Uutiset

Etusivu » Ajankohtaista » Uutiset

 

 

Pirkan opistolle kestävän kehityksen sertifikaatti


25.01.2019

 

Valtakunnallisena opetusalan kestävän kehityksen asiantuntijana toimiva OKKA-säätiö on joulukuussa 2018 pitämässään kokouksessa myöntänyt Pirkan opistolle kestävän kehityksen sertifikaatin. Säätiön hallituksen jäsen Kimmo Liljeroos luovutti sertifikaatin opiston henkilöstökokouksessa 23. tammikuuta.

 

Sertifikaatin myöntämisperusteissaan OKKA-säätiö totesi, että Pirkan opistossa on tehty suunnitelmallista työtä kestävän kehityksen edistämiseksi vuodesta 2014 lähtien. Kestävän kehityksen arvot ovat keskeinen osa opiston strategiaa ja ohjaavat opiston toimintaa. Opisto tarjoaa jäsenkuntiensa asukkaille monipuolisen valikoiman helposti saavutettavia lähiharrastuksia. Osaamis- ja taitotavoitteiden lisäksi opiston kurssit tarjoavat osallistujilleen yhteisöllisyyden, osallisuuden ja ajankäytön mielekkyyden kokemuksia. Opisto tekee aktiivisesti yhteistyötä niin paikallisten kuin kansallistenkin järjestöjen ja muiden saman arvopohjan jakavien toimijoiden kanssa.

 

Opiston kurssi- ja luentotarjonnasta löytyy monikulttuurisuutta ja ekologista elämäntapaa edistäviä opintoja. Monilla kursseilla hyödynnetään kierrätysmateriaaleja sekä ohjataan vastuulliseen ja järkevään kuluttamiseen. Opistossa työskennellään myös jatkuvasti mm. jätteiden lajittelun kehittämiseksi opiston yli sadassa opetuspisteessä. Lisäksi opistossa tehdään työtä pitkäjänteisesti asiakkaiden ja henkilöstön osallisuuden lisäämiseksi sekä hyvinvoinnin edistämiseksi.

 

Kansallinen Oppilaitosten kestävän kehityksen sertifiointi on OKKA-säätiön ylläpitämä järjestelmä, joka tarjoaa arviointityökaluja, materiaaleja, neuvontaa ja koulutusta koulujen ja oppilaitosten kestävän kehityksen työn tueksi.

 

 


Takaisin uutisiin
Sulje sivuvalikko