Uutiset

Etusivu » Ajankohtaista » Uutiset

 

 

Lehdistötiedote 12.8.2019: Pirkan opiston syyslukukausi on harrastusten ja opintojen runsaudensarvi


12.08.2019

Tiedote, julkaistu 12.8.2019, julkaisuvapaa heti

 

 

Pirkan opiston syyslukukausi on harrastusten ja opintojen runsaudensarvi

 

 

Syksyn alussa moni suunnittelee uusien harrastusten ja opintojen aloittamista. Pirkan opisto tarjoaa laajasti erilaisia kursseja ja opintoja kaiken ikäisille, niin aloitteleville kuin kokeneemmillekin harrastajille. Lempäälässä, Vesilahdessa, Pirkkalassa ja Nokialla toimivassa Pirkan opistossa käynnistyy tänä syksynä yli 1000 kurssia ja opintoryhmää. Viime vuonna noin 13 000 eri henkilöä osallistui toimintaan.

 

 

Kestosuosikkeja ja uutuuksia hyönteisruoasta keinoälyyn

 

Liikunta, terveys, musiikki ja kielet ovat viime vuosina vakiinnuttaneet paikkansa kurssitarjonnan kestosuosikkeina. Suosittuja liikuntalajeja ovat etenkin jooga, pilates, paritanssit ja Lavis. Musiikissa pianonsoitto ja yksinlaulu ovat jo pitkään olleet suosituimpia kursseja. Espanjan kieli on viime vuosina kasvattanut suosiotaan kysytyimmäksi kieleksi. Erilaiset kädentaitojen tekniikat ja taideaineet pitävät vuosi vuodelta pintansa eri-ikäisten harrastajien keskuudessa.

 

Kestosuosikkien lisäksi opistossa alkaa joka vuosi myös uutuuskursseja. Rehtori Matti Korolainen kertoo, että opetustarjontaa kehitetään jatkuvasti ja uusilla kursseilla opisto haluaa vastata myös tämän hetken trendeihin ja ajan ilmiöihin. Ruoka- ja juomakurssit täyttyvät nopeasti ja erityisesti etniset maut kiinnostavat. Yksi tämän syksyn uutuuksista on Pirkkalassa järjestettävä hyönteisruokailta, jonka aikana pääsee tutustumaan Suomessa kasvatettuihin ruokahyönteisiin maistiaisia unohtamatta. Lisäksi syksyn kursseilla perehdytään muun muassa katukeittiöön ja vegaanisen ruoan valmistukseen.  Myös lähiluonnossa liikkuminen ja luonnonantimien, kuten sienien ja yrttien hyödyntäminen kiinnostavat.Yli 20 ilmaisluentoa, joista osaan voi osallistua myös verkossa

 

Pirkan opisto tarjoaa lähes 30 yleisölle avointa ja maksutonta luentoa ja luentosarjaa, joista osalle voi osallistua myös verkon kautta. Opiston toiminnan keskiössä on kestävä kehitys, mikä näkyy myös luentojen aiheissa. Tänä syksynä luennoilla tutustutaan muun muassa kestävään elämäntapaan, eri kulttuureihin, lähiympäristön luontoretkikohteisiin ja kompostointiin.

 

Osaa luennoista voi seurata myös verkossa reaaliaikaisesti tai jälkikäteen tallenteena. Tänä syksynä verkossa pääsee seuraamaan luentoja mm.  aistiyliherkkyydestä, keinoälystä ja muistisairauksista.

 

 

Pirkan opiston taidekoulu tarjoaa taiteen perusopetusta jopa viidestä eri taideaineesta

 

Pirkan opiston taidekouluissa lapset ja aikuiset voivat harjoittaa useita vuosia jatkuvia, tasolta toiselle eteneviä taideopintoja taiteen perusopetuslain mukaisesti. Opetusta annetaan musiikkiopistossa, kuvataidekoulussa, tanssikoulussa, teatterikoulussa ja uusimpana mediataiteessa. Hakuaika opetukseen on jo päättynyt, mutta varsinkin mediataiteeseen voidaan vielä ottaa uusia opiskelijoita.

 

 

Ilmoittautuminen Pirkan opiston kursseille alkaa seuraavasti

ke 14.8. klo 10 musiikki

to 15.8. klo 10 liikunta, tanssi, terveys ja hyvinvointi

pe 16.8. klo 10 muut aineet

Netin kautta: www.pirkanopisto.fi ympäri vuorokauden. Ilmoittautua voi myös puhelimitse: 03 5652 2500 toimiston aukioloaikoina. Kaikille opiston kursseille voi ilmoittautua asuinkunnasta riippumatta.

 

Pirkan opiston opinto-opas on jaossa opiston toimipisteissä ja se on jaettu toimikuntien talouksiin. Oppaaseen on koottu koko syksyn tarjonta: kurssit, luennot ja tapahtumat. Kurssin näköisversio löytyy osoitteesta: https://ejulkaisu.grano.fi/grano/pirkan_opisto_syksy_2019

 

 

Lisätiedot:

 

Rehtori Matti Korolainen
p. 040 133 4210, matti.korolainen(a)nokiankaupunki.fi

 

Tiedottaja Eeva Suutari-Saatsi
p. 040 133 4214, eeva.suutari-saatsi(a)nokiankaupunki.fi


Takaisin uutisiin
Sulje sivuvalikko