereen maastoissa.

 

Mitä tunteja ohjaat? Kevätkaudella 2020 ohjaan Nokialla kahvakuulaa ja Faskia kehonhuoltoa.

 

Mikä innostaa ohjaamaan? Ohjaamisessa parasta on nähdä asiakkaiden ylpeys omasta, hyvästä treenistä, onnistumisen elämykset, sekä kehitys, jota kurssien aikana tapahtuu. Eniten nautin kehonhuollollisista asioista, ja sen lajin tuntien jälkeisestä positiivisesta, rentoutuneesta ilmapiiristä, jonka avulla jaksaa taas painaa arjessa. 

 

 

Mannila Katri

 

Katri Mannila

 

Ohjauskokemus ja -koulutus: Olen ohjannut Suomen Joogaliiton (SJL) hathajoogaa vuodesta 2014 lähtien. Ensin Tampereen Joogayhdistyksellä ja syksystä 2014 Pirkan opistossa. Olen suorittanut Suomen Joogaliiton joogaopettajan perusopinnot ja ¾ syventävistä opinnoista. Kesällä 2020 valmistun rekisteröidyksi SJL-joogaopettajaksi. Päivätyössäni varhaiskasvattajana ohjaan joogaa myös lapsille. 

 

Mitä tunteja ohjaat? Ohjaan Pirkan opistossa hathajoogan jatkoryhmää Harjuniityssä. 

 

Mikä innostaa ohjaamaan? Olen itse joogannut aktiivisesti vuodesta 2009 ja kokenut asanaharjoitusten, luonnollisen hengityksen tiedostamisen ja sisäisen hiljaisuuden kokemisen myönteiset vaikutukset fyysiseen ja psyykkiseen hyvinvointiini. Näitä kokemuksia haluan myös oppilailleni jakaa ja ohjata. Uskon, että säännöllinen joogan harjoittaminen ja terveet elämäntavat yhdessä edistävät myönteisen elämänasenteen omaksumista. SJL-joogaperinteen mukaisesti ihminen selvittää itselleen elämänkatsomukselliset kysymykset oman vakaumuksensa ja kulttuurinsa pohjalta, joten opettamani jooga ei sisällä uskonnollisia näkökulmia. Olen kiitollisena kuullut oppilailtani, miten he ovat tunneiltani saaneet voimaa arkeen ja kokeneet rauhoittumista sekä rentoutumista kiireen keskellä. Tällainen palaute motivoi minua opetustyössä.  

 

 

Palonen Jenni

 

Jenni Palonen

 

Ohjauskokemus ja -koulutus: Olen ohjannut erilaisia ryhmäliikuntatunteja koko 2000-luvun. Aloitin ohjaamisen Kajaanissa, jossa sain Kajaanin Elon naisvoimisteluseurasta vankan pohjan ohjaamistyölle. Olen koulutukseltani luokanopettaja ja liikunta oli sivuaineeni. Olen suorittanut Svolin ryhmäliikunnan ohjauksen peruskurssin, Fitness Pilateksen peruskurssin sekä käynyt Les Millsin lisenssikoulutuksia. Olen opiskellut vuosien mittaan liikuntalääketieteitä sekä terveystietoa avoimessa yliopistossa ja kehittänyt käytännön osaamistani erilaisilla lyhyillä kehonpaino-, voima- ja liikkuvuuskoulutuksilla. 
 

Mitä tunteja ohjaat? Ohjaan Nokialla Voimaa keskivartaloon -kurssia ja niska-hartia-seudun lihaskuntokurssia. Syksyllä 2019 olen mukana myös uudella Vahvistu ja voi hyvin – hyvän olon lauantait -lyhytkurssilla. 
 

Mikä innostaa ohjaamaan? Minulle tärkeää on kehittää omaa osaamistani kaiken aikaa. Haluan, että tunneillani asiakkaat tietävät, miksi teemme juuri kyseisiä harjoituksia ja siksi kertoilen työskentelyn lomassa liikkeiden vaikutuksista esimerkiksi ryhtiin. Pyrin kiinnittämään huomiota oikeaan suoritustekniikkaan sekä rentoon liikkumistapaan. Toivon, että ihmiset tulisivat tunneilleni mieluummin hakemaan hyvää oloa kuin suorittamaan tiukkapipoisesti päivän treeniä. 

 

Pasonen Eeva-Maria

 

Eeva-Maria Pasonen

 

Ohjauskokemus ja -koulutus: Olen ohjannut erilaisia joogaryhmiä vuodesta 2013 lähtien ja pilateskurssien vetämisen aloitin virallisesti vuonna 2018, kun valmistuin pilatesohjaajaksi. Olen joogaopettaja (YogaSource Teacher Training RYT 500) ja PilatesHealth ohjaaja. Lisäksi olen kouluttautunut Aerial, Vinyasa ja Yin-joogaohjaaja ja FasciaMethod-ohjaaja. 

 

Mitä tunteja ohjaat? Ohjaan Pirkan opistolla joogaa ja pilatesta eri muodoissa ja kaikenikäisille Nokialla ja Pirkkalassa. 

 

Mikä innostaa ohjaamaan? Rakkaus lajiin. Olen kiitollinen, että sain tehdä rakkaista harrastuksista itselleni ammatin. Ryhmien ohjaaminen on minulle sydämen asia. Minulla on hyvin terapeuttinen lähestymistapa joogaan. Haluan joogan ja pilateksen avulla auttaa ihmisiä voimaan sekä fyysisesti, että psyykkisesti paremmin. Tuntieni tavoitteena on luoda turvallinen, rento ja kannustava ilmapiiri ja kaikille kokonaisvaltaisesti hyvä olo. Isoin kiitos ohjaajalle on se, kun näkee ryhmän poistuvan tunnilta hymy huulilla. Siitä tulee itsellekin hyvä mieli.

 

Eeva-Marian Facebook-sivut >

 

 

Saari Minna

 

Ohjauskokemus ja -koulutus: Neljännesvuosisataisesta tanssija ja koreografi -taustastani (Tanssiteatteri Polar ja Tanssiteatteri Mobita nyk. MD) johtuen olen ohjannut kymmeniä vuosia erilaisia nykytanssin muotoja ja aikaisemmin myös klassista balettia ja lasten tanssia.  Pilatekseen tutustuin 2000-luvun alkupuolella ja kouluttauduin pilatesohjaajaksi kymmenkunta vuotta sitten. 

 
Mitä tunteja ohjaat? Ohjaan Pirkan opistolla pilatesta senioreille, alkeis- ja jatkoryhmille Nokialla, Pirkkalassa ja Vesilahdella. 

 
Mikä innostaa ohjaamaan? Minusta on edelleen hauska oppia itsestäni ja kehostani uusia asioita. Toivon että kursseillani olevat löytävät sen saman oppimisen ilon ja ahaa-elämyksen, mikä seuraa keskittyneestä oman kehon kuuntelusta. Huomaavat miten keho on suljettu systeemi, jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen. On hienoa huomata, miten keskittyneesti ihmiset jaksavat hakea oikeaa suoritusta ja oivaltavat, mitä sen tekemiseen tarvitaan. On myös mukava kuulla, kun joku on saanut apua selkä ym. vaivoihin pilatestunneista. 

 

Suominen Elisa

 

Elisa Suominen

 

Ohjauskokemus ja -koulutus: Opiskelen Varalan Urheiluopistossa liikunnanohjauksen perustutkintoa, ja valmistun syksyllä 2020. Olen toiminut ryhmäliikunnanohjaajana tammikuusta 2019 alkaen. Lasten liikuntaa olen päässyt ohjaamaan paljon myös työni kautta. 

 

Mitä tunteja ohjaat? Ohjaan Pirkan opistolla miesten jumppaa torstaisin Nokialla. 

 

Mikä innostaa ohjaamaan? Rakastan liikuntaa ja siitä tulevaa hyvää oloa, tätä haluan päästä jakamaan myös tunneillani. Parasta on nähdä ja kuulla tunnin loputtua, kuinka hyvän fiiliksen liikunta toi. Pidän myös, kun saan kurssilaiset kokeilemaan hieman omia rajojaan.

 

 

Tähtinen Mariitta

 

Mariitta Tähtinen

 

Ohjauskokemus ja -koulutus: Ohjauskokemusta minulla on itämaisesta tanssista noin 25 vuotta ja Lavista olen ohjannut vuodesta 2015 lähtien. Ensimmäiset ohjauskoulutukset ovat 1970-luvun lääkintävoimistelijakurssilta ja viimeisimpänä olen käynyt Lavis- ja Vire-lavis-ohjaajakoulutukset vuonna 2015 ja 2017 sekä Tanssiliikunnan ohjaajan kurssivuonna 2016.

 

Mitä tunteja ohjaat? Ohjaan opistolla Itämaista tanssia, Lavista ja Vire-Lavista Nokialla.

 

Mikä innostaa ohjaamaan? Minua motivoi erityisesti musiikki ja liike. Mikä mainio yhdistelmä, joka virittää ja virkistää kehoa ja mieltä. Siitä innostuu aina vaan uudelleen. Ja ohjaajabonuksena saa vielä huomata, että hei ryhmähän menee täyttä häkää ja nauttii siitä! 

 

 

Yli-Hankala-Peräluoma Hanna

 

Hanna Yli-Hankala-Peräluoma

 

Ohjauskokemus ja -koulutus: Ohjaajana ja valmentajana aloitin vuonna 1995. Olen koulutukseltani liikunnanohjaaja ja olen ohjannut useissa eri liikuntakeskuksissa, seuroilla, yhdistyksillä sekä yrityksillä. Lajeina on ollut mm. Zumba, Lavis, kahvakuula, erilaiset muokkaukset, senioritunnit, sisäpyöräily, tanssitunnit, lasten jumppa- ja tanssitunnit, kuntosaliohjaukset, venyttelytunnit, fittballfoam roller, flow tonic ja Lessmilssin body pump. Lisäksi olen vuodesta 1995 valmentanut joukkuevoimistelua, showtanssia, hip hoppia ja tanssillista voimistelua sekä vuodesta 2014 rytmistä voimistelua. Olen vuosien aikana kouluttautunut useilla ryhmäliikuntaan sekä valmennukseen liittyvillä kursseilla, sekä toiminut useasti myös itse kouluttajana. Lisäksi olen rytmisen voimistelun 2-tason tuomari sekä tällä hetkellä on voimassa olevat Zumban ja Laviksen lisenssit. 
 

Mitä tunteja ohjaat? Opistolla ohjaan Zumbaa, Lavista, venyttelyä, senioritunteja, kahvakuulaa, muokkausta, kuntosalicircuittia ja dancefit-tunteja Nokialla ja Pirkkalassa. 
 

Mikä innostaa ohjaamaan? Haluan ohjata, koska saan omalla työpanoksellani ihmiset hyvälle tuulelle, ylittämään itsensä ja nauttimaan liikunnasta ja sen tuomasta tunteesta. On mukava nähdä muutos väsyneistä kasvoista pirteäksi ja energiseksi sekä ryhdikkääksi olemukseksi. 

 

Pirkkalan liikuntakurssien ohjaajat

 

Cotroneo Marjo

 

Marjo Cotroneo

 

Ohjauskokemus ja -koulutus: Aloitin ryhmäliikuntatuntien ohjaamisen 2000-luvun alussa, eli olen ohjannut liikuntaryhmiä kohta 20 vuotta. Olen liikunnanohjaaja, jolla mm. Shindo-, venyttely- ja rentoutusohjaajakoulutus. Lisäksi olen kouluttautunut myös Functional training, eli toiminnalliseen harjoitteluun, kahvakuulaharjoitteluun, Chiball:iin, Foamroller eli putkirullaukseen ja dynaamisiin venyttelyihin. Minulta löytyy myös elämysohjaajakoulutus ja olen intialaisen päähieronnan taitaja. Vuosien varrella olen vetänyt myös vesijumppaa ja sauvakävelytunteja, joka onkin rakas harrastukseni.  

 

Mitä tunteja ohjaat? Ohjaan Pirkkalassa ja Lempäälässä erilaisia kehonhuolto- ja lihaskuntokursseja. Ohjelmistossa on mm. Shindoa, putkirullausta, erilaisia jumppatunteja, miesten jumppaa, seniorien ryhmiä sekä äiti-vauva jumppaa. 

 

Mikä innostaa ohjaamaan? Pidän työstäni ja ihmisistä! On kannustavaa nähdä, kun saa ihmiset liikkumaan ja huomaa heidän nauttivan. Mottonani on, että liikunnan pitää olla hauskaa eli ei tehdä vakavalla mielellä vaan pidetään pieni pilke silmässä. 

 

Francke Päivi

 

Päivi Francke

 

Ohjauskokemus ja -koulutus: Opiskelen jooganopettajaksi Suomen Joogaliitossa. Koulutuksen olen aloittanut vuonna 2013 ja minun on määrä valmistua joulukuussa 2019. Joogaryhmiä olen opistolla ohjannut vuodesta 2015 alkaen. 

 

Mitä tunteja ohjaat? Vedän joogaryhmiä Lempäälässä, Nokialla ja Pirkkalassa. Kohderyhminä on mm. lapset, nuoret, raskaana olevat, synnyttäneet äidit, naiset, miehet sekä seniorit. Ohjaan sekä perinteisempää hathajoogaa että joogan erityiskursseja, esimerkiksi aamujoogaa, tuolijoogaa ja joogaa jäykille. 

 

Mikä innostaa ohjaamaan? Jooga on tuonut hyvin paljon hyvinvointia omaan elämääni (niin fyysisellä, psyykkisellä kuin henkiselläkin tasolla) että haluan jakaa sitä hyvää myös muille käyttöön! On erittäin palkitsevaa nähdä joogan hyvät vaikutukset opiskelijoissa!

 

 

Hartikainen Katja

 

Katja Hartikainen

 

Ohjauskokemus ja -koulutus: Olen valmistunut tanssijaksi Outokummun oppimiskeskuksesta 2001 ja minulla on myös liikunnan ammattitutkinto Kisakeskuksen urheiluopistosta. Olen työskennellyt tanssijana, koreografina sekä tanssin/ liikunnan ohjaajana vuodesta 2001 lähtien. 

 

Mitä tunteja ohjaat? Ohjaan Lempäälässä lasten liikuntakursseja ja Pirkkalassa lasten tanssikursseja. 

 

Mikä innostaa ohjaamaan? Minulle on tärkeää, että tunneilla tutustutaan tanssin ja liikkumisen maailmaan ilon ja riemun kautta. Pyrin luomaan tunneille ilmapiirin, jossa kaikilla on turvallinen olo heittäytyä niin uusiin fyysisiin haasteisiin kuin jo tutumpiin harjoituksiin. 

 

Hiltunen Jan

 

Jan Hiltunen

 

Ohjauskokemus ja -koulutus: Päätyönä toimin luokanopettajana ja sivuaineena opetan mm. liikuntaa. Opistolla olen ohjannut kursseja vuodesta 2013 lähtien. Lasten liikunnan puolella olen myös mukana valmentamassa muutamissa eri joukkueissa lähinnä lasteni kautta. 

 

Mitä tunteja ohjaat? Ohjaan opistolla Lihaskuntotreeni oman kehon painolla ja Hiki pintaan pelailemalla -kursseja Pirkkalassa. 

 

Mikä innostaa ohjaamaan? Minua innostaa ohjaamaan mukava porukka ja positiivinen tekeminen. Tämä on myös motivoinut jatkamaan kurssien ohjaamista vuodesta toiseen. 

 

Ijäs Jannika

 

Jannika Ijäs

Ohjauskokemus ja –koulutus: Joogaharjoittelun olen aloittanut astangajoogan parissa Tampereen opiston alkeiskurssin kautta. Vuonna 2015 aloin avustamaan astangan mysoretunneilla viikoittain Om Yoga-koululla ja olen itse opettanut astangajoogaa R. Sharath Joisin mukaan vuodesta 2017. Pidän ohjattuja tunteja sekä perinteisiä mysore-tunteja. 

 

Mitä tunteja ohjaat? Ohjaan Pirkan opistolla Pirkkalassa astangajoogan alkeis- ja jatkokursseja. 

 

Mikä innostaa ohjaamaan? Olen löytänyt joogaharjoittelun kautta elämääni enemmän tasapainoa niin kehossa kuin mielessä. Toivon että omalla opetuksellani saisin myös muut innostumaan joogan harjoittelusta niin, että siitä tulisi osa jokapäiväistä elämää. Jooga toimii!

 

Intke Susanna

 

Susanna Intke

 

Ohjauskokemus ja -koulutus: Minulla on hathajoogan ohjaajakoulutus Turun avoimesta yliopistosta vuodelta 2017 sekä kansainvälisen jooga liiton hyväksymä RYT200 ohjaajakoulutus vinyasa flow joogasta, jonka olen tehnyt joogakoulu Himalla Helsingissä vuosina 2017-2018Joogakurssien ohjaamisen aloitin vuonna 2016. 

 

Mitä tunteja ohjaat? Ohjaan Pirkan opistolla dynaamista hathajoogaa sekä vinyasa flow kurssia Pirkkalassa. 

 

Mikä innostaa ohjaamaan? Ohjaustyössä parasta ovat innostuneet kurssilaiset, joiden kehityskaarta on hienoa päästä seuraamaan yhteisen kurssivuoden aikana. Jokainen kokee joogan omalla henkilökohtaisella tavallaan ja koen olevani etuoikeutettu, kun saan olla mukana laittamassa tätä hyvää kiertoon. 

 

Laitinen Reija

 

Reija Laitinen

 

Ohjauskokemus ja -koulutus: Olen ohjannut eri-ikäisille liikuntaa monessa muodossa yli 10 vuotta. Koulutukseltani olen liikunnanohjaaja ja FISAF Personal trainer ja viimeisimpänä valmistunut PilatesHealth-ohjaajaksi ja äitiysliikunnanohjaajaksi.  

 

Mitä tunteja ohjaat? Ohjaan Lempäälässä ja Nokialla erilaisia lihaskunto- ja kehonhuoltotunteja, pilatesta ja äiti-vauvajumppaa. Syksyllä 2019 olen mukana myös uudella Vahvistu ja voi hyvin – hyvän olon lauantait -lyhytkurssilla. 

 

Mikä innostaa ohjaamaan? Rakastan ohjaustyötä, koska siinä saan olla tekemisissä erilaisten ihmisten ja kehojen kanssa. Minun tunneillani pääpaino on kehon turvallisessa liikuttamisessa sallivassa ilmapiirissä. 

 

 

Papinsaari Liina

 

Ohjauskokemus ja -koulutus: Valmistun vuonna 2020 sosionomi-lastentarhaopettajaksi. Lapsiryhmiä olen ohjannut vuodesta 2012 lähtien. Aloitin ohjaajaurani luistelun parissa ja siirryin myöhemmin ohjaamaan myös lastentanssi ja -liikunta tunteja. Ohjauskokemusta minulla on lapsista ikähaarukalla 1–13 vuotta. 
 

Mitä tunteja ohjaat? Ohjaan lasten liikuntakursseja Pirkkalassa ja lasten tanssikursseja Nokialla. 
 

Mikä innostaa ohjaamaan? Pidän tärkeänä lapsilähtöisyyttä tunteja suunnitellessa. Tunneilla jokainen saa liikkua omien taitojensa ja kykyjensä mukaan. Tunneillani ei pyritä täydellisiin suorituksiin vaan jokaisen lapsen ja aikuisen sen hetken parhaimpaan suoritukseen. Lasten vilpittömyys ja onnistumisen kokemukset innostavat minua ohjaamaan lasten liikunta- ja tanssitunteja. Toivon lasten saavan tunneillani positiivisia liikuntakokemuksia.

 

Seuraa Liinaa Instragramissa >

 

 

Pasonen Eeva-Maria

 

Eeva-Maria Pasonen

 

Ohjauskokemus ja -koulutus: Olen ohjannut erilaisia joogaryhmiä vuodesta 2013 lähtien ja pilateskurssien vetämisen aloitin virallisesti vuonna 2018, kun valmistuin pilatesohjaajaksi. Olen joogaopettaja (YogaSource Teacher Training RYT 500) ja PilatesHealth ohjaaja. Lisäksi olen kouluttautunut Aerial, Vinyasa ja Yin-joogaohjaaja ja FasciaMethod-ohjaaja. 

 

Mitä tunteja ohjaat? Ohjaan Pirkan opistolla joogaa ja pilatesta eri muodoissa ja kaikenikäisille Nokialla ja Pirkkalassa. 

 

Mikä innostaa ohjaamaan? Rakkaus lajiin. Olen kiitollinen, että sain tehdä rakkaista harrastuksista itselleni ammatin. Ryhmien ohjaaminen on minulle sydämen asia. Minulla on hyvin terapeuttinen lähestymistapa joogaan. Haluan joogan ja pilateksen avulla auttaa ihmisiä voimaan sekä fyysisesti, että psyykkisesti paremmin. Tuntieni tavoitteena on luoda turvallinen, rento ja kannustava ilmapiiri ja kaikille kokonaisvaltaisesti hyvä olo. Isoin kiitos ohjaajalle on se, kun näkee ryhmän poistuvan tunnilta hymy huulilla. Siitä tulee itsellekin hyvä mieli. 

 

Eeva-Marian Facebook-sivut >

 

 

Pekkarinen Anu

 

Anu Pekkarinen

 

Ohjauskokemus ja -koulutus: Ensimmäisen joogaohjaajakoulutuksen suoritin Turun kesäyliopistossa vuonna 2017 ja se oli Hathaohjaajakurssi "Kokonaisvaltainen joogaohjaajakoulutus".  Koulutuksessa otettiin hyvin huomioon joogan eri ulottuvuudet.  Seuraava koulutus tapahtui Tanskassa Mediyoga kurssilla vuonna 2019; Mediyoga on Ruotsissa kehitetty terapeuttinen sekä myös kuntoutuksessa käytettävä joogamuoto, joka soveltuu hyvin kaikenikäisille, myös vanhuksille. Mediyogan liikkeet voidaan kaikki tehdä myös tuolijoogana. Keväällä 2019 osallistuin myös Om Flow Yoga ohjaajakoulutuksen Om Yoga koululla Tampereella. Tämä joogan muoto on fyysisesti vaativa flow harjoitus, jossa fyysistä vinyasana tyylistä harjoitusta tukevat lämpölamput. Joogaryhmiä olen ohjannut vuodesta 2017 alkaen. Peruskoulutukseltani olen filosofian maisteri (englannin kieli); toinen maisterintutkinto on USA:sta kirjallisuudesta. 

  

Mitä tunteja ohjaat? Ohjaan Lempäälässä dynaamista hathajoogaa ja Pirkkalassa hathajoogaa. 

 
Mikä innostaa ohjaamaan? Kiinnostuin hienojakoisesta joogasta alun perin läsnäolon sekä stressinhallinnan työkaluna, ensin joogan kiehtovaan maailmaan johdattivat meditaatio ja energiahoidot. Tämän jälkeen myös fyysisen kehon jooga alkoi kiinnostaa. Jooga mielestäni tarjoaa erinomaiset edellytykset kehon ja mielen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, tasapainoon, läsnäolon löytämiseen ja stressinhallintaan. 

 

Riihitupa Eeva-Liisa

 

Eeva-Liisa Riihitupa

 

Ohjauskokemus ja -koulutus: Jooganopettajaksi valmistuin Suomen Joogaopistolta vuonna 2006, koulutus kesti 7 vuotta. Tämän jälkeen olen käynyt useita täydennyskoulutuksia ja joogaseminaareja sekä osallistunut myös muutamaan Zen-meditaatiokurssiin. Ohjaustyötä olen tehnyt vuodesta 1993 lähtien, eli päälle 25 vuotta. Olen ohjannut mm. alkeis- ja jatkotason ryhmiä, miesten ja seniorien ryhmiä sekä tyky-joogaa ja erityisjoogaryhmiä. Olen myös vetänyt joogakursseja (ohjaus + luennot) Joogaopistolla sekä toiminut jooganopettajaopiskelijoiden kouluttajana Joogaopistolla. 
 

Mitä tunteja ohjaat? Tällä hetkellä ohjaan Pirkkalassa Hathajoogan jatkoryhmiä, joihin sisältyy myös Rajajooga. 
 

Mikä innostaa ohjaamaan? Oma joogakokemus innostaa jakamaan opetusta eteenpäin, tieto siitä, miten konkreettinen harjoitus voi muuttaa meitä, niin fyysisesti, psyykkisesti kuin henkisesti. Jooga on välittämistä opettajalta oppilaalle, ei asentojen kopioimista vaan sisäisen tilan löytymistä. Joogaharjoituksessa oppilas saa oman kokemuksen ja hän voi hyvin, tähän pyrin ohjatessani. On motivoivaa nähdä, miten moniin ongelmiin ihmiset ovat saaneet apua tunneillani niin kehon hyvinvointiin kuin mielentasapainoon. Heidän kiitollisuus tekee minut entistä nöyremmäksi ohjatessani harjoitusta, jonka opetus tulee kaukaa joogaperinteestä. 

 

 

Saari Minna

 

Ohjauskokemus ja -koulutus: Neljännesvuosisataisesta tanssija ja koreografi -taustastani (Tanssiteatteri Polar ja Tanssiteatteri Mobita nyk. MD) johtuen olen ohjannut kymmeniä vuosia erilaisia nykytanssin muotoja ja aikaisemmin myös klassista balettia ja lasten tanssia.  Pilatekseen tutustuin 2000-luvun alkupuolella ja kouluttauduin pilatesohjaajaksi kymmenkunta vuotta sitten. 

 
Mitä tunteja ohjaat? Ohjaan Pirkan opistolla pilatesta senioreille, alkeis- ja jatkoryhmille Nokialla, Pirkkalassa ja Vesilahdella. 

 
Mikä innostaa ohjaamaan? Minusta on edelleen hauska oppia itsestäni ja kehostani uusia asioita. Toivon että kursseillani olevat löytävät sen saman oppimisen ilon ja ahaa-elämyksen, mikä seuraa keskittyneestä oman kehon kuuntelusta. Huomaavat miten keho on suljettu systeemi, jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen. On hienoa huomata, miten keskittyneesti ihmiset jaksavat hakea oikeaa suoritusta ja oivaltavat, mitä sen tekemiseen tarvitaan. On myös mukava kuulla, kun joku on saanut apua selkä ym. vaivoihin pilatestunneista.

 

Uutela Annika

 

Annika Uutela

 

Ohjauskokemus ja -koulutus: Olen fysioterapeutti ja PhysioPilates-ohjaaja. Pilatesta olen itse harrastanut 15 vuotta ja vuodesta 2016 alkaen olen ohjannut muitakin tämän ihanan lajin pariin. Ohjaustyylini on varsin lempeä ja kannustan ihmisiä kuuntelemaan kehoaan. Pyrin antamaan paljon vaihtoehtoisia harjoitteita, jotta jokainen pystyy osallistumaan tunneille. 

 

Mitä tunteja ohjaat? Ohjaan maanantaiaamupäivisin Senioripilatesta Lempäälässä ja torstaiaamuisin PhysioPilatesta Pirkkalassa. 

 

Mikä innostaa ohjaamaan? Haluan edesauttaa ihmisten hyvinvointia. Päivätöissäni fysioterapeuttina näen, minkälaisia ongelmia ihmisillä on kehonsa kanssa. Pyrin ohjaamaan pilatesta näitä ongelmia ennaltaehkäisevästi ja vahvistamalla keho-mieli-yhteyttä.

 

Annikan Facebook-sivut >

 

 

Yli-Hankala-Peräluoma Hanna

 

Hanna Yli-Hankala Peräluoma

 

Ohjauskokemus ja -koulutus: Ohjaajana ja valmentajana aloitin vuonna 1995. Olen koulutukseltani liikunnanohjaaja ja olen ohjannut useissa eri liikuntakeskuksissa, seuroilla, yhdistyksillä sekä yrityksillä. Lajeina on ollut mm. Zumba, Lavis, kahvakuula, erilaiset muokkaukset, senioritunnit, sisäpyöräily, tanssitunnit, lasten jumppa- ja tanssitunnit, kuntosaliohjaukset, venyttelytunnit, fittballfoam roller, flow tonic ja Lessmilssin body pump. Lisäksi olen vuodesta 1995 valmentanut joukkuevoimistelua, showtanssia, hip hoppia ja tanssillista voimistelua sekä vuodesta 2014 rytmistä voimistelua. Olen vuosien aikana kouluttautunut useilla ryhmäliikuntaan sekä valmennukseen liittyvillä kursseilla, sekä toiminut useasti myös itse kouluttajana. Lisäksi olen rytmisen voimistelun 2-tason tuomari sekä tällä hetkellä on voimassa olevat Zumban ja Laviksen lisenssit. 
 

Mitä tunteja ohjaat? Opistolla ohjaan Zumbaa, Lavista, venyttelyä, senioritunteja, kahvakuulaa, muokkausta, kuntosalicircuittia ja dancefit-tunteja Nokialla ja Pirkkalassa. 
 

Mikä innostaa ohjaamaan? Haluan ohjata, koska saan omalla työpanoksellani ihmiset hyvälle tuulelle, ylittämään itsensä ja nauttimaan liikunnasta ja sen tuomasta tunteesta. On mukava nähdä muutos väsyneistä kasvoista pirteäksi ja energiseksi sekä ryhdikkääksi olemukseksi. 

Avaa sivuvalikko
Sulje sivuvalikko